hmm, jasno, iako volim kada je grad cist sredjen, moram priznati da i sam volim i prljave urbane gradove 8)
Kako god, mozda je ipak lakse tu zvrlj ekipu edukovati, a valjda oni kada odrastu prestanu da taguju ?
Verujem da je to tagovanje vezano sa nekim pubertetom, jer evo sada se upravo secam price prijatelja, na koju nisam obratio paznju, a prici ima barem 6-7 godina.
Tada mi je rekao da mu je sin, tada je imao pa mozda oko 13-15 god ponasa kao bu****, i da ide sa sprejevima i pise svoje ime, rece mi i kako mu je umetnicko ime, mislim da je i ovde kod nas to negde napisao, ali je pitao komsiju , pa mu dali da dete crta
Elem, decko je dobar, danas je mladic, devojke, skola, studira jazz gitaru i sigurno ne crta te tagove.
Kada pomislim sada na onu drugu ekipu sa salovima, otvorenim ustima.... mislim da oni redje odu na ovu stranu i kada odrastu, te zauvek ostaju bahati.
Ako se ne varam, za te tagove su krivi i filmovi , mozda neki francuski ? Mozda to prodje kao moda, pa krenu da se loze na nesto manje destruktivno, nadam se.
Poprilicno sam liberalan po pitanju vutre, za razliku od heroina, kokaina, lsd...
Da sam neka vlast odmah bi legalizovao vutru, i sve resurse posveti borbi sa drugim drogama.
Vutra se gaji lako, na livadi, na tavanu, podrumu, ma gde hoces.
Znam mnogo ljudi koji duvaju preko 20 godina, nisam primetio da su agresivi , bahati, da lazu, kradu...
Dosta njih imaju vrlo uspesne poslove, a duvaju preko 20 god.
Sretao sam ekipe, a i bliski prijatelji, odnosno majcina kuma je preko cerke upala u heroinsko ludilo.
Mnogi nisu zivi, kuma se ubila, popila je pilule, nije mogla vise da se bori sa cerkom od 20 godina na heroinu. cerka se potom obesila. Tuzna prca, inace kuma nam je bila vrhunska osoba, francuski djak, stara beogradska familija.
Ne znam nikogga ko je otisao tim putem, a da ima normalan zivot, upoznao sam neke ciji roditelji su vrsni u svom poslu vrhunski zaradjuju, njihovu decu pokusavaju da spasu, ali mislim da su to sve samo trenuci, i da ce pre ili kasnije sve ici svojim putem, do smrti.
Smesno mi je kada procitam da je neko dobio 2-5 godina, a uhvacen sa 1kg heroina, a onda procitam da su uhvatili neke klince sa 20 grama vutre. Verovatno ce da dobiju par godina i oni. Legalizovanjem bi ta deca bolje prosla, ovako posle par godina u zatvoru, sumnjam da ce od njih nesto biti.
odosmo sada off mozda, povukla me tvoja prica o ekipama