Šta je novo?

Park kod Ušća i Park prijateljstva "Oaza Novog Beograda"

Да ли ће да саде дрвеће поред тих стаза за трчање и бицикле, кад су већ посадили бандере. Прошла је већ и друга сезона садње , а засађено је тек на неколико места мало стабљика.

Ако је већ морала да се наруши природност предела по узору Аде Циганлије, а вредност природе не чини само свако појединачно стабло која су се трудили да сачувају, него и предели, зашто не заклоне садњом растиња кавезе терена, вежбалишта и игралишта и дуж стаза, бројне бандере ?

Велика вредност природне целине Ушћа је била управо велика - природност ! А постојале су и простране стазе и осветљење дуж њих. Зар све стазе нису могле да иду истим правцем, паралелно са постојећим шеталиштем и користе један низ светиљки и тако оставе највећи део простора у највећој мери - природним ?
 
Ta prirodna celina očigledno nije bila po ukusu Beograđana jer su je koristili samo rekreativci i šetači pasa. 99% šetača je hodalo po asfaltu, a već sada imamo uvek puna dečije igrališta i terene za basket, a verujem da će i tereni za fudbal da budu korišćeni, kao i vežbališta.

Ne mogu da garantujem, ali sam skoro siguran da većini vozača bicikala i trkača neće uopšte smetati nove staze, a naročito im neće smetati osvetljene staze.

Inače, u parku kod MSU, prave nešto veliko, a čega nema ucrtanog na mapi. Bio je mrak, pa osim iskopane zemlje i pobodenih kočića nisam ukapirao šta bi to moglo da bude.
 
Astrodule, bro, gde se kupuje zaljubljenost u Foliceve i Vesiceve projekte? nisam skoro prolazio pored te tezge a u mom Maksiju ih nema.

Sent from my SM-J730F using Tapatalk
 
Znaci nije trebalo nista da rade trebalo je da ostane kao i dosad moze i gratis zatvoreni muzej stvarno mi pojedinci nisu jasni napravite razliku izmedju parka i sume tipa zvjezdarska bajfordova itd
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=541602#p541602:rhr4xpzr je napisao(la):
Crni Rajko » 31 May 2018 07:08 am[/url]":rhr4xpzr]Astrodule, bro, gde se kupuje zaljubljenost u Foliceve i Vesiceve projekte? nisam skoro prolazio pored te tezge a u mom Maksiju ih nema.

Sent from my SM-J730F using Tapatalk
Crni Rajko, ne može baš sve da se hejtuje, koliko god mrzeli ekipicu gore. Projekat nije njihov, već čuvenog arhitekte iz Danske Jana Gela. Što se mene tiče projekat je fantastičan, jer je masovno doveo ljude u park, napravio gomilu novih sadržaja i za dan i za veče, stavio akcenat i na dečije i na kulturne i na sportske sadržaje.

Jedino se najiskrenije nadam da će se ovde zaustaviti i odustati od zamisli da se sve usere sa gondolom i Boratstyle jarbolom.
 
Од једне апсолутно бескорисне јавне зелене површине за Београђане, што је "парк" Ушће свакако деценијама био, се покушава направити нешто иоле корисно. Да ли ће се овим пројектом то успети, тек ћемо видети.
 
Moram priznati da sam i sam bio skeptičan u pozitivan ishod kad su krenuli sa projektom obnove Ušća, ali konačni rezultat je za divno čudo sasvim korektan. Ovo je jedan od retkih projekata izvedenih za vreme gradonačelnikovanja Malog koji ima pozitivan efekat na razvoj Beograda.
 
Za sada imam jednu konstruktivnu kritiku. Na dečijem igralištu kod MSU postoji kontra-hlad, odnosno lepa zimzelena šumica je sa istočne strane. Tokom toplih i sunčanih dana je to igralište praktično neupotrebljivo, a miris spaljene veštačke podloge je gnusan. Rešenje je hitna sadnja nekih što većih i starijih lišćara na južnoj i zapadnoj strani.
 
Sta ce nam fudbalski i odbojkaski tereni na Uscu? Da ne pominjem petometasrke betonske koridore i zardinjere. Ako vam je to ok, onda su vasi motivi da to propagirate ovde upitni i verovatno naloze i u formi radne obaveze (apanaze na drzavnim jaslicama). A taj danski arhitekta je samo ime na papiru koji se nije pitao ni za sta, zna se ciji su inetersi primarni: beskrupulozne zlocinacke interesne skupine na vlasti na celu sa ocem i stricom nacije.

Sent from my SM-J730F using Tapatalk
 
E pa neka sam i to doživeo, da me se naziva botom. :D

Iskreno se nadam da sam viđen barem u 2.0 verziji.
 
Mislis kosarkaski i odbojkaski Da bi se djeca zanimala sa loptom a ne sa tabletom Mislis betonske staze staze od tartana i staze od sljunka
Goje cestitam apdejtovqn si na 3.0 :kafa: :pob:
 
Vidim obilazite odgovornost i pominjanje odredjenih drzavnih organe i Stanijinog ortaka ko kisa Kragujevac. Ako opljunete, uputicu javno izvinjenje uz uverenje da ste casni clanovi ove konstruktivne forumske zajednice.

Sent from my SM-J730F using Tapatalk
 
Znaci da bi bili tebi po volji nikom nesmije da se dopane nesto sto je uradjeno u parku usce ili pak dodatna traka u bulevaru oslobodjenja sto je napravljena ...
Sto ja ovdje gubim vrijeme ...
 
Niko ovde nije dužan da prati tvoja uputstva, ali evo imaš toliko materijala u vidu silnih tema i stranica diljem foruma, pa izvoli. Siguran sam da ćeš biti više nego egzaltiran količinom opljuvavanja.

A sto puta sam sebi i drugima rekao da je najbolje ignorisati trolove.....
 
Moji su postovi prilicno benigni i kriticki iskljucivo prema Stanijinom frendu, a vi se javljate ko osureni. Mislim....

Sent from my SM-J730F using Tapatalk
 
10 postova u ovoj temi od toga 5 identicni 5 malo odgovor kao presipanje iz supljeg u prazno
Da bar kaze sta mu se nesvidja pise ko da tamo nije bio ni prije ni poslije rekonstrukcije
Goje mislim da si upravu ignor opcija ...
 
Ne svidja mi se betonske staze, sportski tereni, betonske zardinjere, mobilijar, mesto za biciklisticku stazu, osvetljenje, onaj siroki pojas sto vodi ka brodu hostelu,decije igraliste ispred koje upravo naknadno betoniraju. i Stanija na gliseru.

Sent from my SM-J730F using Tapatalk
 
Crni Rajko, ti si u parku na Ušću video Staniju na gliseru?
 
Уређење парка је по мом мишљењу на месту. Није ништа специјално, али је боље него што је било пре. Парк је доступнији и привлачнији грађанима, а саме стазе и мобилијар мени не кваре утисак боравка у природи.
 
Rekonstrukcija ovog PARKa (namerno velinim) uz dalje prosirenje pesackih zona je nesto najbolje sto je ova vlast uradila i u tome ih kao pravi sendvicar zdusno podrzavam.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Odlično Ušće izgleda posle ovih radova, treba posaditi još drveća. Ništa ove staze nisu uništile, već je celo područje postalo prohodnije i pristupačnije. Muzej sija, još da je jedan pešački most do Beton hale-milina.
 
Jeste sve je lepo
i ako je uz sam Dunav nisam primetio da je izgradjena neka mini crpna stanica koja bi napajala zalivni sistem travnjaka
a kako su leti restrikcije pijace vode u Bgdu te od zalivanja nema ništa
ovaj lepi park ce biti i dalje kao i svake godine ,,spaljena zemlja,, što baš i ne dopinosi njegovoj lepoti
:sesir:
 
Park prijateljstva je skoro potpuno uništen. Drveće je ostalo ali su nestale ploča sa imenima državnika koji su posetili beograd. od preko 100 ploča jedva se vidi svega nekoliko. slova su izbledela ili izbrisana i na tih nekoliko. ploča je utonula u zemlju i pokrivena travom. inače park je nastao 1961 kada je u beogradu održana prva konferencija šefova vanblokovskih zemalja.
 
inače, park prijateljstva je nepoznat današnjim generacijama. On je tu, u sklopu parka ušće. ne znam da li i u drugim zemljama postoje ovakvi parkovi. Pomenuću imena samo nekoliko najpoznatijih državnika koji su u tom parku zasadili drvo. To su Naser, Nehru, car Haile Selasije, Nikson,Karter, Brežnjev, kraljica Elizabeta i još preko 100 drugih.
 
Vrh