Šta je novo?

Parkovi

Prošao sam pre par dana tuda i ne deluje mi da su završni radovi u toku.
 

Почело чишћење локације на којој се налази „Београд башта”


Председник градске општине Звездара Владан Јеремић присуствовао је данас почетку координиране активности на чишћењу локације на којој се налази „Београд башта” у Брегалничкој улици, саопштено је из ове општине.

Акцију реализују Секретаријат за инспекцијске послове, Комунална инспекција ГО Звездара, ЈКП „Градска чистоћа”, ЈКП „Зеленило – Београд”, ЈКП „Паркинг сервис” и Комунална милиција, а догађају је присуствовао велики број заинтересованих грађана који су подржали ову акцију.

Владан Јеремић захвалио је присутним грађанима што су подржали ову активност, истакавши да је 17. марта у Општини Звездара одржана трибина на тему „Израда плана детаљне регулације за део блока између улица Кајмакчаланске, Брегалничке, Светомира Николајевића и Силвија Крањчевића” чији је циљ био договор с грађанима у вези са уређењем локације на којој се налази „Београд башта”.

– Чишћење ове локације је прва од активности која је договорена с грађанима на трибини у Општини. Након измене наведеног плана, у складу са законском регулативом, током ове године очекујемо и решавање имовинско-правних односа на наведеној парцели, док у току следеће године треба очекивати и уређење исте, уз поштовање жеља грађана. Драго ми је што је данас велики број присутних грађана показао своје одушевљење и захвалност због активности чишћења, коју реализујемо поштујући оно што је договорено – рекао је Јеремић и позвао заинтересоване грађане да и даље своје предлоге и сугестије за уређење ове локације шаљу Општини на имејл-адресу: info@zvezdara.org.rs.​

 
Ipak je izmedju Vukasoviceve 24 i 30
IMG_20230401_201814.jpg
 
Obišao sam sa Ristivojem @ristivoje Banjičku/Bajfordovu šumu pre neki dan pa smo napravili par forki samog parka i okoline 🙂

20230331_170154.jpg
20230331_170449.jpg
Ristivoje zagledan u mlade fudbalere...

20230331_170852.jpg

20230331_171011.jpg

20230331_171305.jpg
Pomoćni stadion FK Rad...

20230331_172709.jpg
20230331_172828.jpg
20230331_173321.jpg
20230331_172602.jpg
20230402_135829.jpg

Posledice Covida i ljudske nebrige...
 
Da prebacim malo rant sa teme Bulevar patrijarha Pavla na ovu, budući da je nominalno u pitanju park.




Prošlog petka me je, po prethodnoj prijavi, pozvala inspektorka (za zaštitu životne sredine) da me obavesti da je izvršen nadzor, da je konstatovano da je problem izazvan podzemnim vodama i da tu njena nadležnost prestaje.
Nije znala da mi kaže kome dalje mogu da se obratim osim da pritisnem opštinu duradi nešto jer idu izbori pa...

Dakle, park će propasti usled viška vode. Višak vode se pojavio usled tekućih radova na izgradnji Bulevara i ne postoji organ koji bi ovim problemom trebalo da se bavi.
 
Pa ako smo išta naučili tokom svih ovih godina, onda je to da niko nije nadležan za probleme koji postoje. Otprilike, moja nadležnost je da utvrdim da to nije u mojoj nadsležnosti i da ne znam u čijoj je.

A sad da se uozbiljimo. Mogao bi da pišeš Beogradskoj hronici. To bi moglo da ima efekta.​
 
Pa to tamo je gnezdo baš ovih struktura koje odgovaraju da nisu nadležni, od gradonačelnika pa naniže.
Sva su im "gostovanja" promotivne prirode.
 
Ako ti se ne sviđa da pošalješ fotografiju kao gledalac reporteri da se vidi i čuje za problem, onda ćeš morati da se zadovoljiš time da će to ostati tako dok se ne reši samo od sebe. A što je više takvih, to bolje ovima iz gradskih službi, jer gotovo da ništa ne moraju da rade, a plata redovno leže na račun svakog meseca.​
 
Da li je tu bilo nekih klupa i igrališta ili samo ove staze? Ne mogu da se setim tačno koji deo oko tih zgrada ima šta tačno.
 

Београдско пролеће у парку Мањеж


Београдско пролеће (други део) биће одржано од 12. до 21. маја у парку Мањеж, саопштавају из Удружења узгајивача и љубитеља цвећа.

Долазак на изложбу је потврдило око 25 излагача из целе Србије а манифестација ће бити отворена сваког дана од 9 до 19 часова.

 
Odlično je sređen Pionirski, ali mislim da bi trebalo i ove unutrašnje staze popločati jer su ove staze sa sitnim šljunkom očajne, prosto se brzo raznese i većim delom je mix ogoljene neravne betonske podloge i gomile kamenčića. Ne vidim smisao potencirati na takvim stazama ako je ostatak parka odrađen sa modernim popločavanjem.
 
Vrh