Šta je novo?

Pešačke zone

Obavezno mora po sloj Geotextila, ispod i iznad asfalta....inace ploce propadaju.

Bas sam se skoro zalio jednom specijalisti u CH, u vezi tih ploca po Beogradu i on mi je isto to rekao.

Verovatno cekaju u gradu jos jedno 30 godina, da primete isti problem, a posle dvadeset godina ce pitati vec nekog kako to da rese.

Да ли су игде у Србији стављали геотекстил испод бехатона?

Naravno da nisu, da bi sto brze sve to propalo kako bi ponovo radili na rekonstrukciji, vazano je sa stalno moraju da onda intervenisu kako bi se trosile pare na gluposti davajuci poslove takvim firmama koje su u sprezi sa vlascu kako bi se isisavao budzet..... cini mi se da su u nemanjinoj stavljali geotekstil, i rezultati se vide i dan danas, kakav je kvalitet izvedenih radova( na stranu sto je prljavo , sve to kad bi se ocistilo izgledalo bi kao da je juce odradjeno)

Нисам баш сигуран да је у Немањиној стављан геотекстил, баш у Немањиној код Мека на Славији има 30ак цм дубока рупа где фале једна-две коцке бехатона.

Snimljeno danas u Jakšićevoj ulici – "Pešačka zona" – ovo je groteskno (*).

Da li neko vidi nekog pešaka na ovoj slici ?

* Groteska (ital. grottesco od grotta - pećina) je karikaturalno-fantastična i iskrivljena slika stvarnosti, koja ne izaziva komična, već zastrašujuća osećanja.

Мора да буде овај празан ред столова па то ти је.

Malopre, realno ima posla za još dva dana, znači još mesec dana

ff21221439616979772bd68391d92c2c.jpg

dd73f4ac4dc9ae5fae2d0e1ff28f9946.jpg

Najveci posao je ispred ulaza u poštu
fb5c0a6531e6542b7d9d182e9b5bb1ea.jpg

b819355b1fa9b4c223cdaaed48314489.jpg

Ima li nade da će makar oprati i prekrečiyi ovo zdanje

251ed940974c0cb48dbf2b4c6afc478d.jpg

I makar malo ga upristojiti

cce8b23b48b7c351bb669421a2a7aa98.jpg

Ipak ostavljaju saobracaj preko Studentskog trga, samo se da poplocaju okretnicu. Auspuhofili otvorite sampanjac. :bash:

Студентским тргом већ годинама мање-више пролази само ауспух аутобуса 31. Троле немају ауспухе, а аутомобилима је саобраћај одавно забрањен, изузев оним ћошком код Етнографског.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=397278#p397278:3f5k451f je napisao(la):
Пантограф » 14 Jul 2016 10:24 am[/url]":3f5k451f]Студентским тргом већ годинама мање-више пролази само ауспух аутобуса 31. Троле немају ауспухе, а аутомобилима је саобраћај одавно забрањен, изузев оним ћошком код Етнографског.
+Taksare

Da, ali da li će automobilima saobraćaj i ostati zabranjen - ako treba da dođu do automobilske garaže? Verovatno će postati dozvoljen.

Šteta - iako sam vozač automobila, mislim da nije to trebalo tako da rade... Nadao sam se nečemu poput rekonstruisane Slovenske ceste u Ljubljani - tamo je ta ulica popločana i samo autobusi i bicikli smeju ići tuda, pa je intenzitet saobraćaja veoma mali i lako je uvek preći sa strane ne stranu.

Sad kad bolje pogledam - verovatno i render nema veze sa trgom, barem ovaj: http://www.novosti.rs/upload/images/201 ... entski.jpg
Na slici se vidi nepopločana ulica, dva automobila, i autobusko/trolejbusko stajalište. Zar nisu trebali autobusi, a mislim i trolejbusi, da budu preusmereni na Francusku ulicu pa dole ka novoj okretnici kod Cara Dušana?

У плану је да све буде поплочано, ако не одмах, а оно ускоро. Тек да се зна, ја сам против тога, јер мислим да јавни превоз у Васиној мора да опстане.

U Vasinoj ne treba apsolutno nikakav saobracaj sem pesackog. I ne mogu da verujem da postoje ljudi kojima je stalo do saobracaja u Vasinoj. Imate NBG pa se vozikajte, kad moram tako da kazem. :roll:

Да се довезу људи до Коларца, возикајући се по Новом Београду? Или на Филозофски факултет? На Математички факултет? Да се више од пола туцета факултета БУ остави без приступа, осим дугим пешачењем или колима до гараже? Потпуно неразумно. Ништа слично нигде не постоји, па се ти чуди до сутра како то да постоје људи који не би да експериментишу са својим градом.

Zar nije moglo sve da se poploča i da ostave da kroz Trg prolaze ili okreču neke manje frekventne trole kao 21 i 22? :)

Ili tramvaj od Pariske, preko Vasine, Terazija, Trga Nikole Pašića do Bulevara i dalje :)
(ne kroz Kralja Milana da se ne bi duplirao sa trolama)

Тролејбуси и трамвај (до Павиљона, као некада :D ) са калдрмом као подлогом коловоза али у нивоу поплочаног тротоара, и нека лепа класична фонтана као што је била на Теразијама испред зграде ректората, и без оних глупих модерних клупа и прскалица-фонтана у нивоу шеталишта што су већ виђени на рендерима молим :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=397405#p397405:39q7noxt je napisao(la):
Дошљак » 14 Jul 2016 11:02 pm[/url]":39q7noxt]Тролејбуси и трамвај (до Павиљона, као некада :D ) са калдрмом као подлогом коловоза али у нивоу поплочаног тротоара, и нека лепа класична фонтана као што је била на Теразијама испред зграде ректората, и без оних глупих модерних клупа и прскалица-фонтана у нивоу шеталишта што су већ виђени на рендерима молим :)

Sa pogledom na mega tržni centar u Rajićevoj, sav u betonu i staklu.

Na tramvaju će da piše: Linija 8. Slavija – TC Rajićeva ?!?

Vrh