Šta je novo?

Pijace

Камо среће да се свака пијаца уреди по сличном моделу. Ваљало би и куполе на Зелењаку опрати, забранити камионима да се набијају на тротоаре итд.

Када исто кажем међу пријатељима добијем коментар да сам напредни бот, што само говори колико људи воли да се деле и етикетирају по сваку цену - а може другачије.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=694642#p694642:13w6nuhx je napisao(la):
Igor » 01 Jan 2020 09:03 pm[/url]":13w6nuhx]Razgovarao sam sa par prodavaca i prvi utisci su im pozitivni pošto robu više ne prodaju pod vedrim nebom koja je izložena temperaturnim ekstremima. Prijatnije je i prodavcima i kupcima u hali koja ima odgovarajucu temperaturu, imajte u vidu da na pijaci prodaju mahom stariji ljudi kojima tek nije lako da u izuzezno hladnim i toplim danima izdrže na nogama.

Ove sklepotine u meni ne bude nikakvu nostalgiju.

Igore, ko je od starih prodavaca ostao?! Par nakupaca iz prvog reda do izlaza i niko više. Jedna ribarinica. Klinci iz V-te prozvali objekat Ušće. Kakva crna pijaca, užas jedan. Još jedan čir u kraju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=694467#p694467:1ap3ggmg je napisao(la):
Keramičar » Wed Jan 01, 2020 4:59 am[/url]":1ap3ggmg]totalna kičerica a cene najjače u regionu, otprilike 30-40% skuplja pijaca od Bajlonijeve

Ta pijaca je i ranije bila skuplja iako je bila onakav raspad, meni iako je bila bliža otišao bih uvek na Bajlonijevu kad mi treba nešto sa pijace, veća pijaca pa i bolja ponuda, ova je uvek bila baš mikro-lokalnog karaktera, sada će već privući kupce iz šireg centra, verovatno i turiste.

Mislim da je ovo ok, ljudi malo preteruju u reakcijama, jbg pijace kod nas su izgledale uvek kao neka vuko***** u Bangladešu pa ljudi ne mogu da prihvate ovakvu promenu. Mislim da je čak odličan mix supermarket i pijaca, jer će ljudi kupovati ono što im treba u Maxiju i posle kupiti povrće/voće dole na tezgama ili u proizvode u delu sa rashladnim vitrinama, a i ove dodatne pekare, kafić, trafika mislim to imate na bukvalno svim pijacama ali u obliku nekih montažnih raspalih objekata prikačenih uz prostor za tezge, ovde je suštinski sve to objedinjeno što već ima na standardnim pijacama. Pritom će se ovde sigurno više računa voditi o higijeni i izgledu tezgi, lokala nego na prosečnoj srpskoj pijaci.

I meni je vrh što je zatvoreno, ljudi nisu svesni koliko je teško stajati po ceo dan veći deo godine u očajnim vremenskim uslovima na otvorenom i to kao što je neko rekao su skoro svi redom stariji ljudi. Naravno ne treba sve pijace zatvarati ali odgovarajući krov i možda čak neki sistem za zatvaranje po potrebi, neki pokretni zidovi/stakla, barem na ovim glavnim gradskim pijacama.

Неки људи очевидно нису свесни да се ово више ни не може називати пијацом...

Ово је некаква хипер постмодерна чудовишна грађевина, с разним продавницама и тезгама унутра, којој по свакој логици здравога урбанизма овде место није...

И ту се завршава свака даље дискусија...

Каленић, сењачка и Бајлони (са великом гаражом?) су најављене као следеће по плану за сређивање. :arrow:

03:50

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8YHmqApdnCo[/youtube]

Ova nova Palilulska Pijaca više nije "pijaca" jer je izgubila svoju osnovnu a to su tezge, koje više nisu ni površinski ni osećajno dominantan element nego izgleda kao da su ubačene u Immo Centar ili slično.

Bio sam malopre, na par min.
Nešto nedostaje. Deluje nedovršeno/prazno, a ponegde je skučeno i mračno. Sa druge strane, komotno je za kretanje.

Svejedno, nije hladno (a ni toplo), nema baruština i prljavštine (videćemo do kada), oseća se riba iz ribarnica, ima raznih lokala (nisam pohvatao logiku rasporeda), pa čak i kraft pivara postoji.

Pomešana osećanja. Verovatno će se sve vremenom sve doći na svoje.

Mislim da nemam problem sa konceptom (zatvorena pijaca), već samo sa konstantnim utiskom da se neko lepo omastio. kada se probijaju rokovi i pravi nešto "fensi", a ne dobije se ništa posebno, sumnja se javlja.

Koliko je koštala izgradnja?

Off: Znam da su bili neradni dani, ali da je u Maxi-ju rok na svakom (pogledao sam skoro sve) specijalnom hlebu 03.01., nije u redu, što nema veze sa pijacom.

T-T

Ovjerih pijacu utisci su sledeci
1.fensi gajbice su prodavce koštale 1000 din kom nisu ih dobili
2.zakup tezgi je i za stare zakupce poskupio tako da će biti više nakupaca
3.za sad je sve čisto mada još nije sve ni očišćeno tipa pokretne stepenice
4.takodje bas ama bas nista nije obilježeno lift ulaz u garažu kao ni iz garaže na pijacu
5.Gomila kola divlje parkirana u krug oko pijace kad će se sjete da stave Stubice
6.usiljeno otvaranje gomila lokala nije spremna
7 .cvjecarama su uradili staklene panele mislim da je tako trebalo svima umjesto ovih cerada neće to potrajati
8.wc naći jednako dobiti sedmicu na lotou
9.prodavci se žale da nema kupaca ,brojeve lokala redjali ko nbg blokove takodje mogli su uslovi ti da natpisi budu skromni sa stilom a ne kicerica
10.nikog iz bg pijaca neiteresuje mišljenje ni prodavaca ni kupaca arhitekta koja je osmislila tezge ako se to tako može nazvati bolje da je posvetila 5 min svoga života i popričali sa prodavcima

Nije toliko loše uživo...kao što Zex reče malo poraditi na mašti kod štandova i biće sve ok i funkcionalno. Mislim da Beogradu treba jedna moderna zatvorena pijaca...Bajloni treba da ostane na otvorenom i da se sredi kao trg tu se mislim svi slažu...
U svakom slučaju sumnjam da ima mnogo ljudi kojima nedostaje ono ruglo koje je ova ,,svemirska pijaca'' nasledila ma šta mislili o njoj...

Pre svega je pojela taj skver sa svih strana gde se gleda. Mogla je da se napravi pijava ala staklenik u botaničkoj bašti u formi trga gde bi na -1 bile prodavnice i mlečna hala, a na -2 i -3 parking. Ovako se više ne vidi nebo što je najgore od svega.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=695105#p695105:h9jj6w54 je napisao(la):
Johnest_Hon » 03 Jan 2020 08:57 am[/url]":h9jj6w54]Bajloni treba da ostane na otvorenom i da se sredi kao trg tu se mislim svi slažu...
Da se postavi balerina? ;-)

Odvratano je i pogledati novu Palilulsku pijacu, a kamoli uci u nju.
Potpuno je unisten taj prostor.

Ne sporim da je objekat predimenzionisan i da ga je gotovo nemoguće sagledati ali reći da je uništen prostor mi zvuči preterano. Jesi li prošao kroz pijacu?

Slazem se da se objekat ne uklapa, ali se ne slazem sa komentarima kako je ubijena neka dusa ove pijace i kako je ovaj koncept strasan, odvratan itd. Istim tim ljudima bi sve ovo u inostranstvu bilo super, nevidjeno, inovativno...
Isto to komentarise vecina mojih prijatelja koji nisu ni usli na pijacu.

Neverovatno da nikakve oznake ne postoje na pijaci.
Nisam uspeo da pronađem WC (jel zna neko jel uopšte postoji WC za posetioce), mlečna hala isto teška za pronalaženje. Al nju sam bar našao.

Takođe ventilacija očajna, već se osećaju mirisi suhomesnatih proizvoda, peciva, sireva... Bar ne smrdi, ako ništa :D

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Pozdrav, pošto sam prisustvovao otvaranju objekta na kojem sam pitao Zamenika gradonačelnika zašto ne prima građane iz inicijative Vratimo trolu 28 smatram se pozvanim da govorim. Objekat je zanimljiv, minimalistički i neobično funkcionalan. Glavni toalet je na drugom spratu pored Maxija i to iz ulaca iz pravca Abardareve to jest Ilije Garašanina. Do njega se stiže penjanjem uz jedine kružne stepenice u objektu.

Imao sam peh da sam ušao sa suprotne strane te sam pokušao ići kroz Maxi jer on ima dva ulaza, ali se ispotavi da je jedini izlaz iz Maxija gde su i kase ka 27. marta gde nema WC. Sačekao sam da uđe mušterija na ta vrata te sam protrčao kroz otvorenu rampu kako ne bi išao skroz u krug kroz objekta.

Takođe, postoje WC-i kada se ide u kućice na sredinu objekta pa se spušta niz stepenice do istih, valjda su u nivou garaža ali nisam siguran jer ih nisam koristio.

Drago mi je zbog prodavaca što se neće smrzavati na hladnoći, dok nisam siguran koliko je investicija isplativa i na koje staze. Takođe, negde oko 40-50% lokala još uvek nisu iznajmljeni.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=695713#p695713:nkzqa5f8 je napisao(la):
Zezeljko » Ned Jan 05, 2020 5:20 pm[/url]":nkzqa5f8]Neverovatno da nikakve oznake ne postoje na pijaci.
Nisam uspeo da pronađem WC (jel zna neko jel uopšte postoji WC za posetioce), mlečna hala isto teška za pronalaženje. Al nju sam bar našao.

Takođe ventilacija očajna, već se osećaju mirisi suhomesnatih proizvoda, peciva, sireva... Bar ne smrdi, ako ništa :D

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Pijaca treba da smrdi, d aima zadah, da se oseca kiseli kupus i miris ribe.
To je pijaca.
Ovo sad je neka pijaca za metroseksualce.

Ja sam za vikend prvi put obišao i meni se sviđa kako to sve izgleda, izgleda mi dosta funkcionalno, a i po danu je unutra lepo osvetljeno zbog staklenog krova i velikih staklenih površina na ulazima.

Vucko Maxi ima kase na oba izlaza,tj. na ovom gde su kružne stepenice ima jednu kasu a na drugom mislim 3.

jako jeslaba poseta ove pijace...sticajem okolnosti svaki dan odem tamo pre podne zbog pauze na poslu i uvek je prazno,
nema očekivane pijačne guzve..
Babe koje prodaju bukvalno dremaju ali makar im je toplo.
Mislim da su u pogrešnu pijacu ulozili ovoliki novac i da ce to preduzece Gradske pijace jedva podneti

Znaci moze da se desi da je u funkcionalnom smislu (zelena pijaca) napravljen jos jedan promasaj od strane gradske uprave.

11 sati nema žive duše
1dad1115bc0b0c788b8464dd0fcbc148.jpg
b560811aa9330cf5aee44bc53f75b828.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

honey79":1ratl2x0 je napisao(la):
jako jeslaba poseta ove pijace...sticajem okolnosti svaki dan odem tamo pre podne zbog pauze na poslu i uvek je prazno,
nema očekivane pijačne guzve..
Babe koje prodaju bukvalno dremaju ali makar im je toplo.
Mislim da su u pogrešnu pijacu ulozili ovoliki novac i da ce to preduzece Gradske pijace jedva podneti
Mislim da obzirom na Vesićevu priču da pijace samo prave gubitke i da će razgovarati sa trgovinskim lancima o partnerstvu, neće GP morati još dugo da "trpe"...

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=701145#p701145:lae3zek6 je napisao(la):
honey79 » 22 Јан 2020, 11:23[/url]":lae3zek6]11 sati nema žive duše
1dad1115bc0b0c788b8464dd0fcbc148.jpg
b560811aa9330cf5aee44bc53f75b828.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

радним данима у то време нема гужве ни на једној пијаци. сликај у суботу у 9 ујутру, па да видимо има ли гужве

Vrh