da li je prevelik da stane u kruzni tok na kraju novog savskog mosta? mislim da treba da ostane u (neposrednoj blizini) beograda na vodi. BnV je tanak sa spomenicima.Да предложи то неко у јавности оптужили би га да је издајник, а и већина народа би поверовало. Велики је проблем био како су критичари споменика наступали. Уместо да се боре против његових димензија, или предложе нову локацију, они су ушли у расправу да ли Немања треба да има споменик, да ли је убијао Богумиле, да ли је Београд српски или југословенски град…
И ја се слажем да би га требало преместити, негде типа Парк Ушће, да не могу да те оптуже да је скрајнут, а где би више одговарао.
Pre nego sto Srbija Crna Gora I Republika Srpska postanu jedna drzavi ako bog da. Nek Stave 4s grb crne gore i liljane iz republike srpske.Где ти је прво бело поље?
Pogledajte prilog 222875
Нека врате како је било и готово. На концу, не морају ни бити грбови краљевине, као што је са послератне скинута петокрака и ето решено.
Kakav sad Arheološki muzej?? Šta će da vade arheološke zbirke iz Narodnog i ostalih muzeja da bi pravili poseban muzej..
Koliko se neki ovdje raduju započetoj "obnovi" stare pošte dok u pozadini strče naprednjačke nakaze.
Fasada mora biti originalna kakva je bila. Što nekome smeta bilo čiji državni grb. Ako je to deo istorije, onda nema šta o tome ko raspravljati.Nema šta da se vraća, ta šahovnica nikad nije bila na Pošti. A što se tiče vraćanja originalnih grbova, ne vidim što bi to bio problem.
Gore desno je belo polje. Da im mi obojima bela polja u žuto, pa nek se bune ako im smeta.Где ти је прво бело поље?
Pogledajte prilog 222875
Нека врате како је било и готово. На концу, не морају ни бити грбови краљевине, као што је са послератне скинута петокрака и ето решено.
Иде велики грб Републике Србије као на будућем музеју историје и тачка. Не разумем расправу о томе. Ми смо тренутно једина држава у Европи која иако по уставном уређењу република има и даље инсигније краљевине. На Генералном секретаријату Председника Републике и даље виси онај грб социјалистичке Републике Србије што мени на пример смета (поред тога што није обновљена фасада и дворски парк како би требало) али сад код поште је ваљда логично да иде оно што је природно - велики грб Републике Србије = грб Краљевине СрбијеFasada mora biti originalna kakva je bila. Što nekome smeta bilo čiji državni grb. Ako je to deo istorije, onda nema šta o tome ko raspravljati.
Мени заиста није јасна та потреба појединаца да сваку причу загаде својим острашћеним и ускогрудим приступом.Koliko se neki ovdje raduju započetoj "obnovi" stare pošte dok u pozadini strče naprednjačke nakaz
Gore desno je belo polje. Da im mi obojima bela polja u žuto, pa nek se bune ako im smeta.
Сви грбови треба да буду СРПСКИ у српској престоници. Не говорим о томе да у Дому Народне скупштине треба мењати нешто из периода Краљевине СХС али ова реконструкција поште је у нашем времену исто као и завршетак Храма Светог Саве на пример. Када се будемо отарасили тих репова југословенства ће нам бити боље и када на власт дођу генерације које су васпитаване у српском духу без југоносталгичних комплекса. А пошта је метафора.Kome da smeta, kraljevim Jugoslovenima? Grb SHS je imao u okviru štita nesimetričnu šahovnicu koja je počinjala crvenim, a završavala se belim poljem. Kasnije je dodata kolona. A zbog slabe standardizacije možeš da nađeš sve od 4x4 do 8x8 u prikazima šahovnice tog vremena. To je bio grb države na državnoj pošti, a tu državu su činili i Hrvati, ne kao osvajači, već kao jedan od državotvornih naroda. Nevraćanje originalnog grba zbog neke mržnje prema Hrvatima bi bilo jako nisko, ali sasvim očekivano za Balkan.
Ако ће да се ради честита реконструкција оригиналног здања онда треба да буду грбови краљевине, као што и сама реконструкција треба да буде што је вернија могуће оригиналној згради. Исто иначе немам никакав проблем да петокраке врате на зграде које нису стриктно везане за власт ако су ту биле интегралан детаљ саме зградеГде ти је прво бело поље?
Pogledajte prilog 222875
Sta se lozite. za*******. Treba vratiti grbove.Kome da smeta, kraljevim Jugoslovenima? Grb SHS je imao u okviru štita nesimetričnu šahovnicu koja je počinjala crvenim, a završavala se belim poljem. Kasnije je dodata kolona. A zbog slabe standardizacije možeš da nađeš sve od 4x4 do 8x8 u prikazima šahovnice tog vremena. To je bio grb države na državnoj pošti, a tu državu su činili i Hrvati, ne kao osvajači, već kao jedan od državotvornih naroda. Nevraćanje originalnog grba zbog neke mržnje prema Hrvatima bi bilo jako nisko, ali sasvim očekivano za Balkan.
Конститутивних, не и државотворних.To je bio grb države na državnoj pošti, a tu državu su činili i Hrvati, ne kao osvajači, već kao jedan od državotvornih naroda. Nevraćanje originalnog grba zbog neke mržnje prema Hrvatima bi bilo jako nisko, ali sasvim očekivano za Balkan.