Šta je novo?

Parkovi

Треба вратити један такав базен на травњак Академског парка, али наравно не за пливање, него као део водоскока који недостаје.

Нашим вртовима и природним целинама, недостају разне водене површине, водена огледала, басени, језерца, која су честа у свим већим европским градовима. Водене површине нису ствар само естетике вртова, него лепо и корисно средство за опуштање и поправку расположења, као и остали садржаји природе у граду.
 
Јел се зна локација Весићевог будућег меморијалног парка-шуме жртава ковида?
 
Znaci bg je imao 4 ovakva bazena od kojih 2 uklonjena ovaj i onaj kod skupstine
Ostao je onaj u topcideru i jedan u sklopu vatrogasne komande
Bas me zanima kad su uklonili ovaj u studenskom parku i tacna pozicija
 
Био је један у рову на Калемегдану и на тргу код Каленић пијаце, код Поште 1 и у Карађорђевом врту, после су настали спортски центри са базенима и ови базенчићи су заборављени, најдуже се држао онај у Карађорђевом врту.
 
Protest na Banovom brdu: Hoćemo parkiće, a ne banke i kafiće

Oko 200 građana Banovog brda okupilo se na protestu ispred parkića na uglu Valjevske i ulice Nikolaja Gogolja, kako bi sačuvali tu zelenu površinu i sprečili investitora da napravi zgradu.

DRM_5338-725x483.jpg


DRM_5363-1024x683.jpg


DRM_5361-1024x683.jpg


Građani su se okupili još jutros kako bi zaustavili rad bagera koji došao da rasčisti teren za izgradnju. Uz pištaljke i buku okupili su se da kako kažu spreče izgranju koja će narušiti njihove živote.

Podsećaju na dogovor sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem i predsednikom opštine Čukarica, uz tvrdnju da obećanje i mirnom rešavanju tog problema nije ispunjeno, te da je narušeno današnjom pojavom bagera.

Jedan od građana iz zgrade pored parkića Saša Savić, poručio je da će od sutra u 08.30 biti ispred Skupštine Grada Beigrada, sve dok nadležni ne odreaguju.

“Ovo nije običan parkić”, tvrdi Simić i podseća da velike bitke počinju od malih stvari. I ostali učesnicu protesta su mu najavili podršku.

DRM_5265-1024x683.jpg


Ekipa našeg portala razgovarala je i sa jednom od učesnica protesta, verovatno najstarijom, Gordanom Janjić (74), koja ide sa štapom i živi u blizini parkića. Ona je u izjavi za Nova.rs rekla:

“Došla sam da podržim ove mlade ljude, da deca imaju sutra gde da im se igraju. Trebaju nam parkiće, a ne samo da se grade kafići i banke”.

Pored “bdenja” ispred Skupštine grada, za sutra u 19 sati je najavljeno i novo okupljanje na Banovom Brdu.

Građani različitih uzrasta, svi uz pištaljke poručuju “ne damo parkić”, dok se sa zvučnika čuju pesme “It’s my life” i “Get up, stend up”.

Kolona je protest završila šetnjom kroz Požešku, a na čelu kolone je sve vreme bio transparent “Sačuvajmo parkić”.

Podršku građanima Banovog brda koji se bore za parkić, pružila je Inicijativa Ne davimo Beograd i Udruženje za zaštitu ustavnosti.

Kako javlja naš reportes s lica mesta, okupljneni građani su na kratko za vreme šetnje blokirali saobraćaj Požeškoj ulici.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TwBQScZMrQA[/youtube]

izvor: Nova S
 
Više puta sam rekao na više mesta, pa ću i sada - treba da blokiraju opštinu i da ne dozvole nijednom zaposlenom ni ulaz ni izlaz. Tek kada im ugroziš gu*ice će ozbiljno shvatiti proteste.

Nije investitor prava adresa, već onaj ko mu je dao dozvolu. Investitor nije prekršio nikakav zakon jer ima dozvolu da gradi, a ljudi se bune zbog izdate dozvole (uzrok) i radova (posledica). Znači treba rešiti uzrok, a ne posledicu.
 
To da, ali je sada kasno da blokiraš zgradu opštine, jer dok se isti pokrenu, osta ti bez drveća i ostalog zelenila. Pogledajmo samo kako je prošlo sa gondolom na Kalemegdanu.
 
Nema u Beogradu mnogo prilika da se negde uredi park ali evo jedne zgodne površine na ulasku u Žarkovo, između MUP-a i škole "Crnjanski". S obzirom na to da taj kraj i nema neke dobre javne zelene površine, mislim da bi bio prepun korisnika. Ubaci se malo dečije igralište, okruži se stazom za trčanje, jedna teretana na otvorenom i kafić (da predsednik opštine ima nekome da nabaci zaradu) i bombonica. Svi srećni.
 

Prilozi

  • Park Zarkovo.jpg
    Park Zarkovo.jpg
    321,7 KB · Pregleda: 3.790
Tu gde ti vidiš park je planiran stambeni kompleks :bash:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=753777#p753777:brujq2cs je napisao(la):
Igor » 03 Jul 2020 05:00 pm[/url]":brujq2cs]Tu gde ti vidiš park je planiran stambeni kompleks :bash:

Pa nije valjda!?

:shock: :o
 
Da da, redovno javni uvid itd. Mislim da su se žalili iz udruženja Petlovo Brdo.

Kada smo kod parkova jedna lepa vest izvor Nhttp://rs.n1info.com/Vesti/a616236/Rad ... -baju.html:

Radojičić dobio obećanje investitora, protest za parkić na Brdu na "stend baju"
savo-manojlovic-n1.jpg

Protest građana na Banovom brdu "Sačuvajmo naš parkić" održava se na određeni način i danas, a iz ove inicijative kažu da im je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić saopštio da je postignut dogovor sa investitorom Niva bilding d.o.o. i da će zbog toga narednih deset dana okupljanje biti na "stend baju". Danas se okupljaju i idu po člana inicijative koji kampuje ispred Skupštine Grada.

Građani su se okupili danas da krenu ka Skupštini Grada Beograda automobilima po Sašu Simića koji, kako navode, više od 36 sati kampuje na tom mestu.

Savo Manojlović iz inicijative "Sačuvajmo naš parkić" kaže da je gradonačelnik je imao sastanak sa predstavnicima investitora, i rekao je da je, na njegovu molbu, investitor obećao obustavu radova, i da će narednih dana biti njemu ponuđena tri modela.

Investitor Niva bilding d.o.o tvrdi da ima sve papire. Manojlović kaže da okupljeni građani imaju sumnju da investitor ima tako čiste papire, ali da imaju i još neke primedbe.

Prethodna dva dana smo imali proteste, niko ne želi da ih pravi dok traje korona, ali istovremeno smo imali nasilan upad bagera, naveo je.

Protesti će, kako je rekao, biti na "stend baju" tih deset dana, a u slučaju poštovanja obećanja koje je, kako je rekao Radojičić, dao investitor.

Manojlović kaže da se mora pričati o standardima ali i tehničkim detaljima, jer se radi o prostoru širine između 20 i 22 metra, gde investitor želi da izgradi objekat.

http://rs.n1info.com/Vesti/a616236/Rado ... -baju.html
 
Izgleda da mnogi potcenjuju situaciju sa koronom, misleči da građani neće smeti da izađu i pobune se protiv raznoraznih radova i sl.
 
Kalemegdan pre par dana, puno pikavaca, ja sam prošao predveče, a čisto sumnjam da se ovo nakupilo za taj jedan dan. Razumem da je najviše do nekulture pojedinaca, ali upravo zato morale bi barem dva puta dnevno da se prođu ove glavne lokacije i pokupi smeće.
 
О генетском шкарту од народа који свој град третира као да је једна велика дивља депонија, сувишно је и трошити речи. Просто док некоме не буду избијени зуби јер баца проклете опушке на земљу, сви ће то несметано радити. Док неко не буде претучен до коматозног стања јер омот од сладоледа или флашу пива баца на траву, ники неће ни да се осврне за тим. Тужно је али тако је.
 
Zašto bi ih tukli? Potrebno je "samo" da neko kažnjava. Šta je problem da se nedelju dana nenajavljeno odradi akcija gde će ovlašćena lica u civilu da se šetkaju gradom i kažnjavaju za pikavce, izmet od kučića, pljuvanje i slično?

Batina ima dva kraja, ali kada nadležni ne rade svoj posao, naravno da nam ovakve ideje padaju na pamet.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=753825#p753825:ecwcpvgs je napisao(la):
Igor » 03 Jul 2020 07:51 pm[/url]":ecwcpvgs]Da da, redovno javni uvid itd. Mislim da su se žalili iz udruženja Petlovo Brdo.

Jel kasno za žalbu? Kako se to uopšte radi?
 
Čisto zabave radi, evo još koja atraktivna lokacija za sređeni u južnom delu grada:
 
Park na Belim vodama je odlično sređen. Za površinu između dva vrtića je pre par godina donošen PDR.
 
Jesenas sam se zadesio u parku na Belim vodama, i mogu da potvrdim ovo što je Igor napisao.
 
Park mostar deking dobar za sjedanje ivice odradjene kako treba raster iz kog buja trava sve 10 jos ostatak parka da odrade
skpark01-2020-07-11-22-18-08.jpg

skpark02-2020-07-11-22-18-08.jpg

skpark03-2020-07-11-22-18-08.jpg

skpark04-2020-07-11-22-18-08.jpg
 
Vrh