Šta je novo?

Pošta br 6, Savska ulica

Предвиђене талпе су правиле проблем на градилишту, нису их могли побити никако.
Па се променило решење заштите јаме, прешло се на класичне шипове, мислим да су готови са тим, чини ми се да сам видео и наглавне греде. Тако да ускоро очекујем озбиљне радове на темељима и подруму.

Zivo me interesuje kako ce ova zgrada ispasti na kraju i hoce li se ikako uklopiti u celinu...

Zivo me interesuje kako ce ova zgrada ispasti na kraju i hoce li se ikako uklopiti u celinu...
Нема шта да те мучи то питање, не постоји промил шансе да се уклопи. И здрав разум и рендер то показују.

Nazalost, i ja to mislim. Koliko god bi mi bilo drago da takva zgrada postoji na nekom, drugom mestu u Beogradu, mislim da se ovde nece bas nesto najsrecnije uklopiti...Cak mi je i sada lepse kad nema nikakve zgrade nego da se bilo sta umetne tu...gledajuci iz perspektive one celine, naravno.

Тако је! Не сме се нарушити амбијентална целина наводног београда!

Какав град, такав народ и такве му амбијенталне целине

Нема уклапања у месној заједници Београд на води, осим клонова.

Ta je fasada bila veličanstvena i zaista nema razloga da se ne vrati kako je bilo. Pa ne uklapa se po tome ni star železnička stanica, pa stato znači da je netreba tamo biti? Da je sreće da se i na Terazije vrate bar neke od porušenih zgrada da to liči na nešto, na ne ovako sivo i bezdušno.

Проблем је што су нови објекти Београда на води направљени без поштовања према постојећим у и около њега.

Zgrada se uklapala u svoje okruženje dok je postojala. Zato sam i rekao ranije na ovoj temi da bi bilo bolje da su pravili originalan, savremen projekat nego da kopiraju relikt prošlosti.
Ja se užasavam "originalnih savremenih projekata".
Uvek biram kopiju relikta prošlosti.
Lepše, elegantnije od "originalnih savremenih projekata" kojih je BG pun (ne samo BNV, čitav grad) i svi su bukvalno za smeće.

Zgrada se uklapala u svoje okruženje dok je postojala. Zato sam i rekao ranije na ovoj temi da bi bilo bolje da su pravili originalan, savremen projekat nego da kopiraju relikt prošlosti.
Pa onda se ne uklapa ništa na tom trgu. Šta sad, da sve srušimo jer iza viri BNV? Što se ne uklapa sa zgradom bivše i buduće Železnicke stanice, hotelom Petrograd, Specijalnom bolnicom Sveti Sava...?

Сви знамо одговор на то питање

Када треба да се накалеми неко модернистичко ругло у део са већински традиционалном архитектуром онда је Београд "еклектичан" град, пун разноврсне архитектуре и тако треба. На Косанчићев венац може и Дубаи небодер да се угузи какве везе има, нећемо се држати историјског наслеђа амбијенталне целине као пијан плота

Када је идеја да се једна (1) зграда обнови (бар споља) каква је била пре 100 година онда је то шатро проблем архитектонске хармоније за иначе врло архитектонски хармоничан град какав је Београд

Vrh