Šta je novo?

Pešačka pasarela od Kalemegdana do Savskog pristaništa

Данас, у пролазу...
 

Prilozi

  • 02_АГ_Пасарела_2020.jpg
    02_АГ_Пасарела_2020.jpg
    307,5 KB · Pregleda: 11.205
  • 01_АГ_Пасарела_2020.jpg
    01_АГ_Пасарела_2020.jpg
    397,5 KB · Pregleda: 11.207
Na prostoru sajmište lepo bi legao moderni veliki luna park. Lepo bi pridoneo atraktivnosti panorami grada sa reke.
Kopenhagen ima Tivoli u centru grada, Stokholm nedaleko od centra uz obalu- Gröna Lund.
Mislim da samo jos to fali pa da glavni grad zaokruzi palancki stil u kom se uveliko davi...sajmiste da postane vasariste
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=782620#p782620:2hy3cdqw je napisao(la):
astrodule » Sub Okt 10, 2020 3:53 pm[/url]":2hy3cdqw]Prijavim ja dosta stvari koje vidim ovde.

Mada, malo je nebulozno da prijavljujemo stvari koje su sasvim očigledne, ali očigledno nadležne stoli bojko da sami nešto primete i poprave.

Nije nebulozno.

Stoli ih bojko kad neko prijavi jednom, pa odustane...tada se prave ludi jer ih mrzi, ali je vec druga prica kada krene da se stvara pritisak, jer se time stvara veca svest ostalih o postojanju problema, posle toga krecu novine, tv...

To se desilo sa mojom prijavom za ploce u Ruzveltovoj...Prijavio, izasao clanak u "Blicu", Vesic posle gostovao na RTS hronici gde su tekst moje prijave iskoristili i on i voditeljka kao pitanje i odgovor...na kraju su ploce popravljene.

Da nisam prijavio i slao novinama, ne bi bilo teksta, a samim tim ne bi bilo teme o tome na TV-u, a posto je samim tim pritisak javnosti o primecenom problemu bio ocigledan, ne bi verovatno do sada ni bio resen.

Zato, ne odustajte. Ja se trudim, ali nemogu sve sam :notok:
 
Ja tako slao pitanja kada će se okretnica trolejbusa i prilaz istoj na Zvezdari, asfaltirati, nakon radova, jer su se trole i zglobni autobbusi na 77 jedva provlačili kroz zonu radova. Kako su me konstantno ignorisali, poslao sam novinama fotografije koje sam napravio, gde se sve opisano lepo moglo videti, i to još i noćne, gde se signalizacija na kolovozu maltene nije ni primećivala. Fotografije nisu osvanule u novinama, ali zato jesu radnici sledećeg dana i odradili za jedno popodne asfaltiranje. Da li je slučajnost ili im je neko javio, ne bih znao. Ovo je samo jedan od primera koje sam imao.
Za neke stvari se mora više puta pisati , da bi se rešio neki problem. A to mi barem nije teško da odradim. Naravno, tamo gde mi to nije problem da odradim, putem mail-a ili prijava preko sajta, to odradim.Za stvari gde se mnogo brže odradi preko društvenih mreža, to ne radim, jer osim FB, nemam potrebu za drugim mrežama, a da otvaram naloge samo zbog prijava, baš mi se i neda.
 
Данас рано поподне; пројектовано је и изведено да се осветљење на пасарели напаја струјом од 220 волти, сад је некоме пало на памет да то може да буде опасно у металној огради па се приступило првој реконструкцији пасареле - пребацивању струје на 12 волти, што укључује одшрафљивање и скидање поклопаца на огради и прилагођавање струје и жичаних контаката:

20201116_131228

20201116_131401

20201116_131327

ЛЕД трака је континуална и савитљива, ево је управо опет прикључена - светли:

20201116_131534 by Sasha, on Flickr

Измену напајања осветљења не ради предузеће које га је поставило, већ неко друго.

Иначе, пре неко вече сам приметио да нека светла не раде, да је стаза непочишћена (отпаци и суво лишће), да је жичана метална ограда на једном месту малко савијена, вероватно од удара. Лифт није још прорадио.
 
Bez namere da budim neki sentiment prema danu mladosti ili da asociram na stafetu sa plamenom, mislim da bi toplije osvetljenje oživelo pasarelu.(nemam predstavu sta je autor hteo da kaze jer Skulptotektura - Mrdjan Bajić nista ne pominje, a tema je predugacka da bih staigao celu da pregledam). Kao na ovoj fotografiji sa jacim kontrastom
 

Prilozi

  • aqw.jpg
    aqw.jpg
    208,1 KB · Pregleda: 5.681
Pasarela u jesenjem ruhu:
20211016_173645.jpg

Ako delo Mrđana Bajića i Ričarda Dikona nema jasnu poruku, delo nepoznatih veličina ima:
20211016_173714.jpg

#Onokad sve uradiš kako ne treba:
20211016_173758.jpg

Majka priroda se sprema da preuzme stazicu i sklepotinicu, pod svoje zeleno okrilje:
20211016_173736.jpg

Ipak, vajarsko delo stoji postojano iznad lifta koji nikakd nije proradio:
20211016_173636.jpg

Ali zato, fenomenalan miks deponije i divljeg parkinga, nastavlja da funkcioniše izuzetno uspešno:
20211016_173630.jpg
 
Kada je Beograd dobio poslednji put neki lift (a da nije u tržnom centru ili novoj zgradi) ?

Most na Adi X
Pasarela Beton hala X
Pasarela Ada mol X
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=890674#p890674:e8md49e1 je napisao(la):
astrodule » Pon Okt 18, 2021 11:02 am[/url]":e8md49e1]Kada je Beograd dobio poslednji put neki lift (a da nije u tržnom centru ili novoj zgradi) ?

Most na Adi X
Pasarela Beton hala X
Pasarela Ada mol X
Hajde iskreno, sta mislis koliko bi ti liftovi poziveli, pogledaj samo sta vandali rade po celom gradu, sve se izlomi i izvrlja za nekoliko meseci. Dok se ne uvede ozbiljna kaznena politika nema nista od toga.
 
Kakve to ima veze? Po projektu postoje liftovi, ali se ne ugrađuju.

Zato što postoje huligani ne treba ništa da se pravi, zato što Policija ne radi svoj posao?
 
Kako ce tek onda biti kada se otvore metro stanice koje moraju da imaju liftove po svim standardima?
 
U Njujorku u metro liftovima sedi po čovek (zaposleni) i pritiska dugme. Vandalizma baš i nema (mada ga i generalno nema od kasnih 90tih). U LAju vandalizam mnogo veći i ozbiljniji nego bilo gde u Beogradu, ali metro liftovi rade bez problema.

Sve to može da se sredi, samo je potrebno svakodnevno održavanje.
 
Moracemo i mi da imamo lift boja izgleda, bar dok policija ne pocne da radi svoj posao. Sreca pa su izbori blizu mozda bude i novo rukovodstvo od sledece godine.
 
Što da ne? ionako odavno tvrdim da mehanizacija i automatizacija posla mnoge nekvalifikovane ljude ostavlja bez posla. Lift boj, cepač karata, eto hiljade novih mesta za takve ljude ili za zdrave socijalne slučajeve.
 
Liftovi ce morati da imaju video nadzor, ako to ista znaci. Imati lift boya na svakoj stanici po tri smene bi bilo presmesno.
 
Svaki put se iznerviram kada vidim grafite, odakle nekome pravo da sara javnu povrsinu?!

Treba uvesti zakon koji zabranjuje grafte, saranje...kazna da bude 1 godina zatvora, za maloletne 5 godina neplacenog rada u gradskoj cistoci.
I resen problem.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=891884#p891884:t4itdu5t je napisao(la):
Max15 » Sre Okt 20, 2021 10:54 pm[/url]":t4itdu5t]Svaki put se iznerviram kada vidim grafite, odakle nekome pravo da sara javnu povrsinu?!

Treba uvesti zakon koji zabranjuje grafte, saranje...kazna da bude 1 godina zatvora, za maloletne 5 godina neplacenog rada u gradskoj cistoci.
I resen problem.

Gde da potpišem peticiju?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=891884#p891884:2ummkpok je napisao(la):
Max15 » Sre Okt 20, 2021 11:54 pm[/url]":2ummkpok]Svaki put se iznerviram kada vidim grafite, odakle nekome pravo da sara javnu povrsinu?!

Treba uvesti zakon koji zabranjuje grafte, saranje...kazna da bude 1 godina zatvora, za maloletne 5 godina neplacenog rada u gradskoj cistoci.
I resen problem.

I jeste kaznjivo pod uslovom da budu uhvaceni od 5.000-20.000 dinara
 
1) čemu služe stotine kamera koje su montirali po gradu
2) 5-20 000 je ništa, dok ne bude 5 000 po kvadratnom santimetru uništenog zida ništa nisu uradili
 
Čemu služe? Ja pre par meseci prijavio kvadove koji su divljali u mom kraju. Zvali me u policiju da dam izjavu. Ja ih lepo pitam "zašto me zovete kada je ta raskrsnica pokrivena kamerama i sve možete da vidite, a ne da mene zovete i da me pitate da li sam video registraciju?"

Oni mi kažu da oni nemaju još uvek mogućnost da dobiju snimke sa tih kamera. To je bilo u stanici na NBG. Znači totalna ku*cobolja da se jedna korisna stvar koristi kako treba.

Isto kao što su u istoj ispostavi uveli sistem sa brojevima koji je radio samo par nedelja (meseci) i sada godinama već ne radi.
 
Situacija u Beogradu po pitanju bahatog ponašanja nikada nije bila gora.

- Kvadovi, motori, mopedi i automobili se bez ikakvih problema voze, parkiraju i planduju po biciklističkim stazama i pešačkim površinama.
- Grafiteri rade i prekovremeno, prebacuju normu i dižu lestvicu.
- Ulice i pešački prelazi su i dalje zakrčeni automobilima parkiranim na sred puta.
- Biciklisti, trotinetisti i pešaci uopšte ne registruju bilo koja saobraćajna pravila.
- Investitori sve opuštenije grade dodatne spratove, jer im je sve odobreno unapred.
- Gore deponije, kablovi, otpad.
- Seniori se uredno kreću sredinom kolovoza. Doduše, to je važilo i ranije.

Imam utisak da se sve ovo dešava, samo da bi se opravdale skupe investicije u opremu i tehnologiju - video nadzor, oko sokolovo, softveraj... (RASMC: koža, klima, šiberdah, bas refleks i stereo, frizurica sređena, pomorandža ceđena...). Funkcionisanje te opreme, i civilizovan život ljudi nikada nije bio cilj.

Ista priča je i sa ovom nesrećnom skleparelom. Jedini motiv da se ona izgradi je bio da se kreira nova budžetska stavka, koja će moći da se utroši po uhodanoj proceduri.
 
Vrh