Šta je novo?

Pešačke zone

Ma nebitna je cena granita naspram behatona koliko skidanje dobrog popločanja da bi se stavilo još bolje, kao da nam je sve drugo u gradu perfektno pa ajde kao da unapređujemo pešačku zonu.

To ploplocavanje je na vise mjesta bilo u katastrofalnom stanju

Uhvatio sam 13.12. radnike kako sade drveće na Obilićevom pa mi proces bio zanimljiv, ali sam žurio nisam stigao da ispratim celo sađenje barem jedne sadnice

Pogledajte prilog 1

Ne znam da li bi bilo pametno po celom centru grada postaviti adekvatne strazarske mini punktove gde bi dezurala komunalna policija 00-24.

Kako stati ovim huliganima na put vise s obzirom da se ne kaznjavaju za ispisivanje ovih zvrljotina.

Пошто сам се некада давно бавио цртањем графита, познајем технику како се они раде. На основу тога могу да кажем да је већина графита на фасадама у центру на почетничком нивоу, што значи да ти цртачи користе зидове да вежбају или им уметничко цртање графита није по себи циљ него чисто потпис да би постали примећени. Можда би професионални цртачи, прави уметници, требало да спроведу кампању како би усмерили аматере на неке прихватљиве зидове. Или да направимо портал типа "Најружнији графити Београда" и да их извргавамо подсмеху.

И једна анегдота:

Када сам имао 15 година смислио сам сопствени таг, то је уникатни потпис цртача графита. Тада сам покушао да га црним маркером испишем на зиду путничког воза негде код Јагодине, кад ме је с леђа за уво ухватио кондуктер уз речи да ми неће дозволити да изађем из воза док графит не почистим. То је био један од мојих највећи бламова и више нисам радио такве ствари. Имао сам, дакле, 15 година:)

Или да направимо портал типа "Најружнији графити Београда" и да их извргавамо подсмеху.

Ovo bi bilo dobro :)

Ja isto obozavam street art, ali ove zvrljotine po najstrozem centru su stvarno cista bahatost.

Treba napraviti nekoliko punktova za Grafiti parkove, gde bi mogli da zvrljaju do besvesti, a to nije nikakvo ulaganje.

635846896635321232638753512_hope%20outdoor%20gallery.jpg

Al dobro da ne gusimo temu ovde...

Bilo bi cool neki napusteni industrijski pogon dati umetnicima pa neka saraju koliko hoce.
To bi moglo da postane i turisticka atrakcija.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=423449#p423449:1z1xm4h9 je napisao(la):
zexland » Sub Dec 17, 2016 3:02 pm[/url]":1z1xm4h9]Ne znam da li bi bilo pametno po celom centru grada postaviti adekvatne strazarske mini punktove gde bi dezurala komunalna policija 00-24.

Kako stati ovim huliganima na put vise s obzirom da se ne kaznjavaju za ispisivanje ovih zvrljotina.

Ja sam svakako za...ali za sada nam je jedina sansa da ljudi sto vise prijavljuju takve stvari i da vrse pritisak, da bi gradske vlasti videle da prijave ne stizu samo od jedne osobe vec da je veci broj ljudi nezadovoljan zvrljotinama.

Ajde da razumem da su negde na periferiji,pa ajde,ali obnavljaju pesacke zone,a grafita nikad vise...sramota...ako obnavljas,onda obnovi sve,a ne sve selektivno i parcijalno.

Ja sam vec prijavio pre 2 nedelje pa ajde da vidimo hoce li se neko setiti da ih ukloni u narednom periodu...pa,ako neko zeli i ima vremena,neka posalje beokomu ove slike ili mojoj inicijativi da proslede dalje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=423463#p423463:24bws4f8 je napisao(la):
zexland » Sub Dec 17, 2016 3:36 pm[/url]":24bws4f8]Oprace oni ove grafite sigurno zbog slikanja, a kazi mi je te prijave saljes preko Twitera?

Ne verujem...mogli su tako da operu kad su otvarali pesacku zonu kod Pevca,ali nisu,tako da sumnjam i da njima uopste takve stvari upadaju u oci.Mislim da smo se nekako navikli na haos i prestali da se borimo protiv njega,a samim tim prolazimo pored tolikih grafita "koje vise i ne vidimo".

Ne,nemam twitter,ali koliko znam moze i preko njega...Poslao sam Beokomu na njihov mail za prijave i sajtu koji se zove "Moja inicijativa" sa sve slikama koji je prosledio dalje u jos par gradskih institucija.

Ne vredi za prijave, ja sam nekoliko puta slao prijave Beokomu za grafite na Brankovom mostu,
sve je ostalo mrtvo slovo na papiru.

Sve se da rešiti. Grafiteri bi manje šarali kada bi bilo više pozornika koji ŠETAJU noću i pretresaju.

Zabraniti nošenje spreja nekim aktom.

Poslato sa telefona

Pozornika koji šetaju noću i pretresaju treba da ima što manje tj.da ih nema uopšte. Policija treba da radi svoj posao i da na druge načine pronalazi izgrednike, a ne random pretresima. Nigde u Evropi nisam doživeo da me saleti patrola u sred grada i ispretresa, ni krivog ni dužnog. Krajnje neprijatne scene. I šta nadju? Ništa! Pa i da mi nadju, ne znam, travu, a ne mogu jer ne koristim, jaka stvar je*******o te, istraumatiziraju hiljadu ljudi da bi jednom našli gram. Ako ja mogu da dodjem do dilera droge, može i policija. Ako ja mogu da dodjem do toga ko crta grafite, može i policija. Mora! Teška muka naći ove vegane ili onoga ko je napisao grafit Delije, a većina je nacionalističkih i desničarskih škrabotina. Evo mala pomoć, grafit Delije nije napisala grupa ljubitelja književnosti. Tako i tih para debila što se taguju svuda je lako naći ako se udje u te krugove, da ne pričam da postoje i kamere itd.

ХАХАХА, молим те откриј нам како изгледају просечни графитери и дилери.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Nosi par boca sprejeva u rancu i cojes zveckanje kuglica u istima ima jos nekih caka

Звецкају будале, паметни носе магнете за куглице. Сад ме занима како тачно дилери изгледају?

Vrh