Šta je novo?

Pešačke zone

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=711539#p711539:3a0rxjs2 je napisao(la):
Дошљак » Yesterday, 00:04[/url]":3a0rxjs2]Ја сам гледао у Краља Петра како старији човек оставља црну врећу са смећем поред уличне ђубријере иако десетак метара низ улицу има подземни контејнер.

Dobro da je nije ugurao u đubrijeru.

Iskreno, zbog takvih debila sam za pokrivanje kamerama celog grada. Lepo vidiš iz kojeg je ulaza izašao i lako ga identifikuješ. Naravno, to jeste skupo, ali garantujem da bi se smanjila ta bahatost kada bi se prvih par uhvaćenih javno prikazalo pred TV dnevnik.

Šta više, odavno imam ideju da tih minut dva pred dnevnik posluži za slične stvari gde bi se prikazivali primeri bahatosti iz života i naravno da piše da su kažnjeni (neka se zamagle lica i registracije, bitno je da narod vidi da se neke stvari ne mogu raditi nekažnjeno)

Postavljeni su i potapajući stubići na početku Zmaj Jovine kod Pošte. To je očigledno još jedna tačka ulaza u pešačku zonu za vozila.

E jes, zaboravio sam da prenesem to za stubiće kod Pošte u Vasinoj.
Nakon tri godine priprema, sad će napokon postati funkcionalni. :kk:
Još jedan istorijski momenat za Beograd i Srbiju. :D :mrgreen:

Ubedljivo najlepsi deo grada, malopre slikao pre kise
Screenshot_20200226_150319.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=711366#p711366:23xmwqg0 je napisao(la):
crveni karton » 24 Feb 2020 12:53[/url]":23xmwqg0]Fotografije sa stranice Pesaci nisu maratonci.
Nece ovde nikad biti bolje dok se ne promeni odnos pojedinca prema gradu, previse praziluka se nakupilo koji su sa higijenom i estetikom na vi...
119622524a2e5e7e5dc4dda1150c7564.jpg
7133e5f47d636e6dfd9cd995c2067447.jpg
2ec893ff716f995a80c0bc642e3c5210.jpg
0862150988008b6e6497fa87f7b93e95.jpg
6ce96043c58b9c54b51ea309febcefaf.jpg
Prebrutalno najlepši deo Beograda.

Na tvoju veliku zalost pocisceno je ovo, moraces sutra do crkve da se pomolis bogu da padne Pobednik npr.

Na moju veliku žalost, neko je još uvek stanovnik Vračara, a na nečiju drugu žalost, ovakav prizor je realna svakodnevnica, izuzev u slučaju kada se neko seti prestupne godine da bi moglo još nešto sem vremenskih prilika da to očisti. :)

Остало је мало трагова флека на Обилићевом што сам видео јуче, можда је киша данас спрала флеке.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=712071#p712071:37m7hyb6 je napisao(la):
crveni karton » 26 Feb 2020 04:10 pm[/url]":37m7hyb6]Iz gradske cistoce javljaju da je velika fleka ociscena, nadam se da je tacno :kk:
ERs7-Yd-TWk-AAs-KNY.png
Netacno! Danas prosao Gracanickom u delu od Kralja Petra do Pariske - fleka je i dalje tu! Nisam uspeo da postavim fotografije danas, ali postavicu sutra. I fleka u Cara Lazara je i dalje tu, ali ne tako izrazena kao pre neki dan. Pri tome mi nije jasno od cega je, nije od djubreta jer trag ide u krug u svim ovim ulicama - kao da je komunalno vozilo izbacivalo neko ulje. I da je slucajno, neko sa malo mozga bi posle predjenih 500 metara shvatio... Totalno mi je nejasno sta se desilo!

Reko ja isao cistac jkp cistoca nazalost nisam ga fotkao

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=712157#p712157:2bfqamrv je napisao(la):
gradjanin » 26 Feb 2020 22:11[/url]":2bfqamrv]Danas prosao Gracanickom u delu od Kralja Petra do Pariske - fleka je i dalje tu! Nisam uspeo da postavim fotografije danas, ali postavicu sutra. I fleka u Cara Lazara je i dalje tu, ali ne tako izrazena kao pre neki dan. Pri tome mi nije jasno od cega je, nije od djubreta jer trag ide u krug u svim ovim ulicama - kao da je komunalno vozilo izbacivalo neko ulje. I da je slucajno, neko sa malo mozga bi posle predjenih 500 metara shvatio... Totalno mi je nejasno sta se desilo!
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=712101#p712101:2bfqamrv je napisao(la):
Vračarac » 26 Feb 2020 18:54[/url]":2bfqamrv]Na tvoju veliku zalost pocisceno je ovo, moraces sutra do crkve da se pomolis bogu da padne Pobednik npr.
Izgleda da će neko morati sutra do crkve. Fleke se vratile. :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=712165#p712165:20g1cobr je napisao(la):
direktor » Sre Feb 26, 2020 10:36 pm[/url]":20g1cobr]Reko ja isao cistac jkp cistoca nazalost nisam ga fotkao
Pa dobro, da li je taj bio normalan?? Da ne vidi da pravi masnu fleku dugačku 500m??? U četiri ulice? I još se ovi hvale da su očistili!!!

Моје неко искуство са чистилицама (Дулево и сл.) јесте да за њима остаје увек нека флека и гадан мирис.

Neko je juce pominjao da su fleke oprane?!?! Ovo su fotografije od juce popodne:
GR 10.JPG
GR 11.JPG
GR 12.JPG
GR 13.JPG

To uglavnom rade kelneri i radnici okolnih lokala i preduzeća. Čistačice, domari, dostavljači (tj oni što primaju robu)... Njihova odgovornost se ne može poreći, ali oni samo prate ono što im gazda kaže. Ako im gazda da kolica ili paletar, onda će da voze đubre. Ako im kaže ''snađi se'', oni se snalaze kako znaju i umeju. I posle 20. puta neće više da nose 20kg u vazduhu nego će da stavi sve u kesurinu i da vucara po pločama.

Al ja ne krivim te obične ljude na dnu lestvice. Krivim vlasnike lokala. Zatim krivim Gradsku čistoću što sklanja kontejnere i pravi ''hubove'' od kontejnera. Alo bre, pa niste vi aviokompanije pa da pravite hubove! Za šta vas plaćamo nego da vi nosite smeće? Oćete možda ja da vam nosim smeće do Vinče umesto vas?! I za kraj, krivim Grad i gradske inspekcije što ne ganjaju lokale i sva pravna lica (pogotovu ''ugostiteljske'' objekte) da se obavežu na posebne režime iznošenja smeća. Nego se svi prave mutavi.

Al bitno da je prepodobna gospoda što drži TC Rajićevu još pre završetka izgradnje izdejstvovala kod Grada da se maknu svi javni kontejneri i stajanke u krugu od 200 metara od njih. Da im se mušterije u Cayenne-ovima i Versace gaćama ne bi tangirale što moraju da gledaju kontejnere kad idu u ''shopping''... :roll: :kafa:

Треба сваки угоститељски локал да има контејнере за рециклажу, пре свега за стаклену амбалажу, контејнер за уље ако се у њему припремају јела, и контејнер за мешовити отпад. А на чистоћи је да организује редовно пражњење тих контејнера у пешачкој зони мањим возилима. Вуцарање џакова је бесмислено и ружно.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=712549#p712549:30ancn7j je napisao(la):
Bender Rodriguez » 27 Feb 2020 23:35[/url]":30ancn7j]To uglavnom rade kelneri i radnici okolnih lokala i preduzeća. Čistačice, domari, dostavljači (tj oni što primaju robu)... Njihova odgovornost se ne može poreći, ali oni samo prate ono što im gazda kaže. Ako im gazda da kolica ili paletar, onda će da voze đubre. Ako im kaže ''snađi se'', oni se snalaze kako znaju i umeju. I posle 20. puta neće više da nose 20kg u vazduhu nego će da stavi sve u kesurinu i da vucara po pločama.

Al ja ne krivim te obične ljude na dnu lestvice. Krivim vlasnike lokala. Zatim krivim Gradsku čistoću što sklanja kontejnere i pravi ''hubove'' od kontejnera. Alo bre, pa niste vi aviokompanije pa da pravite hubove! Za šta vas plaćamo nego da vi nosite smeće? Oćete možda ja da vam nosim smeće do Vinče umesto vas?! I za kraj, krivim Grad i gradske inspekcije što ne ganjaju lokale i sva pravna lica (pogotovu ''ugostiteljske'' objekte) da se obavežu na posebne režime iznošenja smeća. Nego se svi prave mutavi.

Al bitno da je prepodobna gospoda što drži TC Rajićevu još pre završetka izgradnje izdejstvovala kod Grada da se maknu svi javni kontejneri i stajanke u krugu od 200 metara od njih. Da im se mušterije u Cayenne-ovima i Versace gaćama ne bi tangirale što moraju da gledaju kontejnere kad idu u ''shopping''... :roll: :kafa:
Kako ti vidiš te kelnere i radnike okolnih preduzeća, tako ja vidim čistoću u celoj ovoj priči. Dakle, da samo prate ono što im kaže gazda, a gazda u ovom slučaju je Uprava grada Beograda. A taj gazda je zamislio da je mnogo ružno da "iskaču" kontejneri po pešačkoj zoni na svakom ćošku, kada to može da bude na par mesta uz obod pešačke zone ili nešto dalje. Sad bi ovde dobro došao još jedan "specijalizovani fijasko" smajli.

Ja mislim da se tu donekle pita i sama Čistoća, jer ipak, ona je ta koja zna stanje na terenu i koja planira i rutira svoja vozila. Al dobro, možda i ja grešim.

U svakom slučaju, nisam kritikovao obične radnike Čistoće nego one glave (čije god bile) koje su izmislile grupisanje kontejnera od po 4,6,8 komada... na jednoj te istoj stajanci.

Da nije cistilici od cistoce iscurilo ulje ...ili pratiti tok fleka ...kamere cemu sluze....sve za 5 min moze da se rijesim...

U US ne mozes da dobijes dozvolu za rad rastorana ako nemaš "Grease trap"

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_-rpa4GYhJ8[/youtube]

Ove fleke su garant od onog vozila što čisti i pere pešačku zonu.Koliko god da je bahat i da ga ga boli uvo šta ostaje iza njega konobar ne bi vukao kese sa đubretom u krug oko klupe i bandere.

Vrh