Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

по мени наплата паркинга испред ВМА је чист харач. чему то? исто мислим и за аеродром, који би ако ништа друго требало да буде бесплатан првих пола сата. или, да поново омогуће улаз колима на доласке а не само са "посебном дозволом". зато ја купим своје увек на одласцима.

едит: вучко +1 :kk:

Зато да би само они који морају да дођу у ВМА имали место за паркирање, а не да дођеш и кружиш пола сата по паркингу тражећи место за паркирање. Више је било аутомобила од других него од оних који су морали бити у ВМА због прегледа или интервенције. И баш ће им бити харач од 500 аутомобила у току дана, још је првих пола сата бесплатно.
Ако си дошао на преглед који је заказан и док уђеш и изиђеш може проћи двадесет минута. Толико ти и треба за бесплатно паркирање.

na aerodromu je omogućeno zaustavljanje na gornjem nivou. a od gornjeg nivoa do donjeg imaš pokretne stepenice tako da i nije nešto dalje. ja kad dočekujem nekog ja na netu pratim kad sleti avion, tak krenem da ga pokupim i nikad se ne zadržim duže od par minuta na gornjem nivou. naravno besplatno. a kome treba više od par minuta red je da plati. isto je i za vma.

Нисам могао да пронађем (ни преко претраживача!) ону подтему "Паркирање на Новом Београду", мислим да се тако звала/зове или слично, а хтедох да напишем пар речи и обавстим о радовима на изградњи нових паркинг места у Булевару Милутина Миланковића.

Наиме у делу овог Булевара (десна страна) између улица Омладинских бригада и Народних хероја прошле недеље су почели са радом изградње нових паркинг места. Будућа паркинг места иначе припадају блоку 38. Паркинг места ће се простирати од аутобуског стајалишта 71.-ице до скретања за Народних хероја, и паркинзи ће бити косо постављени. Радове изводи Београд пут и обављају се за сад земљани радови. Нисам имао апарат при себи, тако да слике други пут, али ево сателитског снимка тог дела блока 38 где се ради паркинг, означено црвеним. Сада ће станарима обе зграде такозваних "Мерцедес " зграда, а то су Милутина Миланковића 130 и 132, бити много лакше и боље за паркирање.

А то су значи копали. Видео сам да раде, али нисам знао шта је у питању. Е, хвала на информацији.

Konačno! Radio sam tu tačno preko puta, i naraslo je dosta "krmačica" sa malo mesta za parkiranje, pa se parkiralo kojekude. Stanovnici "Mercedeski" masovno parkiraju na protivpožarnom putu, nadam se da će se sad to popraviti.

Posto mi drug zivi u mercedesima tacno je da se radi parking na incjativu lokalnog dssovca koji je urgirao kod prijatelja iz ds. Parkinga je kako kaze ranije bilo dovoljno dok devedesetih nisu nikle na zelenim povrsinama razne kafane pecenjare iz koji tresti muzika gdje dolaze sa bjesnim kolima parkiraju po necemu sto je predstavljalo djecije igraliste divlji zog za bucanje [balote] i mnogo toga divljeg. :bash:

krajdnje loše rešenje je da parking mesta budu u samom bulevaru. mnogo bolje, ali ujedno skuplje rešenje je da naprave garaže unutar blokova, pa one bi se isplatile od prodaje parking mesta i naplaćivanja parkinga, siguran sam da postoje ljudi koji bi želeli da kupe parking mesta.

Jeste inače loše rešenje parkiranje u bulevaru, ali je tu i dve trake dovoljno da se saobraćaj odvija normalno, zato ja pozdravljam ovo rešenje.
A što se tiče garaža, mislim da nema šanse da bi se isplatilo.

Ali matorci koji igraju balote nikako ne smetaju parkiranju jer je njihov teren na zelenoj površini, kojih u tom kraju ipak ima dovoljno.

edit: evo sa Binga:

http://binged.it/Hi9tN2

Па, и у Зорана Ђинђића је такав паркинг и не смета саобраћају. Може нормално да се одвија без проблема код упаркиравања и испаркиравања.

Inače, pola parkinga u Rodiću (NBG kod APC) je zatvoreno. Da li nešto rade ne znam, ali zatvoreno je već bar nedelju dana.

Схватам. Нема никаква табла или обавештење?

Завршени су земљани радови и поставља се ситан и крупан шљунак на паркунгу који се гради у Булевару Милутина Миланковића, а допремљени су и они бели коси ивичњаци.
Ево и једне сличице сликане данас рано поподне на брзину.

Надам се да ће овај паркинг донекле ублажити проблем паркирања у овом блоку у коме сам иначе становао 25 година и јако добро знам како је било и како је данас, јер ми мајка још увек ту живи. Проблем је баш код обе зграде "Мерцедес" јер становници паркирају не само по зеленој површини него и по тротоарима око Мерцедес зграда и у сва четири дечија паркића, на жалост. Да вам не причам како је тек у тржном центру, где има доста локала, па Макси, ДМ, банка и зграда испоставе Царинарнице, некакве печењаре, ту је тек хаос.

Код зграде где ми мајка живи (одмах до Мерцедески) на једном делу паркинга има саграђена "привремена" продавница и ту је још од 1968. године (!), а та продавница заузима пет паркинг места. Некада је била метална пиљарница, тако су се некад звале, и припадала је Србијанки из Ваљева. Много је власника туда прошло, рушили, дограђивали, а ето тај објекат је (сад је од цигле) већ скоро годину дана празан. Размишљам да то пријавим општинској грађевинској инспекцији, да се сруши коначно и простор ослободи за паркирање.

Ах, кад се сетим те '68. године и кад је саграђен тај паркинг између моје зграде и Мерцедески, на паркингу смо играли са лоптом тада популарне "коцкице" на испадање, а комшија Дуле је паркирао свог Фићу попречно, ах изузетно лепа времена. Извините за мали ефе са теме, али ето сећање ме понело....

Gaga + lijepo je cuti kako je nekad bilo nadam se da ce staviti raster parging sa travicom :)

Na parkingu kod interexa na nbgd-u postavljeni branici kako kamioni ne bi mogli da ulaze. Dobar potez, s obrzirom da su masovno strani sleperi koristili taj parking za odmor

Gaga,
Da li si siguran da će stanari hteti da parkiraju svoja vozila tako daleko od očiju i tako daleko od srca.
Drugo, bojim se da je svaka cigla u ovom gradu na legalizaciji i to „zađabe“ pa verovatno i taj prazan zidani objekat. Kad god uperiš prst na neko ruglo , odgovor je „u postupku legalizacije“ .

hobotnica":1oje9668 je napisao(la):
Gaga,
Da li si siguran da će stanari hteti da parkiraju svoja vozila tako daleko od očiju i tako daleko od srca.
Drugo, bojim se da je svaka cigla u ovom gradu na legalizaciji i to „zađabe“ pa verovatno i taj prazan zidani objekat. Kad god uperiš prst na neko ruglo , odgovor je „u postupku legalizacije“ .
Хоботнице,
У праву си за то "далеко од очију и тако далеко од срца", јер многи власници кола се управо тако и понашају, желе малтене да паркирају кола у спаваћој соби, кад би могли. За такве је најбоље да имају куће са гаражом, а не станове у стамбеним зградама. Ипак се надам да хоће, а предпостављам да ће највише на овом новом паркингу да паркирају они чији станови гледају према Булевару Милутина Миланковића и да неће више (или бар много мање) да "паркирају" на тротоару или зеленој површини.

За оно "друго", видећемо шта ће да кажу из грађевинске инспекције општине Нови Београд кад будем поднео пријаву, а то ћу урадити после Ускрса. Могу и то да одговоре "да је у поступку легализације", али бар се покушало и знаће се да су "јачи" они који нарушавају лепоте овог града. Кад кажем "јачи" зна се нашта мислим.

Паркинг у Булевару Милутина Миланковића полако напредује, постављени су ивичњаци, а допремљени су и блокови за сама паркинг места. Наставак радова после Ускрса. Слике од данас поподне:
Сликано из правца Омладинских бригада (од стајалишта аутобуса 71.) према Народних хероја и Тошином бунару:

Сликано из правца Народних хероја према Омладинских бригада:

У претходном посту сам написао да станари Булевара М.М. број 130 и 132, а они чији станови гледају према том Булевару углавном паркирају на тротоару, зеленој површини и дечијим игралиштима. Пар сличица, али стање на сликама није онако како је радним данима, јер је већина због празника отишла којекуда. Ово као данас је "одлично" :D !

Слике код М.М. 130:

Слика код М.М. 132:

Sta je sa parking mestima ili garazama u novom naselju dr Ivana Ribara. Gradi se preko 800 stanova a ne vidim ni jedno parking mesto?

Acika":ivhcjfq0 je napisao(la):
Sta je sa parking mestima ili garazama u novom naselju dr Ivana Ribara. Gradi se preko 800 stanova a ne vidim ni jedno parking mesto?
Ацика,
па тај одговор имаш на теми о изградњи станова у насељу Др. Иван Рибар. На то питање ти је одговорила Бека http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?pid=180378#p180378, пост 655 од 15. априла, вероватно си превидео одговор !

Ne znam da li je neko do sada primetio:

na okretnici autobusa 45 kod Savskog keja, u Nehruovoj između blokova 45 i 44 (nesuđeni Akva park) se u podnožju nasipa prave nova parking mesta. Za sada je polu avršeno oko 30 novih mesta, a možda ih bude i više, sudeći po istovarenim ivičnjacima i bagerima koji proširuju taj prostor.

Dobar potez, obzirom da po lepom vremenu i neradnim danima ovde nagrne veliki broj ljudi pa često nije moguće naći paking mesto u tom delu Nehrove, pa čak i ispred stambenih zgrada u bloku 45.

Почело је постављање растер блокова за паркинг места у Булевару Милутина Миланковића. Вредно се ради и до краја месеца би требало да буду готови радови. Радници су ми рекли да ће бити 90 паркинг места. Сличице од данас.

Sve je spremno za proširenje treće parking zone u delu između Cara Nikolaja i Južnog bulevara. Table su postavljene pre neki dan, još su pokrivene. Ostaje da se vidi hoće li čekati da prođu ozbori pa da ih otkriju ili ne.

Vrh