Ne potcenjujte sposobnosti domaćih ''ugostitelja'' i njihovih pajtaša u opštinama da naprave kafiće i bašte i na mestima na kojima ih niko nikad ne bi očekivao. Ljudi su ovde u stanju da prepravljaju konstrukcije zgrada i prave kafiće i klubove u stanovima stambenih zgrada na obodu Novog Beograda. Mislite da će da im bude problem da se snađu u jednoj Kralja Petra u strogom centru grada?
Elem, na ovom prostoru sa slike se već nalazi jedna bašta. Izvesni studio Domino, koji se nalazi na ćošku ove stambene zgrade. Sam lokal, studio, uvek prazan, a bašta, koja je pojela 2/3 trotoara, ne znam dal je ikad imala više od troje ljudi u isto vreme. Ali nema veze, bitno je da je sklepana. Ko veli neka je, neka stoji. Ionako ništa ne košta a i nije kao da iziskuje neke dozvole jelte. Dovoljno je samo da je zahtev podnet i sve kul.
Što se tiče bloka iznad Gračaničke, i tu već postoje kafići sa baštama. Koji su do skora bili ograničeni kolovozom a tek sad će da se rasprostru još više. Inače leti je tu pravi mali vašar, imaju žive svirke sa sve koncertnim basčinama, ne bi li se veselje čulo sve do Knez Mihailove a i šire. Taman mu usput dođe kao besplatna reklama. Naravno, okolinu ko j**e.
Istina, stoji ovo što kažete, da će bar strana ulice gde je NBS ostati pošteđena, kao i strana kod OŠ Kralj Petar. Pošto tu jelte nema lokala. To stoji. Samo... ako smo došlo do toga da na prste brojimo i slavimo svaki potez trotoara koji nije pretvoren u buvljak i vašar, onda ne znam šta da vam kažem.