Трава је посејана, треба да никне.
Када се ради о украсном грмљу, преко пута у насељу Церак-виногради је на више места или знатно проређено, или скроз уклоњено.
Претпостављам да је то због чињенице да је доста израсло - како у висину, тако и у ширину - па се с временом у њему накупљало много ђубрета, разноразног отпада, населили се пси-луталице. Деца направе своја скривалишта и "кућице", довуку свакакав материјал и то остане тако. Како се не чисти редовно, с временом буде доста тога и ружно изгледа већи део године. Вероватно су станари околних зграда тражили да се то рашчисти.
Пре више година сам објавио овде слике и полемисао с неким о томе да није све погодно за сва места. Радило се о новоуређеном кутку за седење на Видиковцу. Подлога је урађена од дрвета на металном раму и убрзо су даске (намерно) поломљене. Обашка што су испод њих лепо склониште нашли и накотили се пацови. Писао сам да је боље да су подлогу направили од бетона, сада бих додао - у боји, штампаног. Вечито, више пута јефтиније, не изгледа много горе, служи сврси, антивандалско. Противаргумент је био да је дрво племенитије од њега. Наравно, али, кад се стави дрво, све време добијате ово (снимљено данас):
Једном годишње га поправе, али то не траје дуго. Избор је једноставан - нешто скромније и функционално, или лепше а вечито у квару. Споменуо сам и дечје игралиште поред Пијаце направљено скроз од дрвета које су вандали уништили и потпуно разнели у кратком року.
Поента је у томе да цвеће није за свако место. Негде је бољи обичан материјал који ће служити основној сврси. На Видиковцу, то је дрвеће, од њега опстане отприлике свако друго. Цвеће не би уопште. Боље је да га, за почетак, одржавају како треба бар у центру и парковима као што је Калемегдански.