Šta je novo?

Parkovi

Тек треба да је ставе, али поента је да се ради офрље и да се стављају две-три справе које су очигледно неквалитетне. На грађевинској табли пише да је рок за завршетак радова 30.1.2024 и пише да радове изводи Зеленило Београд, али не пише ни дозвола ни име пројектанта.
 
20231226_095722.jpg
20231226_095655.jpg
 
Pa rekonstrukcija znači da treba da izgleda drukčije u odnosu na zatečeno stanje. :D
 
Imali su 2 kom oba su bila tam maribor
Pričao sam sa likom iz zelenila nisu mogli da ga održavaju zbog nedostatka delova 90tih rashodovan početkom 2000tih
Kacio sam sliku predhodnog kad sadi ispred tada novog interkontija
Inace dodatak sadisa na bageru ili kamionu kažu da je na bageru prakticniji za manevar
 
To na mestu zgrade Beobanke? Nisam znao da je tu nekad bio parkic.
 
Ја упитах шта се догађа са реституцијом, односно враћањем имовине породици Минх, чији је део и та парцела, какво право коришћења, Милица Вучић и "Београд башта"..? Та имовина има своје наследнике.

 
Poslednja izmena:
Завршетком радова на изградњи дечјег игралишта у парку Мањеж, малишани са наше општине добили су још један уређен кутак за дружење, игру и рекреацију.

Игралиште се простире на површини од 1650 метара квадратних и опремљено је пажљиво бираним реквизитима, намењеним узрасту од две до 12 година. Реквизити за игру су позиционирани на подлози од ливене гуме у складу са важећим Стандардима, Правилником о безбедности дечјих реквизита и водећи рачуна о подземним инсталацијама.

У склопу радова које је извело ЈКП „Зеленило-Београд“, постављен је и парковски мобилијар – клупе и ђубријере, а по завршетку грађевинских радова формиран и је травњак, сетвом травног семена.

manjez 1.jpg


manjez 2.jpg


manjez 3.jpg


manjez 4.jpg


manjez 5.jpg


manjez 6.jpg


manjez 7.jpg


izvor: FB Savski venac
 
Lepa inicijativa, da sam tada bio u kraju, rado bih je potpisao. Posebno što u okruženju nema ljudske parkovske površine (park kod gimnazije nije blizu). Ako odustanu, Bože zdravlje, od izgradnja, treba insistirati i da se dovede u red. Posebno bi mi zbog bine bilo drago, jer su otvoreni bioskopi i scene prilično mrtva kategorija kod nas.
 
 
Пре две недеље сам слао одељењу за грађевинску оперативу Зеленила Београд предлоге за реконструкцију неких руинираних паркића на НБГ ( по блоковима 2, 1, 33, 37, 38) и пре неки дан сам добио одговор који гласи "Реконструкција ових паркова није у плану". Ја сам их одмах лепо питао како грађани могу да предложе реконструкцију неког паркића и наравно нисам добио никакав одговор. Такође, кад сам им пријавио једну разваљену клупу, они су само скинули даске, а кад сам им се пожалио да нису ставили нове они су одговорили "Предмет ће бити избрисан, клупа је оштећена и постављање нове клупе није у плану". Сад ни клупе не могу да поправљају ако им то није у плану? Зеленило Београд је убедљиво најгоре јавно комунално предузеће у Београду.
 
U Bloku 34 postoji staza koja je uvek poplavljena celom širinom posle svake kiše. U pitanju je max 10m2 koje bi trebalo da se bolje betoniraju. Godinama prijavljujem i napokon sam dobio odgovor kojim samo potvrđuje gore napisano.

Поштовани, достављамо Вам одговор ЈКП "Зеленило Београд" у вези Ваше пријаве на локацији у Блоку 34 целом ширином главне пешачке стазе: ЈКП „Зеленило-Београд“, Београд се бави одржавањем око 3.000 хектара јавних зелених површина (паркови, скверови, улични травњаци, рекреативни комплекси, зеленило стамбених насеља, делимично уређене површине...) на територији десет градских општина.Уз пуно разумевање Ваше жеље за санацијом предметне стазе обавештавамо Вас да инвестициони радови на овој локацији нису у плану за ову годину.С обзиром на то да ЈКП „Зеленило-Београд“, свакодневно добија десетине захтева за санацију зелених површина и да су буџетска средства ограничена, одлука да ли ће предлог бити уврштен у план реализације доноси се у односу на степен оштећености, утврђене приоритете и финансијске могућности којима Град Београд располаже.Захваљујемо Вам се на разумевању.С поштовањем,Центар за информисање

3tnq2Q1t.jpg
fEUHB8Mn.jpg
Is054Eby.jpg
 
Наравно не желе ни да кажу коме и како да предложимо санацију предметне стазе, јер имају проблем са мањком радника. Ја бих писао предлоге Општини и кабинету градоначелника/привременог органа града Београда. Невероватно како су неспособни овакве ситнице да ураде, а Општина и Град пуни пара.
 
@Anonymo96 @astrodule
Sada je trenutak da se bombarduju sa prijavama, pošto je predizborni period u jeku, a na leto nas očekuju lokalni (opštinski), a možda i gradski izbori, pa postoji šansa da se nešto i uradi. Inače, najbolje je da se svake godine kada opštine organizuju pozivanje građanja da učestvuju u odlučivanju o budžetu i daju predloge šta bi trebalo da se uradi (obično je to krajem novembra - početkom decembra) da se dostave konkretni predlozi. Nema veze što neće to odmah biti realizovano, jednom prilikom će dobro doći za promociju. Takođe, ako se u opštini NBG organizuju razgovori sa građanima, ne bi bilo loše da se ode i razgovara. Tako je dobijeno uređenje jednog igrališta u mom kraju.​
 
Колико ја знам, Општина Нови Београд није у скорије време позивала грађане да учествују о одлучивању у буџету. Ако заправо и позива, максимално се труди да то сакрије да људи у Општини ништа не би радили.
 
 
Vrh