Pozdrav,
Ja imam stan u zgradu koja je zadnja useljena(ne znam kako je zovu). Nećeš preterano dobiti korisne informacije, pošto se još nisam uselio ali mogu da navedem neke stvari.
Prvo što se tiče rokova, tu će vjerovatno ispoštovati, pošto do sad jesu. E sad, to što će oni da bi ispoštovali rokove na silu, da pritisni izvođača a izvođač radnike koji će opet sve da svušere, to je druga stvar.
Za generalni utisak, Iskreno, ne znam šta bih rekao. Sa jedne strane postoji dosta dobrih stvari, a opet sa druge i puno loših sitnica koje i te kako kvare ukupan utisak.
Pomenuću neke stvari i pozitivne i negativne pa zaključi sam.
*Zgrada završena u roku, što je jako bitna stvar
* Stanovi jako lijepo izgledaju, hodnici na stepeništu su široki, postoje na spratovima vrata za svako krilo, postoje dva lifta,
* Grijanje je na toplanu, po potrošnji. Čini mi se da je bilo ok sa grijanjem, a ipak 20% jeftinije nego paušalno,
* Stolarija sasvim ok, mada nije po standardima nego je veća, sad to nekom odgovara, a nekom ne. Prozori mogu da se kipaju osim balkonskog. Svi prozori imaju roletne, komarnike nemaju,
* Izolacija je ok, a ako ti se ne dopadaju pregradni zidovi možeš da tražiš od cigle, što ćeš naravno doplatiti,
* Sve reklamacije prihvataju, s tim što ćeš na otklanjanje istih čekati i po nekoliko mjeseci,
* Garažna mjesta su ok, isto su bile planirane klackalice pa su odustali od istih,
* Sobe jesu skučene, mada bračni krevet i plakar mogu da stanu, ali i ništa više. E sad , možeš da tražiš da pregradiš sobe kako hoćeš pa da imaš manji broj soba koje su veće.
Generalno možeš da tražiš sve da se izmjeni, naravno ako je zgrada još u izgradnji. Tj, pretpostavljam da je za zgradu Trg već kasno.
E sad negativne stvari
* Što se tiče kanalizacije, iskreno nemam pojma o čemu se radi, vidim da svi spominju, ali ja nisam u toku, a nisam primjetio da se osjeća neki neprijatan miris.
* Postoji brdo stvari koje se ne rješavaju ili se jako sporo se rješavaju
* Trenutno najveći problem je hidroizolacija, koja je oštećena ili nije ni urađena na nekoliko mjesta pa je usla voda u garažu, a i staza ispred ulaza je počela da utanja kao i da se raspada donji dio fasade. Kako god, to se sad sređuje ali sigurno niko nije srećan što se to desilo na potpuno novoj zgradi. Samim tim postavlja se pitanje šta će biti za 5-10 godina...
* Pločice na stepeništu su uništene, izvođač je rekao da će se vremenom iščistiti, ali ja ne vidim da se to dešava, tako da zgrada iznutra izgleda jako prljavo. Moguće i da firma koja čisti to ne radi kako treba
* U stanu postoje neki propusti koji me jako nerviraju. Npr.
- Nije urađena rupa na zidu za klimu, pa je majstor morao da buši zid. To nije problem kad je zgrada stara, ali kad je nova onda to jako nervira.
- Mreža u stanovima ne postoji, razvučeni su telefonski kablovi. Nije mi jasno kome danas treba fiksni telefonu i to u svakoj sobi...
- Na zidu gdje je stavljena utičnica i antenski kabal, nije ojačan pregradni zid i televizor ne može da se postavi na zid...
- Majstori na limovima ispod prozora nisu skinuli foliju, pa su ostali natpisi, a to se već pola godine ne rješava
* Sa video nadzorom je situacija poprilično nejasna, na kojoj kablovskoj se može vidjeti, a na kojoj ne, Mada mi nije jasno zašto to uopšte zavisi od kablovske televizije.
To je ono što mi je palo na pamet, nadam se da je od koristi.