Jeste nezgodno zbog penzija, ali sve ima svoje granice. Po pričama ljudi, penzioneri se uopšte nisu bunili, razumeju ljudi. A i većina stranaka. Što se tiče toga ko radi i ko ne, neki su pali, neki se i dalje drže.
Danas je u Kraljevu u pošti 6 kolega Marko Božić digao ruku na sebe prerezavši obe podlaktice jer nije mogao da izdrži pritisak upravnika. Upravnik: "Evo šta vam je doneo vaš štrajk" i lagano išetao, niti je pozvao, niti sačekao pomoć. Ovo je samo najdrastičniji primer. Ne znam da li iko može da zamisli koliki pritisak ljudi trpe. Mislim da su podeljene stotine suspenzija (toliko o tome da se počelo sa radom), a očekuje se još sutra (treba ištancati sve to) što je dokaz koliko rukovodstvo veze nema sa životom. Potpuni je kolaps kada čovek ode na odmor jer nema dovoljno ljudi da radi, a kamoli ovo. Njih posao ne zanima što imamo prilike da vidimo još od 2014. godine.
Neko mi je rekao da je N1 javila da Stefanović večeras dolazi u GPC, ali ja sumnjam. Očigledno je Vlada dala rukovodstvu Pošte odrešene ruke da slomi izražavanje nezadovoljstva.
Inače, direktor RJ Beogradski venac (ona velika zgrada u Požeškoj, na Brdu), Božidar Spasojević, u pošti poznat i kao Boža Isus (zbog izgleda), podneo je ostavku jer nije želeo da ide na svoje radnike. Spušten je u kancelariju na neko niže mesto, a šef te službe je odbio da i dalje bude na njenom čelu jer ne želi da u hijerarhiji bude iznad njega. Tako se čuva obraz i stiče poštovanje. Isti taj direktor, odbijam da ga nazovem bivšim, jedini je iz Beograda koji nije suspendovao svoje ljude na zimu 2017. godine. Nije ih prepoznao na snimku ispred GPC-a.