Šta je novo?

Pešačke zone

Зар није пре око 4 године реконструисан Велики трг у Земуну? Да ли се он опет ради ускоро или је то нека х-фаза ?
Само се надам да поплочавање неће бити као што су радили пијацу, мени се уопште није допало како изгледа, а и доста тих плоча су већ раштимоване. Мислим да на овом простору треба радити као на примеру који сам качио у теми о Косанчићевом венцу, што су радили у Загребу, то ми је аутентичније за Земун него класичне камене плоче, а свакако и дугортајније, јер се већина плоча баш брзо расклима и попуца.

Veliki trg se nece raditi kao sto si pomenuo vec je uradjen i solidan je. Masarikov trg nije los u svakom slucaju bolje nego sto je bilo ukoliko izuzmem onaj stub rasvete koji nikako ne prilici starom ambijentu.

Ta stroka u zmaj jovinoj je od kesa za smece koje vuku konobari a iz njih se cjedi svasta nesto do kontisa.
Trg pijaca u zemunu je unistene dobrim djelom busenjem granita od strane gradskih pijaca bez dozvole naravno
kako bi im predhodni model tezgi bolje stajao

Hoće se raditi deo Gospodske pored policije i dvorišta OŠ Lazar Savatić?

Planom je u okviru prve faze

Interesantno je ovo kod Tanjuga kako umeću travnjak, koristeći to što zgradi ne trebaju pristupi lokalima u prizemlju.
A spust niz Topličin venac izgleda da će biti izveden kao ravna kosina, dakle ipak se odstupa od prvobitnog Jovinovog dizajna sa stepeništem, verovatno iz praktičnih razloga.

Upravo iz prakticnih razloga bi trebalo da urade stepenice. Doci ce zima i led a to nikako nije dobro za pesake.
Ono sto je zapravo najbolje resenje, to je kombinacija oba.

U 21. veku da se radi neki deo pešačke zone a da nije dostupno za invalide mi je neverovatno, tako da će sigurno postojati kosina (i stepenice).

Poslato sa telefona

Kosina ne smeta pešacima, i dalje u Beogradu postoje na hiljade ulica sa mnogo većim nagibom koje imaju trotoar i kda pešaci idu zimi.

Tacno, ali ipak smeta kada zimi po ledu treba da se spustas Balkanskom ili u Kralja Petra...Na pocetku 2009g. za NG ili pravoslavnu NG je bila cuvena ledena kisa kad su ljudi leteli po ulicama, a posto sam slavio u nekom klubu na Dorcolu niz Kralja Petra je u toku noci bio pravi pakao. Taxi ne mozes da dobijes, svi su negde izasli i moraju nekako da se vrate kucama,a napolju se zaledila kisa...ljudi su padali kao kegle i kotrljali se niz ulicu.

inace Ljudi su budale pa ce ici po ledu na tom nagibu umesto da prodju sa druge strane Tanjuga gde im je ravno .....

Imao sam tu stan iznad pekare, pored zgrade Megatrenda gde sam radio jedno vreme i stan je gledao ka ulici Obilićev venac (ranije smo imali peti sprat Citypasaga za kancelarije kojeg smo se isto ratosiljali) tako da sam u totalu jedno 3,4 godine radio upravo na tom mestu. Iskreno uopšte mi se nije sviđao taj deo grada jer je Obilićev venac meni delovao jedna velika betonska posuda, beton sa svih strana plus kola, koja su dok nije poskupela garaža stalno stajala u redu za garažu i zagađivala. Zato sam bio da se otarasimo tog stana i nije mi bilo žao iako je u samom centru grada. Međutim, iako često kritikujem gradske urbaniste i vlast i iako još ne znam kako će sve na kraju izgledati, a gledajući ove slike imam neki pozitivan predosećaj da, ljudi ovo i nije tako loše
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vhVF3ea--gQ[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=418715#p418715:3kjjny8c je napisao(la):
Galeks » 24 Nov 2016 11:48 am[/url]":3kjjny8c]Upravo iz prakticnih razloga bi trebalo da urade stepenice. Doci ce zima i led a to nikako nije dobro za pesake.
Ono sto je zapravo najbolje resenje, to je kombinacija oba.
Oh ne!!! Veliki nagib, izginuće nam pešaci u pešačkoj zoni. :D

Ima ulica i sa većim nagibom pa nikom ništa, pošto je to pešačka zona biće redovno posipana i održavana od strane JKP službi, stoga smatram ove brige neutemeljenim.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=418893#p418893:2zb5rcxr je napisao(la):
Earthmoving » Pet Nov 25, 2016 10:08 am[/url]":2zb5rcxr]Imao sam tu stan iznad pekare, pored zgrade Megatrenda gde sam radio jedno vreme i stan je gledao ka ulici Obilićev venac (ranije smo imali peti sprat Citypasaga za kancelarije kojeg smo se isto ratosiljali) tako da sam u totalu jedno 3,4 godine radio upravo na tom mestu. Iskreno uopšte mi se nije sviđao taj deo grada jer je Obilićev venac meni delovao jedna velika betonska posuda, beton sa svih strana plus kola, koja su dok nije poskupela garaža stalno stajala u redu za garažu i zagađivala. Zato sam bio da se otarasimo tog stana i nije mi bilo žao iako je u samom centru grada. Međutim, iako često kritikujem gradske urbaniste i vlast i iako još ne znam kako će sve na kraju izgledati, a gledajući ove slike imam neki pozitivan predosećaj da, ljudi ovo i nije tako loše
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vhVF3ea--gQ[/youtube]

U toj zgradi je moj drugar iz osnovne ziveo, na prvom spratu...isto mu je stan gledao na ulicu, ali se i on u nekom momentu odselio :-/

Secam se da je ta zgrada imala dvoriste, tacno tu gde se sad nalazi zgrada Megatrenda.

Oces reci da su napravili zgradu megadensa u dvoristu na parceli neke zgrade
Moze lokacija megadensa na bingu ili necemu slicnom

Kad smo vec kod Megableje trebalo bi ih zamoliti da skinu (ili ovi iz Amige sto rade sa kranom garazu) tu karakondzulu od reklame na vrhu. Tim pre sto se sad zove Dzon Nezbit a i u zgradi je sad Infiniti aviejsn.

Mada iz ugla ove slike koji je Kartmen postavio zgrade deluju lepo. Ali kad gledate zgrade prekoputa, ružne su i ruže ceo Oblićev venac, posebno ove vangabaritne. Zato mi nije jasno zašto se i danas ljudi radjuju kad čuju da će se graditi neka zgrada viša od okolnih, tipa Skyplaza i slično, kad posle nekog vremena sve one ostanu samo ruglo koje se ne uklapa u okolinu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=418959#p418959:qe27cjvh je napisao(la):
direktor » Pet Nov 25, 2016 1:04 pm[/url]":qe27cjvh]Oces reci da su napravili zgradu megadensa u dvoristu na parceli neke zgrade
Moze lokacija megadensa na bingu ili necemu slicnom

Da, ako malo bolje pogledas, zgrada je izrazito uska, sto znaci da nije bila "planirana",vec da je uklapana u vec postojeci "slobodan" prostor, tj. to dvoriste koje se nalazilo izmedju zgrade i same garaze.

Kad su poceli da je grade, bas sam se zacudio kako ce je "udenuti", ali izgleda da su uspeli nekako...

Vrh