Dok god su cene zakupa u Knezu veće nego u tržnim centrima (a jesu), besmisleno je pričati o tome kako pešačka zona propada. Mislim, ona propada jerbo je katastrofalno održavana, prljava i musava, ali za lokalima i dalje vlada ogromno interesovanje, a i posetilaca je dosta.
Ono što je problem, a i Piccolo je pomenuo, su objekti sa nesređenim vlasničkim odnosima, pre svega objekti RK Beograd koji su gabaritni i samim tim vrlo upadljivi (pogotovo robna kuća na raskrsnici sa Obilićevim vencom).
Druga stvar me, međutim, muči, a to je što su Terazije baš, baš mnogo propale i izgledaju prejadno. Tu zasita ima zakatančenih lokala, a i u one koji rade se useljavaju više "second hand" radnje, nego ozbiljni brendovi. Čini se da su širenjem pešačke zone ulice oko Kneza postale daleko atraktivnije nego li "štrafta" do Slavije. Čak i Bulevar od Skupštine do Vuka izgleda mnogo, mnogo reprezentativnije.
Lično mislim da je sudbina Terazija i Kralja Milana vezana za revitalizaciju Slavije i grad bi trebalo da posveti dodatnu pažnju oživljavanju tog poteza.