Ambassador
Advanced
Lavanda bi bila super! Imam je u dvorištu, lepa je a i neverovatno dobro miriše.
JEEEEEE!!!!!! Moje dvorište je u Dalmaciji!! Jedva čekam da se vratim i da uskočim u Jadran..jovanovm":2a1u2nrt je napisao(la):Pa da, ali da pitas ove iz gradskog zelenila, oni bi te uveravali da to kod nas ne raste (bas za lavandu sam pitao kad su renovirali Miljakovacki park)...
Manje vise se taj spisak svodi na tri kompanije koje su lepo medju sobom podelile trziste (svako uvozi nesto drugo) tako da verovali ili ne i tu postoji monopol.bigvlada":370b5ckz je napisao(la):Ne znam koliko ima uvoznika ukrasnog bilja.....
Ukoliko su te Petrovače ono što se u Dalmaciji smatra Petrovačama, onda su to smokve koje sazrevaju u 6. mesecu, veoma krupne - 1 kg sadrži ne više od 4-5-6 smokava.jovanovm":2vh6z4cl je napisao(la):mada bi kod nas uspevale (na slici osisane) tzv. smokve Bugarke (Ficus carica)... mada rastu u Vojvodini i neke Petrovace, ali te jos uvek nisam probao:
Da da, naročito dobro je kad počnu da otpadaju plodovi koji su jako neprijatnog mirisa zbog kapronske kiselnine koju sadrže.jovanovm":3rwwrhui je napisao(la):Dobra vrsta drveca za bulevare je Ginko (Ginkgo biloba):