Šta je novo?

Pošta Srbije

jelenabg tebi hvala na istinitosti
koja i te kako nedostaje na ovim prostorima narocito u medijima vezana za situaciju
a time doprinela visokoj objektivnosti naseg BBa
:gobb:

Isto sam malopre razmisljao citajuci temu, meni je glavni izvor informacija o ovim desavanjima forum a ne najcitaniji mediji...

Ne znam da li ste primetili pisanje Blica. Sećate se kako su do pre par meseci svako malo razvlačili Miru? Izgleda da je kapnula lova :mrgreen:.

Stefan Mitrović, četvrta generacija poštara u porodici, predlažem da pogledate. Jeste da traje pola sata, ali... Jako je teško probiti medijski mrak.

http://media.rtv.rs/sr_lat/pravi-ugao/52239

jelenabg":is2qnopg je napisao(la):
Ne znam da li ste primetili pisanje Blica. Sećate se kako su do pre par meseci svako malo razvlačili Miru? Izgleda da je kapnula lova :mrgreen:.

Stefan Mitrović, četvrta generacija poštara u porodici, predlažem da pogledate. Jeste da traje pola sata, ali... Jako je teško probiti medijski mrak.

http://media.rtv.rs/sr_lat/pravi-ugao/52239
Da sasvim lep nastup...
I nije ni malo naivno ipak je RTV javni servis, koliko gledan to je već za priču ali...

Na žalost ja sam došao ovde da napišem nešto drugo...
Na žalost mislim da je ovaj 10-11 u mesecu bio vrlo važan dan kao tačka gde će se videti neko buduće rešenje...
Mislim da je, na žalost, ovom isplatom penzija i omogućavanjem uplata daleko opao "ucenjivački kapacitet" štrajka. A na žalost u kakvom društvu živimo to je jedino bitno...
Mislim da ako se stvari svedu na odbijanje prijema/uručenja pošiljki da će se štrajk na kraju samougasiti...
Zaista se nadam, pre svega zbog ljudi koji rade u Pošti da se varam...

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Ako su štrajkači odlučili da ipak raznose penzije to ih čini ljudima a ne štrajkbreherima. Među penzionerima ima mnogo onih koji iz objektivnih razloga ne mogu da imaju i koriste bankovni račun, posebno u ruralnim sredinama

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=687764#p687764:16n79oeg je napisao(la):
tragac » Sre Dec 11, 2019 11:41 am[/url]":16n79oeg]Ako su štrajkači odlučili da ipak raznose penzije to ih čini ljudima a ne štrajkbreherima. Među penzionerima ima mnogo onih koji iz objektivnih razloga ne mogu da imaju i koriste bankovni račun, posebno u ruralnim sredinama
Ma nisam mislio da su strajkbreheri nego pricam sa kakvim g***** imaju posla.Da njih zanima taj sloj da se ne dira...

Glavna posta.
99baa33e12b6d51b441167d20aeea116.jpg

Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka

Jeste nezgodno zbog penzija, ali sve ima svoje granice. Po pričama ljudi, penzioneri se uopšte nisu bunili, razumeju ljudi. A i većina stranaka. Što se tiče toga ko radi i ko ne, neki su pali, neki se i dalje drže.
Danas je u Kraljevu u pošti 6 kolega Marko Božić digao ruku na sebe prerezavši obe podlaktice jer nije mogao da izdrži pritisak upravnika. Upravnik: "Evo šta vam je doneo vaš štrajk" i lagano išetao, niti je pozvao, niti sačekao pomoć. Ovo je samo najdrastičniji primer. Ne znam da li iko može da zamisli koliki pritisak ljudi trpe. Mislim da su podeljene stotine suspenzija (toliko o tome da se počelo sa radom), a očekuje se još sutra (treba ištancati sve to) što je dokaz koliko rukovodstvo veze nema sa životom. Potpuni je kolaps kada čovek ode na odmor jer nema dovoljno ljudi da radi, a kamoli ovo. Njih posao ne zanima što imamo prilike da vidimo još od 2014. godine.
Neko mi je rekao da je N1 javila da Stefanović večeras dolazi u GPC, ali ja sumnjam. Očigledno je Vlada dala rukovodstvu Pošte odrešene ruke da slomi izražavanje nezadovoljstva.

Inače, direktor RJ Beogradski venac (ona velika zgrada u Požeškoj, na Brdu), Božidar Spasojević, u pošti poznat i kao Boža Isus (zbog izgleda), podneo je ostavku jer nije želeo da ide na svoje radnike. Spušten je u kancelariju na neko niže mesto, a šef te službe je odbio da i dalje bude na njenom čelu jer ne želi da u hijerarhiji bude iznad njega. Tako se čuva obraz i stiče poštovanje. Isti taj direktor, odbijam da ga nazovem bivšim, jedini je iz Beograda koji nije suspendovao svoje ljude na zimu 2017. godine. Nije ih prepoznao na snimku ispred GPC-a.

MTS u frci. Dobih ovaj SMS. Da li sam dužan da platim račun ako ga be dobijem fizički?

Zbog zastoja u dostavljanju posiljaka i potencijalnog kasnjenja u dostavi racuna, dostavljamo Vam informaciju o zaduzenju za mesec novembar 2019. Vas ukupan racun za novembar iznosi xyz din. Molimo Vas da iznos uplatite do 20.12.2019. na racun 170-30013706003-58, poziv na broj Xxxxxx. Hvala.

Poslato sa telefona

Zasto razmisljas o placanju ?
Pa deo bitke jeste odjek-eho efekat
Podrzi delom ne samo recima, ako zaista misliš da su u pravu
:sesir:

Mobilni operateri nisu baš za igru, jer te oni softverski isključe sa mreže. Jedino se može odugovlaciti sa strujom, infostanom i sličnim.

MTS korisnici ne bi trebali iz inata da plaćaju ove sms račune. Nek gospoda lepo uvedu platni promet u svoje poslovnice. Inače ja sam sa Telenor postpaida prešao u VIP prepaid koji se sad najviše isplati

Kakve veze ima neplaćanje MTS sa podrškom štrajkačima.

Ja ih podržavam, ali znam da će MTS da mi isključi telefone ako ih ne platim.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=687911#p687911:2pycnwkm je napisao(la):
astrodule » 11 Dec 2019 04:54 pm[/url]":2pycnwkm].Da li sam dužan da platim račun ako ga be dobijem fizički?. .
Ma, nisi dužan, sad dok je štrajk . . . a, posle ćemo videti. :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=687943#p687943:1qc36oi3 je napisao(la):
astrodule » 11 Dec 2019 18:34[/url]":1qc36oi3]Kakve veze ima neplaćanje ....

,, Radnici Pošte: Uručene suspenzije delu zaposlenih zbog obustave rada
.... U Poslovnoj jedinici Pošte Novi Sad koja obuhvata Novi Sad i okolna mesta do sada su suspendovana 122 radnika, što je oko deset odsto ukupnog broja zaposlenih, tvrde radnici.

Suspendovane su uglavnom žene koje rade na šalterima, a pošto su i poštari jutros odbili radne naloge, očekuju da će sutra i svi oni dobiti rešenje o suspenziji, rekli su za N1. ... ,,

Izvor i cela vest
http://rs.n1info.com/Vesti/a551460/Radn ... -rada.html

Ko ti donosi racun u sanduce i po suncu,kisi i snegu ?
mozda nije ni bitno ....vazno samo da se plati :mrgreen:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=687996#p687996:24s3b6vb je napisao(la):
astrodule » 11 Dec 2019 10:14 pm[/url]":24s3b6vb]Ja ionako plaćam online, ali me zanima teorija, . .
Dobio si račun online, tj. poruku sa računom, a
i kada ti pošalju papir ti nepotpisuješ da si ga primio.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=687943#p687943:zl3o2twu je napisao(la):
astrodule » Wed Dec 11, 2019 6:34 pm[/url]":zl3o2twu]Kakve veze ima neplaćanje MTS sa podrškom štrajkačima.

Ja ih podržavam, ali znam da će MTS da mi isključi telefone ako ih ne platim.
Tolike banke, menjačnice i šta ja znam gde god može da se plati, što mora u Pošti. Da li daju neki popust za MTS račune?
Ja plaćam sve online.

Video dve poruke iznad je iz Kikinde, koliko mi se čini. Danas je podeljeno, tj. pokušano pošto su ljudi odbijali da preuzmu, blizu 600 suspenzija (možda i više) širom Srbije. Počelo je i u GPC-u, popodnevna smena, sutra se očekuje i za prepodnevnu.
Moram da kažem da je GPC Niš posustao i počeo da radi. Nije im trebalo, ali nisu svi isti. GPC Bg i GPC Novi Sad će dobiti suspenzije. Suspenzija važi do 90 dana, roditelji primaju 30% od osnovne plate, a oni bez dece 25%. Pošto većina suspendovanih radi sa srednjom školom, to u iznosi oko 10, odnosno 7 hiljada dinara (osnovna zarada je bez regesa, toplog obroka i minulog rada).

Sto se racuna tice, popust na racun za infostan ostaje do 20og, nece biti produzavanja roka i ako je ocigledno da racuni nece stici. Mogli su onda da ostave i do 15og, nikakve svrhe nije bilo od tog pomeranja roka.

@jelenabg

Kolika je plata radnika Pošte Srbije koji radi neki "običan" posao sa srednjom školom? Ako nije tajna, koliko se još dobije uz prevoz preko (regres, topli obrok,..)

Sramotno od "rukovodstva" poste da pritisak na radnike vrse putem resenja o suspenziji.
Infostan je tek kriminalna firma. Posto ne mogu preko poste da distribuiraju racune neka angazuju omladinske zadruge i svoje cinovnike. I naravno popust do 15 januara za novembarske racune.

Vrh