Šta je novo?

Pešačke zone

Kod doma omladine ce znaciti dijagonalni pesacki a i tamo ce staviti...
 
Reguliše li ZOBS kose pešačke prelaze i prateću signalizaciju ili je to obuhvaćeno nekom opštom odredbom.
 
Баш сам се чудио зашто су остали оборени ивичњаци а укинут прелаз. Биће занимљиво видети како функционише.
 
2005. godina

79850008.jpg

79850010.jpg
 
Iskustva vozača na 1:10 su vrlo pozitivna jer je nepropisno skrenuo iz smera Politike ka tunelu (osim ako to nije promenjeno)

Videćemo u ponedeljak. Smer ka tunelu bi morao da ima apsolutni prioritet, a poprečni pravac vozači bolje da izbegavaju.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=802570#p802570:375mmlr5 je napisao(la):
astrodule » Ned Dec 13, 2020 11:19 am[/url]":375mmlr5]Iskustva vozača na 1:10 su vrlo pozitivna jer je nepropisno skrenuo iz smera Politike ka tunelu (osim ako to nije promenjeno)
Nije nista menjano. Zuta traka.
 
Ovo je baš dobro za pešake. Toliko puta se dešava na tom mestu da se moraju čekati dva semafora da bi se prešlo na suprotnu stranu. Deluje osvežavajuće ...
 
Za pešake je super...jutros sam isprobao...a naš narod je čudo odmah uzme da pljuje samo zato što su ,,ovi'' to uradili...neverovatno...
 
Zato što se to predstavlja kao bog zna kakvo čudo i istorijski momenat/poduhvat.

Kad mračiš običnog čoveka sa trivijalnim stvarima ''eee tebra, vidi dijagonalni prelaz... eee čoveče, vidi pasarela od 20 metara... bože ljudi, čuda velikoga! Pokretni stubići na ulazima u pešačke zone!'' ... naravno da će većina da odreaguje u fazonu ''aman bre, odbij, ostavi me na miru''.

A i sve što Vesić promoviše i objavljuje automatski budi otpor i prezir kod mnogih ljudi, jer je Vesić popularan i sladak narodu ko šećerna bolest. :laugh:
 
Ovaj dijagonalni pešački je dobra stvar, nije nikakvo čudo, ali je urađen i koristan. KO ga je napravio i osmislio, ko odobrio i promovisao napravio je dobru stvar. Sasvim svejedno da li se zove Vesić, bilo to u vreme Đilasa ili Malog ili Radojičića, nebitno. Znači, ako sabiramo pluseve za učinjeno onda je nebitno koliko nam se taj neko dopada izgledom, karakterom, dikcijom itd. Dobra stvar je dobra stvar i zaslužuje pohvalu.
 
Nekad su radove na velikim projektima poput Đerdapa otvarali lokalni zvaničnici...
Danas se od svega pravi vest i sve se komentariše...ne bi ni ovaj pešački bio toliko u javnosti da nije ucveljenih tviteraša i sličnih zgubidana...
 
Naravno da nije za padanje...daleko bilo samo se čuvaj kad padne sneg zebra je užasno klizava :)
 
Ja sam za to i da se pokažu trotoari na kojima su kocke ispale ili se klimaju. Šta vredi da se napravi šetalište ako pola kocki ne valja. Na sitnicama se vidi pažnja, a krupne stvari su za wow. BnV jeste wow, baš kao i spomenik Stefanu Nemanji. Dijagonalni pešački prelaz je ok. Korisna stvar. ;)
 
Bila je mala, ali raskosna, sa dosta detalja.
Definitivno na mojoj listi nestalih lepotica Beograda.
 
Ali je bila rentjeska i pripadala burzujima i oštećena...i onda bager...
 
Mogla bi se fina izložba napraviti od
1.nikad izgrađene zgrade...
2.stradale u bombradovanjima...
3.sruseno zbog kvadrata koji mogu da se grade po planu na toj lokaciji...
 
Кнез Михајлова улица је пуна:

















И ја мислим да би јелка боље пристајала на Тргу, сада на њему нема ништа, а овде само загушује простор:

 
Vrh