Šta je novo?

Pešačka zona Zemun

Još kada bi taj bagerčic uputili malo dalje do marine Radecki
da produži pešačku stazu keja, do Široke Staze tj da ih i spoji
Zemun bi napokon tako i uradio bar nešto značajno za svoje pešake
umesto šminkeraja uvek istog prostora
:sesir:

Ovde nikakvog vidnog napretka ja ne vidim zadnjih nedelja. ispade da su više napredovali kada je bio onaj veliki minu. Zna li se koji je rok za završetak?

Konačno.

Samo još da stave neke bolje ploče da mogu da izdrže kolski saobraćaj koga će sigurno biti, minimum za stanare one zgrade u sred pešačke zone.

Zar ne treba da ukinu opciju kolskog saobraćaja, kao što je to u centru?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Pa da zamene kolski konjskim... :gobb:
Bilo kako bilo, MORALE bi da se rade fasade u Zemunu u neko skorije vreme. Prava šteta da jedini deo grada koji je bio pod najdirektnijim uticajem zapadne/habzburške kulture propada do kraja.

Kao što je u centru radio parking u Đure Jakšića iako je to pešačka zona, tako i u Zemunu se kroz Gospodsku ulazi na parking koji je u jednom unutrašnjem dvorištu. Oni sa minusom mozga to koriste da se parkiraju pored bašte kafića u kom sede. U pomenuti parking se ulazi kroz prolaz koji je u levom ćošku ove slike.

19f0b7b35ef9cb1680677c499b372307.jpg

za vikend sam baš razgledao i ove ploče deluju dosta dobro (čitaj debelo).

Jutros vidim iz automobila od strane Glavne da se dosta radi.

Dinamika poplocavanja uslikano
prva 28.02. 17
druga 16.03. 17 (iz autobusa)

koliko to metara za dan urade ?

Искрено да ти кажем делује помало шизофрено. По средини правилно, а онда лево и десно од осовине помало смакнуто.

Сад кад погледам онако у целини, лично мислим да ће ово бити очајно.
Плоче прате неку своју логику, одједанпут, мање па веће. Коцке, не могу да похватам по ком принципу стављају.
Све у свему, лоше.

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока

Smicanje je urađeno po katalogu urbane opreme, tamo je definisano koja zona treba da ima kakvo popločanje i u kom dezenu. Sve je urađeno planski ovde i nema fušeraja. Meni bi se lično više dopalo da je urađeno po projektu kneza zbog unifikacije svih pešačkih zona ali to je sada već neko drugo pitanje zašto su oni koji su pravili katalog tako odlučili.

Нема шта добар им каталог :)
Шалу на страну, систем постоји. Плоче су у равни по осовини улице, смицање иде у једну односно другу страну лево и десно од осовине.
Али.
-коцке ређају по систему који још не видим
- фугне између плоча нису исте
-око шахтова негде су сецкани делови плоча а негде коцке
-неравномерно распоређене уске плоче, које треба очигледно да створе неки ефекат, који такође још не видим.

Да будем искрен, посао још није завршен и сачекаћу док не видим финиш, али мени ово како је тренутно, уопште не улива поверење.
Али то је моје мишљење, да ме не схватите погрешно, ја сам одрастао у том крају па можда нисам објективан.

Sent from Nexus 5x using Tapatalk

Meni je ono upravo šizofreno kako reče mapmaker i i dalje ne verujem da je neko mogao da zamisli da onako idu ploče.

Ako su hteli da izbegnu tačno ponavljanje i neki šablon, mogli su da urade kao na samom trgu ispred crkve, gde ovo izgleda mnogo smislenije. Ono široka ploča, uska ploča, široka itd. Ili barem da ne bude da su ploče razmaknute za po 1cm pa izgeda kao greška, već bar 5-10cm pa da deluje kao da su namerno tako ređane.

Ovo je bio pokusaj neceg savremenog, ali smaknuti raspored svakako odaje utisak nereda, te mi ta ideja poplocavanja nije bas sjajna u kontekstu starog urbanog jezgra.

Gradski arhitekta se igrao arhitekte, rani radovi. Sad je shvatio da te stvari treba prepustiti profesionalcima.

Izasao tekst u Blicu i na facebooku, nece ovo bas tako lako proci. Realno izgleda uzasno. Pametnije bi im bilo da zatvore gradiliste, pa da se vrate za par meseci sa resenjem bez Cik-caka.

Ne znam kakv je utisak uživo, ali mi se čini da ne mora da bude loše kada se radovi završe i kada sve bude popločano i čisto.

Iskreno meni se ovakav sizofreni nacin postavljanja ploca cak i pomalo dopada. na stranu to sto kvalitet radova nije bas na zavidnom nivou

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh