Šta je novo?

Pešačke zone

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=420661#p420661:mzapef0e je napisao(la):
Biciklistkinja » 01 Dec 2016 07:02 pm[/url]":mzapef0e]Jel je zbog nagiba ulice po projektu ubačeno 4 reda sitnih kocaka između granitnih blokova? U knezu ide blok pa dva reda kocki.

O svemu se razmisljalo pa i o tome.

Pošto je to ulica od nama poznatog "menadzera" skroz je moguće da ce ovo i da se izgura pre mnogih bitnijih stvari u ovom gradu.

Ma "vest" i ne zaslužuje da se na nju osvrne. Navodi se da su se "složili da Njegoševa ulica treba da bude" takva i takva.
Pravi naglasak je na "treba", znači ne opredelili budžet za to, ne odredili dinamiku radova, ne naručili glavni projekat - već "treba".
Odložiti u odgovarajuću korpu nakon izbora i reciklirati.

Verovatno će biti tako zasad, ali ja ipak ne bih isključio mogućnost da to, pod pritiskom lokalnih vlasnika kafana, jednog dana postane pešačka zona. Na taj način bi mogli da prošire bašte restorana celom širinom ulice u kojoj više ne bi bilo automobila. A za pešake bi ostao isti prostor kao do sada. Primer za to je deo Obilićevog venca kod Mažestika.

Pokodirene tikve i tikvetine
Pa kad je tako dobar što mu ne daju da uredjuje Beč kad vec tamo živi
pa da uživa u svojim delima
nego ce ovde da za*go*vna i da se vrati svom Beču a mi da ostanemo ovde da se sapatimo

Pre bih dao u ruke svakom našem Bg svršenom studentu sa 10 u indeksu
da radi po Bgdu nego nazovi-stručnjakom koj gleda samo da drpi pare i ode :evil:

20161205_140947.jpg

20161205_140842.jpg

20161205_143835.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=421769#p421769:1sezfzm4 je napisao(la):
ada huja » Čet Dec 08, 2016 10:13 am[/url]":1sezfzm4]Isekli su ono drvo kestena kod Proleća.... :shock:

Tu je drvece inace bilo trulo...

Bunili su se kad je isecemo ono prvo na uglu sa Jaksicevom, a skoro niko ga nije primetio pre toga. Jer da jeste, videli bi koliko je zaista bilo trulo :-(

Sad ce taj nasuti dio da se poravna asfaltira zatim zaspe pjeskom i poploca pa ide red zelenila pa ponovo poplocavanje do zgrada

Dobar je ovaj zeleni pojas, Obilićevom vencu je pored tolko betona baš falilo zelenilo.

Tu gde su ofarbali se otvara dole u podrumu neki novi kafic/taverna, sta li je vec i zato su malo promuljali...

Ja bih osim toga postavio pitanje sta je sa silnim grafitima po zgradama na Obilicu...nece valjda otvarati pesacku zonu i dopustiti da na Tanjugu i oklonim zgradama "bodu oci" svi oni silni grafiti koje ne skidaju mesecima...

Jedina dobra stvar sto se Tanjuga i grafita tice je sto je sa gornje strane pored zida predvidjeno zelenilo, pa kapiram da nece biti "na prvi pogled"toliko dostupno za saranje...ali zato donji deo pfff. tuga.

Jel ovi u Zemunu čuvaju behaton za neke druge lokacije ili ga samo bacaju?

Sve u svemu mislim da je suludo menjati behaton granitom kao da smo Švajcarska a ne Srbija gde na samo par kilometra od ovog gradilišta ljudi nemaju vodu, kanalizaciju, trotoar. Jeste granit lep i sve ali mnogo je.

Munze ima svoju temu inace behaton se baca jer je ljepljen na beton i neupotrebljiv je za bilo sta drugo

Kad smo već kod Zemuna i Gospodske ulice, vidim da se trenutno radi sve do Keja Oslobođenja, tj 50m od obale, pa mi nije jasno da li će nastaviti sada skroz pored Venecije do obale po planu ili to ostaje za neku budućnost. Mislim na rušenje dela Venecije i sređivanje silasku reci.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=421897#p421897:vef4qwd3 je napisao(la):
Biciklistkinja » 08 Dec 2016 11:15 pm[/url]":vef4qwd3]
Sve u svemu mislim da je suludo menjati behaton granitom kao da smo Švajcarska a ne Srbija gde na samo par kilometra od ovog gradilišta ljudi nemaju vodu, kanalizaciju, trotoar. Jeste granit lep i sve ali mnogo je.

Sa druge strane, u odbranu granita može se reći da je ovaj dinarski deo Evrope daleko bogatiji kamenom u odnosu na razvijeni severozapad Evrope, pa je i njegova dostupnost i cena verovatno bolja od evropskog proseka.

@Earthmoving

Radice se samo do keja posto je to prva faza dok bi u drugoj fazi trebao da se radi deo do reke.

Beobuild vest "Konačano kada se ovi radovi završe, sledeća faza podrazumevaće povezivanje rekonstruisane Gospodarske ulice sa Zemunskim kejom, uz silazak na reku i pristan za manja plovila."

http://beobuild.rs/rekonstrukcija-pe%C5 ... p2658.html

Inace imamo temu o uredjenju Zemuna ;)

Hvala Igore. Da, sad se sećam ove vesti ali valjda mi je bilo čudno što su tih kratkih 50m ostavili kao skroz posebnu fazu.

Vrh