Šta je novo?

Parkovi

dsc09913.jpg

zelenilo nesto radi na ovoj povrsini pokusava da je uredi valjda

Ово је поглед са терасе на "парк" испред зграде у улици Антифашистичке борбе. Врло близу је кафе ресторан "Новак". Није превелик простор, али сасвим пристојан за уређење. Посадити пар дрвећа, уредити ниско растиње и направити 2-3 стазице како би људи могли да пролазе на паркинг.

3K1gImF.jpg

4IcFArZ.jpg

Udruzite se kao komsije pa pokrenite incjativu akciju trazite od zelenila itd

Novi rekviziti u dečjim parkovima
BEOGRAD - Novi rekviziti obradovaće mališane.
Dečji parkovi uskoro će dobiti rekvizite urađene od novih materijala i korišćenjem novih tehnologija, a prvi će biti postavljeni u blokovima na Novom Beogradu, saopštilo je Javno-komunalno preduzeće „Zelenilo Beograd“.

Prve dečje rekvizite iz nove proizvodne linije najmlađi sugrađani moći će da koriste već krajem sledeće nedelje na međublokovskoj zelenoj površini na Novom Beogradu.

- Korišćenjem novih materijala i tehnologije proizvodnje, kao i usvajanjem standarda i donošenjem Zakona o standardizaciji, „Zelenilo Beograd“ započelo je proizvodnju novog programa dečjih rekvizita, kojima će biti opremljena sva nova dečja igrališta - navodi se u saopštenju.

Svi rekviziti su, dodaje se, izrađeni prema usvojenim standardima, koji propisuju bezbednosne zahteve u pogledu projektovanja, ugradnje i korišćenja rekvizita.
http://www.kurir-info.rs/novi-rekviziti ... nak-844169

352501_decji-rekviziti-foto-djordje-kojadinovic01_f.jpg

352502_decji-rekviziti-foto-djordje-kojadinovic02_f.jpg

[YouTube] http://cdn.webtv.rs/68/BlicTV/130617Nov ... kalice.mp4 [/YouTube]
Nove ljuljaške i klackalice uskoro na dečjim igralištima BLIC TV

R. Bulatović | 17. 06. 2013. - 13:33h 14:47h | Foto: Đ. Kojadinović | Komentara: 16
Na dečjem igralištu u Bulevaru Mihajla Pupina u petak, 21. juna, biće postavljeni novi dečji rekviziti iz modernizovane proizvodne linije JKP "Zelenilo Beograd". U ovom preduzeću napominju da za sada u njihovoj stolarsko-bravarskoj radionici proizvode deset vrsta rekvizita, ali najavljuju da će asortiman biti proširen.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/388461 ... gralistima

Moram da pohvalim ovo to znaci velike ustede sto za popravku jednoobraznost sto se nece nabavljati za svako igraliste posebno razlicti rekviziti i muljati na tenderima

Vandali isekli rekvizite u novom dečjem igralištu u Bulevaru Mihajla Pupina

R. Bulatović | 24. 06. 2013. - 16:53h | Foto: Zelenilo Beograd | Komentara: 52
Samo nekoliko sati nakon što su novi rekviziti postavljeni u dečjem igralištu u Bulevaru Mihajla Pupina, vandali su uništili dve ljuljaške "Orlovsko gvezdo" koje su, najverovatnije isekli nožem. Sugrađani su Komunalnoj policiji prijavili da su videli šestoricu mladića, za koje sumnjaju da su oštetili rekvizite.
U noći između petka i subote 21. i 22. juna došlo je do mehaničkog oštećenja dva dečja rekvizita u okviru samog igrališta. Redovnim obilaskom i kontrolom javnih zelenih površina, zaposleni "Zelenila Beograd" uočili su oštećene rekvizite. Pregledom oštećenja, utvrđeno je da su ona nastala namernim delovanjem oštrim predmetom - kažu u "Zelenilu".

Novi rekviziti su postavljeni u petak.
Zbog bezbednosti dece, radnici "Zelenila" su odmah demontirali oštećene delove rekvizita i odneli ih na popravku.

Delovi ljuljaške "Orlovo gnezdo" biće vraćeni najkasnije do srede, 26. juna.

- I dalje se, nažalost, pozamašna finasijska sredstva svake godine izdvajaju za popravku šteta učinjenih ukupnom zelenilu, zelenim površinama i svemu onome što se nalazi na njima, klupama, ljuljaškama, klackalicama, đubrijerima. Ukupna vrednost šteta u 2011. godini bila je 10,49 miliona dinara, a u prošloj 2012. godini je iznosila oko 12 miliona dinara - upozoravaju iz ovog javnog preduzeća.

Značajna sredstva bi umesto na saniranje šteta, mogla da se usmere na razvoj ukupnog zelenila-rekonstrukciju, obnovu ili čak izgradnju nove zelene površine ili unapređenja sadržaja u njima.

- Pored toga što su građani primetili šestoricu mladića, najverovatnije činioce ovog obesnog i nasilničkog čina i o tome obavestili Komunalnu policiju i bez obzira na to što će već u sredu ovi rekviziti biti popravljeni i vraćeni, ostaje gorak ukus besmisla uništavanja nečega što našim sugrađanima mnogo znači, i što ih čini srećnim - kažu u "Zelenilu".

Apel da se čuvaju
zelene površine
U "Zelenilu Beograd" apeluju na sve sugrađane da čuvaju zelene površine i sve ono što se nalazi na njima, jer su zelene površine javno dobro u kome svi treba da uživamo.

354770_unisten-rekvizit1_f.jpg

izdrzalo 5 dana :bash: :bash:

Neki bahati balavci, koje nazalost nikada zakon nije dobro kaznio jer da jeste, sigurno ne bi ovo uradili.
Inace nije izdrzalo 5 dana, nego samo par sati, kako u tekstu i pise.

Dokaz da "naša deca" ne umeju samo da lome, već i da popravljaju - počelo sređivanje hipsterskog parkića
hipster-hello.gif

Среда, 03. јул 2013.

Ново лице парка „Пролеће” уз помоћ волонтера Канцеларије за младе

Канцеларија за младе града Београда, у сарадњи са „Зеленилом – Београд” и ЈКП „Градска чистоћа”, организовала је уређење парка „Пролеће”, који се налази у непосредној близини хотела „Палас”.

1560044_uredjenje_parka_2_v.jpg

Више од 30 младих волонтера ангажовано је на овом пројекту, са идејом да овај јединствен простор током лета постане културна зона на отвореном, намењена управо младима, истакла је директорка Канцеларије за младе Тамара Благојевић.

Она је за Беоинфо казала да ће захваљујући младим, дивним људима који су издвојили своје време, парк током дана бити очишћен од смећа, а клупе, оградица и ђубријере офарбани у веселе боје.

– Идеја је да овај парк, у коме иначе велики број младих проводи слободно време, прилагодимо управо овој популацији. Предвиђено је да током лета буде постављена бина, на којој ће се организовати представе на отвореном, књижевне вечери и концерти – истакла је Благојевићева и позвала младе који имају шта да покажу да се јаве Канцеларији за младе, како би наступили у оквиру најављеног програма.

1560056_uredjenje_parka_1_v.jpg

Јована, Јелена и Марија кажу за Беоинфо да су преко интернета сазнале за данашњу акцију и да су се радо одазвале, јер воле да помажу другима иако не живе у овом крају, али ће током лета посећивати и пропратити најављени програм.

За све будуће волонтерске акције млади могу да се пријаве у волонтерски сервис Канцеларија за младе, на мејл volonteri@beograd.gov.rs.

Izvor: Grad Beograd

Ne brini, Johnest Hone. Na SSC forumu su već objasnili kako je "sređivanje" zasluženo jer je "klupe farbala omladina DS-a" :bash:

Jer mi za svaki j*bni vandalizam imamo opravdanje - "nema para", "nema budućnost", "matori mu razvedeni", "pa krade i Pera što ne bi i on", "a šta su oni nama radili", "ja nemam ništa protiv pedera, ALI...", "pa i neka su uništili klupe kada ih je farbala omladina DS-a"...

Čekajte .... pa zna se koja ekipa tamo bleji.... sad se kao zgranjavamo?

Bulevarac":28snkpx2 je napisao(la):
^koja ekipa tamo bleji ?

Ova ekipa:
Bilmez 1: Tebra, dajgle ovo! Divi ove dve 'chke, sto su dobre za bambusanje!
Bilmez 2: Ma mojne tako matori, ja zekam ja da su to postene cice.
Bilmez 1: Ma gotivne su sta ti je, ajde prestani da .enjas i ciba tu gudru da se malo odvalimo i izlecimo od frustracija!
Bilmez 2: Brate!!! Znaci smorio si me, kakav si!. Evo ti gandza, stavi u dzep tebra, palimo posle na Dorcol, cekaju nas Mugi, Shone i Robija tamo.
Bilmez 1: Brate, kad ti zekam, ima da izdominiramo samo tako brate!

Bulevarac":2u0ihmub je napisao(la):
^koja ekipa tamo bleji ?

"Urbana"....

Palas je mesto okupa svih žvrljatora i grafitera ovoga grada, pa tamo možete naći i STU-a i celu ekipu.... A, da....te zvrkotine se urbano zovu "tagovi". A ta urbana marihuana/vinjak ekipa "baca tagove" zato što smatra da gradovi ne trebaju da budu ulickani i čisti jer to nije prirodno. To je i primarni razlog "bacanja tagova" po svemu i svačemu, od fasada, trafo-stanica, saobraćajnih znakova pa do BG-voza....

Hehe, nisam bas toliko upucen, mada sam u tom parku provodio detinjstvo a i majka mi stanuje odmah pored njega.
Mislio sam da se ekipe u gradu ne razlikuju bas toliko, barem ne te destruktivne.

Postoje neke razlike između raznih destruktivnih ekipa, ali tebi ili meni je destrukcija ništa drugo do...destrukcija.

Recimo, "urbana" ekipa za razliku od navijačkih huligana nikada neće razvaliti klupu, oboriti kontejner, porazbijati autobus, pokidati kante za djubre i slično. Ali će zato svaku čistu površinu "tagovati" jer oni to ne smatraju destrukcijom, već kreacijom, razbijanjem uštogljenosti...

hmm, jasno, iako volim kada je grad cist sredjen, moram priznati da i sam volim i prljave urbane gradove 8)
Kako god, mozda je ipak lakse tu zvrlj ekipu edukovati, a valjda oni kada odrastu prestanu da taguju ?
Verujem da je to tagovanje vezano sa nekim pubertetom, jer evo sada se upravo secam price prijatelja, na koju nisam obratio paznju, a prici ima barem 6-7 godina.
Tada mi je rekao da mu je sin, tada je imao pa mozda oko 13-15 god ponasa kao bu****, i da ide sa sprejevima i pise svoje ime, rece mi i kako mu je umetnicko ime, mislim da je i ovde kod nas to negde napisao, ali je pitao komsiju , pa mu dali da dete crta :)
Elem, decko je dobar, danas je mladic, devojke, skola, studira jazz gitaru i sigurno ne crta te tagove.
Kada pomislim sada na onu drugu ekipu sa salovima, otvorenim ustima.... mislim da oni redje odu na ovu stranu i kada odrastu, te zauvek ostaju bahati.
Ako se ne varam, za te tagove su krivi i filmovi , mozda neki francuski ? Mozda to prodje kao moda, pa krenu da se loze na nesto manje destruktivno, nadam se.
Poprilicno sam liberalan po pitanju vutre, za razliku od heroina, kokaina, lsd...
Da sam neka vlast odmah bi legalizovao vutru, i sve resurse posveti borbi sa drugim drogama.
Vutra se gaji lako, na livadi, na tavanu, podrumu, ma gde hoces.
Znam mnogo ljudi koji duvaju preko 20 godina, nisam primetio da su agresivi , bahati, da lazu, kradu...
Dosta njih imaju vrlo uspesne poslove, a duvaju preko 20 god.
Sretao sam ekipe, a i bliski prijatelji, odnosno majcina kuma je preko cerke upala u heroinsko ludilo.
Mnogi nisu zivi, kuma se ubila, popila je pilule, nije mogla vise da se bori sa cerkom od 20 godina na heroinu. cerka se potom obesila. Tuzna prca, inace kuma nam je bila vrhunska osoba, francuski djak, stara beogradska familija.
Ne znam nikogga ko je otisao tim putem, a da ima normalan zivot, upoznao sam neke ciji roditelji su vrsni u svom poslu vrhunski zaradjuju, njihovu decu pokusavaju da spasu, ali mislim da su to sve samo trenuci, i da ce pre ili kasnije sve ici svojim putem, do smrti.
Smesno mi je kada procitam da je neko dobio 2-5 godina, a uhvacen sa 1kg heroina, a onda procitam da su uhvatili neke klince sa 20 grama vutre. Verovatno ce da dobiju par godina i oni. Legalizovanjem bi ta deca bolje prosla, ovako posle par godina u zatvoru, sumnjam da ce od njih nesto biti.
odosmo sada off mozda, povukla me tvoja prica o ekipama :)

ne gazi travu . . . :laugh:
ako bi legalizacija zaštitila klince do 18 god , mejbi yes . . . :roll:

hvala STFu za pojašnjenje :kk: :) :kk:

Trebalo bi obavestiti policiju, da kad nalete na ove pristojnije destruktivce
da ih tuku sa onim starim malim palicama a ne sa ovim velikim kao sve ostale :laugh: :lool: :laugh:

Pa da, mozda bi za njih bila ok komunalna policija, da ih odvedu kod mame i tate i malo smaraju, mozda bi to bilo dovoljno, i da ih kao zavedu ne neku listu pod umetnickim imenom :)

Ако би постојала воља, таг манијаци би могли да се упосле на осликавању запуштеног простора, да се окрену планским муралима. Таква иницијатива би вероватно морала да буде неформална да би успела. Они су у неформалним групама које су повезане у одређену заједницу, када би рецимо овај форум или друга активизму оријентисана група ступила у контакт, понудила логистику која њима није позната, правила, дозволе.. мислим да би дошло до помака. Знам неке (спреј урбанисте) са стотинама тагова и преко 3 деценије живота, имају таленат а не развијен. На пример, урађених 5 већих, захтевнијих слика и 100 натписа ТАЗ од по 5-10 м2.

Урадићу фото репортажу о напреднијим сликама/цртежима у Београду, па ми треба помоћ. Не знам да ли је прикладно да их ставим у тему за мурале јер су различитих тематика из локалног живота и дефинитивно нису тражене дозволе а компликоване су слике на великим површинама?

Daaaaaj :)

Koliko nas ima na BBu samo po jedan evro da damo i eto pozavidnog nagradnog fonda
spisak potecijalnih dobrih mesta za murale imamo na istomenoj temi
dr. logistika i ne treba, dovoljno su se izveštili na BGvozu i dr. tagovanim mestima :p
pa nek sami izaberu - važno je proglašenje galasanjem 01.09.2013.
i pošteno uplatimo nagradu pobedniku ,,nick namu,, sa postavljene foto reportaže o toku ,,oslikavanja,,

Vrh