Šta je novo?

Pošta Srbije

U manjim mestima za rad u pošti je potrebna članska karta, a u Beogradu nemaju koga da nahvataju.
Dobar vic. Nemaju koga da navataju. Isti su kao ovi za rad u kiosku. Bio konkurs za rad u pošti na proleće, na šalteru i kao poštar. Do dan danas me nisu zvali. A za kiosk me pitali da li bih radio treću smenu, na šta sam odgovorio pitanjem šta je sa drugom smenom, jer su tada radili samo prvu smenu, a ja bih radio prvu i drugu. Na to su mi odgovorili da za sada ne planiraju treću smenu već samo drugu smenu. Na kraju me nisu ni zvali.​

Da li da očekujemo kolaps zbog gomile narudžbina sa Temu?
Baš su postali agresivni sa reklamom. Od 10 online reklama, 9 je njihovo.

Od 3 pošiljke sa Temu, dve sam preuzeo u Pošti (ili njihovom paketomatu), a poslednja mi preusmerena na City Express.

I kod svake pošiljke se pominje neka međufirma Transfera, Kolegi je međufirma M One, a njemu su sve pošiljke dostavljene kurirskom službom.

Koliko li Pošta plaća te firme? Shvatam da je navala paketa i da ne sme da dođe do kašnjenja (jer Temu nam plaća penale ako pošiljka zakasni).

Da li je Temu nešto potpisao sa Srbijom kao što pišu neki na Tviteru?

Трамсфера је посредник између Поште и Темуа, односно Тему има уговор са Трансфером, а Пошта и одтале курирске службе имају уговор са Трансфером за доставу пошиљака. М-оне је, ако се не варам, али нисам 100% сигуран, нова курирска служба од Милшпеда.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tako je, M je Milšped, i oba su špediteri, sve prolazi verovatno pod DDP paritetom pošto kupac ne plaća ni carinu ni pdv, a temu je verovatno dobio oslobodjenje istih od Srbije ili neka druga šema.

Dva puta sam narucio od Temu-a. Sad cu i treci put. Kurirska sluzba je Bex u oba slucaja bila nadlezna. Ako nisam kuci uredno me ceka u ispostavi 100m dalje od stana s rokom preuzimanja 2-3 dana. Bas je laganica.

Screenshot_20241013-192815_Photos.jpg

Posta Banjska

Nedavno sam poručio preko temu i stiglo je sve, uredno zapakovano, podeljeno u dva paketa i oba pre roka. Ukupno 10tak dana sam čekao.

Više mi se svidela opcija preko pošte jer sam preusmerio na paketomat i podigao noću, a prvi paket je preko M one, kurirska služba me je probudila u 8 ujutru da ja siđem po paket što mi se nije naročito dopalo... Bilo bi super da mogu da biram poštu kao dostavljača za naredni put, al to koliko vidim ne može...

Najjača stvar je što plaćam sa paypal naloga. Tako da ne prebacujem novac na karticu i ne moram da prebacujem na dinarsku kariticu ili plaćam deviznom. Pošto mi se glavnina zarade od avgusta uplaćuje na paypal, ovo mi je super opcija plaćnja i najbrža je, nema kucanja kartice, u dva klika si platio...

Vrh