Evo jos prica,ovog puta cu da se fokusiram na simetrali u kojoj sam pricala,i da malo opisem tunele. Ima 4 polozaja,to vam je vecini vec poznato,ali cu da ih opisem u smislu "konstrukcije".
-Prvi polozaj je hodnik koji ide kontinualno zig-zag iznad ostala 3 polozaja i koriste se oznake narandzastom bojom po tablama u brojevima od 1-99
-Drugi polozaj je zelene boje oznacen,sa raznim imenima tipa Princ Eugen Mine, slican je trecem osim toga sto jedino 2. polozaj ima Winkle gall hodnike (sto su u prevodu kraci hodnici sto spajaju duze i podsecaju na romb kad se gleda odozdo) i 2 polozaj je onaj sto ga istrazivaci zovu lavirintom itd. Mada naravno,nije nikakav lavirint,ima svoja pravila.
-Treci polozaj je oznacen tamno plavom bojom,nema imena. Jedini polozaj bez ijednog imena, slican drugom sem sto nema Winkle Gall i krajevi se vode od po 2 End Galla,dok se kod 2. sve ide u krug,nema End gall. Na njemu se nalazi malteski krst cuveni.
-Cetvrti polozaj je crvene boje (ako se postuje tekst i strelice na tabli) a ne crne boje,kako neki ljudi kazu. Najdublji, sastoji se iz dva dela. Istocni i Zapadni deo,Istocni je poznat kao Kaiser mine, dok Zapadni nema ime (bar nismo oktrili niti igde pise) na njemu je Kaiser bunar.
Znaci kako se drugi treci preklapaju, Cetvrti je samo na krajevima i nije istog oblika (zbog terena,jedna strana je strma kod Kamenickog puta pa je trapezastog oblika od gore i spaja se sa prvim polozajem (ali je taj deo zarusen nazalost,dok je druga strana jedan kontinualno dugacki pravac koji se spaja sa druga 2 polozaja.
Nema drugih dubljih "nivoa" i ostalih filozofija. Ceske tvrdjave imaju po 2-3 jer je tamo ravnica al su zato mnogo veci povrinski ali takodje i prostije konstrukcije. Nas je izuzetno kompleksan,manji je,ali je dublji. Sve zbog terena jer je na stenu Tvrdjava dok Terezin/Josefov su na totalnoj ravnici u "sred nicega".
Meni jedna zanimljiva cinjenica je da,postoji SAMO JEDNA poznata tabla sa oznakom broja 300. Jedna jedina. Sve su brojevi 200-400 bez ijednog broja izmedju,a na mapama postoje. I treba ds postoje na terenu oznake 300,ali drugar sto je popisivao sve table jos kada,nije nasao nijednu tablu. Tu 300 neku je neki drugi covek pronasao ko zna gde,nisam jos bio tamo,i to je sve sto znamo o tome. Ponovo,krece ono mrljanje sa brojevima... Evo dole slika te table sto sam uslikao telefonom... izvinjavam se