Uzasno me nervira kada politicari otvoreno lazu, odnosno manipulisu informacijama koje tako lako mogu da se provere...
Politika 18.12.16
M. Folic: ...Strucanjci Zelenila Beograd pregledali su postojeca stabla i utvrdila da su neka od njih trula i ostecena. Uklonjena su 2 stabla sofore i 3 javora. Umesto njih, sledece sedmice bice posadjena nova odgojena stabla crvenog hrasta visine oko 6 metara, dok su za prostor oko cesme obezbedjena 4 javora...
Dakle u tri recenice - tri lazi.
Politika 25.02.16.
S. Mali: И на платоу код „Црвеног петла”, када све буде завршено, биће 21 садница више него пре.
Слободан Станојевић, директор „Зеленила Београд”: Cаднице које свој нови дом имају на платоу испред ресторана „Црвени петао” су одгојене, високе око пет метара, а обим дебла им је око 35 центиметара.
Zasadjeno 7 sadnica. Verovatno ako ih neko pita recice da je to 14+7=21, jer ce racunati i ulicu Vuka Karadzica, koja u principu nema veze sa novim trgom kod Pevca. Takodje, nisu ni debla obima 35cm, nego max 20-25cm, sa 3-4m visine, ali 35cm i 5m visine zvuci mnogo bolje.
Nije u pitanju cepidlacenje, tako je malo bitno da li je drvo 20cm ili 30cm, ali zasto uvek moraju da lazu i dodaju - pocevsi od kada, pa koliko, pa velicina.... To mi je tako kulovski fazon, kada politicari tretiraju gradjanstvao kao ovce, po sistemu - ma ko ce da meri, broji itd. a zvuci tako mocnije pa ce svi pomisliti kako smo mi super, sposobni i bolji. A i narod im ide pod ruku - niko niti pita, niti se buni, samo zvocaju sebi u bradu kada prodju pored gradilista... A najveca nepoznanica mi je sto presekose ulicu Cara Lazara na pola - koja je sada postala slepo crevo i koja ce vremenom postati dupli parking kroz koji ce se probijati da bi se doslo do trga (kao deo Kralja Petra ili Zmaj Jovine) gde se od bahatih vozaca coveku smuci da bi dosao do pescake zone. Ako su vec sve to radili, trebali su da zavrse ulicu do Spasiceve, sto je jos samo 15-20m. A o tome da nista nisu preduzeli da se saobracaj sada malo poboljsa i izbegnu enormne guzve u popodnevnim satima - nemam reci.