Šta je novo?

Pešačke zone

Ovo je sve trebalo za pocetak oprati da vidimo kako to izgleda cisto
Izgleda da su prekrili kanal skontali su da je predubok i da mora ici neka resetka preko istog govorim za skadarliju

Ma daj, blato. Dobro znate da je pola ljudi otislo iz zemlje, dobro je da ima jos neko da je spreman da radi takav posao za male pare. Sledeci put im odnedite ratluk i kafu, umesto da kritikujete njihov rad po forumima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=600977#p600977:snpv28h2 je napisao(la):
neven_k » Sub Feb 09, 2019 9:55 am[/url]":snpv28h2]Dobro izgleda, par polomljenih ploca ne moze da pokvari utisak.
Kako kome. Ljude koji padaju u nesvest na ovu rekonstrukciju , lično ne razumem. Jer što kaže Stefan BB , danas jedna , sutra dve , a preksutra copy - paste situacije kod Hrama. Drugo , to što nekima smeta , bilo po ličnom nahođenju ili po službenoj dužnosti , kritikovanje odrađenih radova , govorim generalno , neka uzmu da nose ratluk i druge stvari tim radnicima , umesto što sole pamet drugima po forumima. Moje lično mišljenje je da radnici koji svoju jadnu i bednu platu troše na "pivce za živce" , tokom rada , ne zaslužuju hvalospeve , jer takvi radnici , u šta sam imao prilike da se i lično uverim , obavljaju posao ko da ga rade nogama , a ne rukama. Razlika između njih i onih koji kvalitetno obavljaju svoj posao je evidentna , ali takvi su nažalost u manjini. Jeste da u ovom konkretnom slučaju može da se kaže da nije do radnika , nego da su ploče lošeg kvaliteta , ali tamo gde ploče počnu da vire odmah nakon rekonstrukcije , a nijedna polomljena , nije kriv niko drugi do sam radnik koji nije bio u stanju da izravna podlogu na kojoj je postavljao.

Nije to nuklearna fizika da ti trebaju godine učenja.

Uz dobar nadzor svako bi to uradio kako treba. Ja iskreno ne razumem kako ovi radovi mogu da budu primljeni i ko je potpisao taj prijem.

Naleteh sad na SSC-u na ovu sliku od danas. Oni su u stvari prekrili slivnike sitnim kamenjem, a na neke delove stavili poklopce. Na slici koju je postavio VeniVidiVici je to verovatno još bilo sveže ili nije bilo urađeno.

file.php

I jos samo da pretvore Bajlonijevu pijacu u trg i eto nam zaokruzene pesacke celine.

Bajlonijeva bi bio fenomenalni trg, jer su okolne zgrade sve autenticne

Skver Miore Trailović srediti i oterati cigane , beskućnike i pijanice (skoro pa nemoguća misija). Tek tada će taj prostor moći da zaživi u punom sjaju. Jednom sam video nekog beskućnika koji se skinuo na sred ulice (ispred cvećara) i počeo da "zaliva" okolinu. Nakon toga je legao na šine i počeo da spava. Ubrzo je došla milicija , ali on nije hteo da se miče i to je trajalo tako nekih 30 minuta najmanje , a kako je problem rešen na kraju , nisam video , jer nisam imao vremena da ostanem do kraja. Cigani svakodnevno razvlače stvari iz kontejnera i prodaju na platou , dok pijanci razvlače sebe i flaše , a kad se dobrano naliju , prilegnu na klupe.

Nekućnici uništavaju grad. Nekoliko puta sam ih video kako kopaju po kontejnerima i razbacuju otpad po okolini.

Nije mi jasno odakle grisini stubići koji će neki gospodin koji ne mari za red, pravni poredak i zajedničku imovinu (aka balvan) izvaliti prvom prilikom kada mu to bude bilo potrebno. Gde su stubići iz standarda?

Takođe, zašto ovaj središnji deo nije uokviren stubićima.

Jer će prvog dana biti ovo i još gore:

file.php

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=601103#p601103:3fya20lm je napisao(la):
neven_k » 09 Feb 2019 09:21 pm[/url]":3fya20lm]Bajlonijeva bi bio fenomenalni trg, jer su okolne zgrade sve autenticne
Ima jedna modernisticka stambena tik do Bitefa koja se ne uklapa, ostalo i ja mislim da je dosta dobar front fasada tu, treba ga osloboditi a ovu modernu skratiti za koji sprat lol

Uklapa se i ta zgrada samo je treba srediti ili modernizovati fasadu čak, ok je zgrada. Treba samo iskopati dva nivoa ispod zemlje za garažu i magacin i kupiti 100 kamiona granita i za realno dva meseca laganim radom ceo trg može da se preuredi.

Kakav je to problem u knezu bio kada je podloga ispod ploča ok?

Sinoc sam bio ogromna guzva i na nekoliko mesta su vec zavrsili popravku ali su i dalje stavljene ograde.I deluje mi da polako sve vise naroda ima po novim pesackim zonama jednostavno se sklanjaju iz Knez M. I ogroman broj kineza da čovek ne poveruje.

ponovo sam prosao ulicama koje oivicavaju Bajlonijevu pijacu... zaista neverovatno za Beograd da postoji takva celina!
Isuvise je dobro da bi bilo istinito!

nadam se da ce biti razuma i da ce se napraviti trg a pijaca postati montazna (biti u funkciji odredjenim danima u nedelji)

kakav potencijal lezi u necemu sto sam smatrao jako neuglednim!

Nije nikakav problem da pijaca i ostane, samo je potrebno dovesti sve u red. Evo npr Zagrebacka najpoznatija pijaca Dolac, 50m od glavnog gradskog trga.

Dolac_Zagreb_18062011_2_roberta_f.jpg

dolac_best.jpg

Predlažem da ovaj forum, ako se za godinu dana opet sje*******u ploče u Knezu, organizuje protest protiv sveopštog uništavanja grada.

Ovo u Zagrebu je teška seljanija i ne treba se ugledati na konjušarski koncept palanke :lol: .

Bajlonijevu pijacu ukinuti i tu formirati trg. Može i sa fontanom. :gobb:

Bilo bi lepo kad bi neko od arhitekata na forumu napravio prikaz kako bi to moglo da izgleda.

Nije lepo da ljudima koji zive u centru ukinemo i pijacu i parking mesta. Da dostavna vozila ne mogu u pesacku zonu, bez prodavnica samo da nama koji zivimo na periferiji bude lep Beograd.

Vrh