Šta je novo?

Pešačke zone

Pijan, dobiješ batine, ne možeš normalno da reaguješ. E sad, imam teoriju da kada si pijan, tu se vidi tvoja prava priroda jer padaju sve kočnice.

Naravno, sada će svi poznanici da ga brane da je inače dobra duša koja mrava ne bi zgazio, a u svoja četiri zida lema ženu i decu čim mu nešto nije po volji (ova poslednja rečenica je uopštena, ne mogu da tvrdim ništa za čoveka kojeg ne poznajem, ali je to poznat obrazac).

ps: apsolutno se slažem sa ovim što je rekao Zuma za kažnjavanje. Oštećene stepenice ili rupa, ili oštećen trotoar ili bapta kafića van obeleženih linija - Proveriti da li je ijedan komunalni policajac to prijavio i ako nije, svi koji su tuda patrolirali da budu kažnjeni smanjivanjem plate.

Ako se vidi da je prijavljeno - pratiti tok prijave i videti gde je nastao zastoj i tu osobu kazniti. Ako se ne nađe osoba, kazniti predsednika opštine.

Mislim da sam negde čuo za stimulativni sistem nagrađivanja i kažnjavanja nadležnih za održavanje komunalnog reda. Na posebnom sajtu građani prijavljuju i pojavu svih nepravilnosti i vreme kada su one otklonjene (uz ocenu). Na osnovu brzine i kvaliteta reagovanja svim nadležnim službama se dodeljuju poeni, a od tih poena opštini (ili nekom drugom ko je za to bio nadležan) zavisi deo budžeta. Takođe, redovno se objavljuju rang liste i broj poena.

Za početak neka objave koliko je koji inspektor dobio prijava i koliko ih je rešio do kraja. Mislim da bi rezultati bili poražavajući.

Pa samo ja imam na desetine prijavljenih stvari koje nisu rešene, a morale su biti (oštećen asfalt, nepropisni stubići, stari šut, a o deponijama da ne pričam)

Noćas je došlo i do pucnjave i napada na policiju na obodu pešačke zone u centru. Ali do sad se samo B92 drznuo da napiše par reči o tome. Svi ostali ćute i prave se mutavi. Policija ćuti, mediji ćute, niko ništa nije video, niko ništa nije čuo, a bilo 50 ljudi u trenutku incidenta.
Živela Balkanska Severna Koreja.

Ко зна чији академици су учествовали у пуцњаци и ко стоји иза њих.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487810#p487810:1nri4w19 je napisao(la):
astrodule » 29 Oct 2017 11:02 am[/url]":1nri4w19]Za početak neka objave koliko je koji inspektor dobio prijava i koliko ih je rešio do kraja. Mislim da bi rezultati bili poražavajući.

Pa samo ja imam na desetine prijavljenih stvari koje nisu rešene, a morale su biti (oštećen asfalt, nepropisni stubići, stari šut, a o deponijama da ne pričam)
To je zato što su kod nas skoro sve vlasti izbegavale čak i transparentnost, a kamoli odgovornost, pogotovo u obliku bilo kakve vrste formalizovane i automatske procedure za nju. Sve više izgleda da su zakoni tu samo zato što postoji očekivanje da oni treba da postoje, a ne zato što su onima na vlasti stvarno potrebni. Očekuje narod i EU, pa, ono, hajde da nešto napišemo.

Bilo bi zaista korisno da se nedostatak automatskih mehanizama za utvrđivanje i preuzimanje odgovornosti mnogo više pominje u javnosti, da postoji pritisak da to bude deo raznih partijskih programa. Samo kažnjavanje na izborima u vreme opšteg populizma i kontrole medija više nije dovoljno. Potrebni su višestruki, automatski i u zakonu formalizovani mehanizmi kontrole zakonitosti i u upravljačkim strukturama i u narodu.

Svojevremeno sam bio na razgovoru sa sekretarom opštine NBG i sećam se da je rekao da inspektorima uopšte nije jasno zašto im se traže neki izveštaji koje im je on tražio. A u pitanju su bili neki podaci za godišnji izveštaj. Verovatno stara garda koja misli da su nedodirljivi.

Pa imamo slučajeve da Zaštitnik prava građana piše kazne državnim službama koje neće da dostave tražene podatke. Šta briga državnu službu kada ne plaća kaznu iz svog džepa.

Nazalost sve se svodi ili na interes (naplata pdv, poreza, taksi, doprinosa...) gde se drzavni aparat i sluzbe koje to rade od toga izdrzavaju i vrlo su azurni u naplati najradije preko izvrsitelja (vitlace te i za par dinara duga a za par miliona evra naravno ne), ili licnih interesa gde se ogroman broj nepravilnosti previdja, jer kako da kazne nekog privatnika sto su mu stolovi malo presli u pesacku zonu, a vlasnik se tako ljubazno javi sa "dobro jutro inspektore" pa je za sada usmeno upozoren (najbenigniji primer). Ili ce neka (velika vecina) prijava da se kiseli u nekoj fioci dok jednog dana ne zastari ili se zagubi... Ako se nesto i prijavi od strane gradjana sledi lakonski odgovor da je predmet u toku ili se nikada i ne odgovori. Svaka odgovornost nekog ko je tu placen da sprovodi "zakon" je izuzetak i to iz sasvim drugih razloga. Odgovornost drzavnog aparata je misaona imenica u Srbiji.

Uvek bi u paketu, uz zakone i pravilnike, morali da idu i kriterijumi kvaliteta njihovog sprovođenja, automatski algoritam ili NEZAVISNO telo nadležno za procenu tog kvaliteta, i sankcije u slučaju nepoštovanja. Tako da kazna za nerad što je više moguće sledi obavezno i automatski, a ne po nečijoj posebnoj odluci. Sad još samo kad bi narod postao svestan da zakoni moraju TAKO da izgledaju, da budu kompletni, pa počeo aktivno da traži i mere za njihovo sprovođenje.

Ma kakvi zakoni i izveštaji ljudi, sve je trulo i gangrenozno do koske. Kad vam pripadnik državnog organa kaže da treba paliti odavde, jasno vam je koliko je sati.

Uostalom obratite malo pažnje i sami, i videćete koliko je ovde sve ispovezivano i korumpirano. Na svim nivoima, od malih komunalnih problema pa sve do org. kriminala i vlasti. Onih par poštenih pojedinaca što stvarno hoće da rade svoj posao budu gurnuti u stranu ili im se (figurativno govoreći) da prazna puška pa kao da njome nešto malo priprete, pa ako se neko upeca na blef. Nema bre ovde više ništa od zakona. Stvari idu onako kako odluče karteli i mudonje. Vratili smo se na nivo plemenske zajednice.

Потез Обилићев венац - Краља Петра
[окт17]

_DSC5058 by Polexia Nurkin, on Flickr

_DSC5072 by Polexia Nurkin, on Flickr

_DSC5077 by Polexia Nurkin, on Flickr

_DSC5079 by Polexia Nurkin, on Flickr

_DSC5080 by Polexia Nurkin, on Flickr

_DSC5082 by Polexia Nurkin, on Flickr

_DSC5086 by Polexia Nurkin, on Flickr

_DSC5089 by Polexia Nurkin, on Flickr

_DSC5094 by Polexia Nurkin, on Flickr

_DSC5096 by Polexia Nurkin, on Flickr

_DSC5100 by Polexia Nurkin, on Flickr
_DSC5103 by Polexia Nurkin, on Flickr

_DSC5115 by Polexia Nurkin, on Flickr

Nastavak izvestavanja o dogadjaju u pesackoj zoni Knez Mihajlove je da se lik koji je divljao kolima u subotu ne seca sta je radio jer ima "prekid filma" .

""IMAO SAM PREKID FILMA" Pomahnitali vozač uništio kafić i umalo pregazio devojku, a pred tužiocem NEMA ŠTA DA KAŽE".
http://www.blic.rs/vesti/hronika/imao-s ... ed/e54felf

Ako se pokaže istinitim da se događaja ne seća - mogao bi izbeći robiju ????. Tako pise u tekstu.????

Svasta ako srpski zakon tako funkcionise.
Napravis neko sr... popijes tri pica i kazes ne secam se i nikom nista !!!

Наравно да тако закон не функционише, и моја покојна чукунбаба је знала да пијанство не умањује одговорност. Е, сад, што у "Блиц" дође полуталентовани хонорарац из других новина и кроз који месец постане уредник...

Pa šta ako se ne seća. Tačno se vidi šta je uradio na snimku. Šta više, to što se ne seća može samo da mu odmogne da se nađe neka olakšavajuća okolnost tipa 5 tipova ga je pretuklo pa je dobio pomračenje svesti, tj. smanjena uračunljivost. (bar ja tako zamišljam suđenja)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=488044#p488044:9eal2jgc je napisao(la):
Nurko7000 » Pon Okt 30, 2017 11:25 am[/url]":9eal2jgc]
_DSC5124 by Polexia Nurkin, on Flickr

_DSC5123 by Polexia Nurkin, on Flickr

_DSC5122 by Polexia Nurkin, on Flickr

Хоће ли уједначавати ове велике жардињере, баш одудара ово што су претходници збрљали?

E ovo je razlika izmedju ovih i prethodnika, verovatno su prethodne zardinjere placenje ko i ove sadasnje a onda je ukradeno na razlici .

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=488456#p488456:2ek8l6ba je napisao(la):
Bukira » 31 Oct 2017 09:58 pm[/url]":2ek8l6ba]Pešačka zona i garaža na Obilićevom vencu, večeras:

Pogledajte prilog 2

file.php

ladno su im sve tuje (čempresi) u saksijama uvenule...verovatno su mislili da će same da se zalivaju.
By the way šta će biti sa ovim ogromnim zemljanim površimana zimi kada ovo cveće uvene? gola zemlja do aprila?

Kako sam shvatio-tu bi uskoro trebalo da posade nove drvorede. Inače momci-super slike! Lep nam je glavni grad, ali nisam oduševljen novim uredjenjem Ulice kralja Petra. Žardinjere su ipak prevelike, a ne svidja mi se što su prostor za pešake dodatno suzili ovim kandelabrima, koje bih ja npr. uzidao u ivice žardinjera. Sada mi taj prostor izmedju njih izgleda neiskorišćen.

Da vidimo i to čudo moderne tehnologije.

Mali je najavio da će od ponedeljka u centalnoj gradskoj pešačkoj zoni početi postavljanje 22 potapajuća stubića, pod video nadzorom u komandnom centru, kao i četrdesetak stubova “na ključ”, što znači da će pešačka zona moći da se zatvara, a u nju će ulaziti samo vozila s dozvolom i to u određenom vremenskom periodu.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1320400

Uvele su tuje zato što tuja inače ne može da živi u maloj plastičnoj saksiji :)

Inače one one odvratne obloge baštica drveća ispred Ruskog Cara bi trebalo skloniti, odavno nema više retorana koji ih je na svoju volju postavio i ne znam šta traže tu.

U zadnje 2-3 godine, masovno se suse tuje, kao i jos neke vrste (simsir na primer)
I to moze biti u pitanju.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=488487#p488487:1te4izw4 je napisao(la):
honey79 » Sre Nov 01, 2017 1:10 am[/url]":1te4izw4]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=488456#p488456:1te4izw4 je napisao(la):
Bukira » 31 Oct 2017 09:58 pm[/url]":1te4izw4]Pešačka zona i garaža na Obilićevom vencu, večeras:

Pogledajte prilog 2

file.php

ladno su im sve tuje (čempresi) u saksijama uvenule...verovatno su mislili da će same da se zalivaju.
By the way šta će biti sa ovim ogromnim zemljanim površimana zimi kada ovo cveće uvene? gola zemlja do aprila?

Ne samo sto su tuje uvenule vec su se na zidovima zardinjera vec pojavili grafiti :-(

https://www.mojainicijativa.com/index.p ... =komentari

Vrh