Ali to je nebitno za cinjenicu da "grupa A organizuje nesto za sta se zna da ce grupa B da odreaguje tako". Paradoksalno je podrzavati/nepodrzavati skup po tome da li ste homosex. ili heterosex. Cela prica o problemima i pravima izgubila je bilo kakav smisao u danasnjem dogadjaju. A to je kao bio cilj. Mi sad govorimo o nasilju i izazivanju nasilja po svaku cenu.lukpot":zjb2hudg je napisao(la):@Goldstein,hazard
Samo ne zaboravite da je i on sam homoseksualac, ni kod njih nisu sva mišljenja jednaka.
Ali se slažem sa vama, naravno.
Neadekvatno poredjenjemastercat":38kzz0x9 je napisao(la):Po tebi crnci bi i dalje trebali biti robov,pazi budale zahtevali svoja prava,dzaba im cekanje da se KKK smisli Uslovi se zahtevaju a ne cekaju ...
Ne mora da znači da je neadekvatno, šta garantuje da bi ovaj događaj ikad mogao da se održi bez problema? Možda u početku treba pogurati na silu da bi ljudi počeli da prihvataju.Матеја Бељан":2shpbwbk je napisao(la):Neadekvatno poredjenjemastercat":2shpbwbk je napisao(la):Po tebi crnci bi i dalje trebali biti robov,pazi budale zahtevali svoja prava,dzaba im cekanje da se KKK smisli Uslovi se zahtevaju a ne cekaju ...
Ta Djilasova je,sto se mene tice,nagora izjava dana,al on mora da uzima poene po Beogradu.JohnnyLee":1gyqe54t je napisao(la):trebalo je izbaciti tenkove i pogaziti sve varvare. nisu ni za šta bolje. ruše Beograd. st***.
edit: i valjda će ovima iz vlasti ovo biti opomena da sledeći put zabrane održavanje parade. Đilasu je svaka bila na mestu danas
edit2: zabrini sva javna okupljanja. nismo se za ovo borili 05.10.00, nego za nešto bolje
Pa kazem,kao gradonacelnik on stiti grad od rasturanja,kao politicar kaze "nemojte da nas bijete bicemo dobri evo sve cemo zabraniti samo zardinjere ne dirajte"vucko":3b1wi4xo je napisao(la):Jasno je ko je Djile,ali on je dao jedinu realnu izjavu dana(pazi kad ja to kazem).
Prekosutra nece smeti da se prave problemi jer ce imati dozvolu da ubiju i nasi specijalci a i americki.Dakle kao sto rekoh ovo danas je i organizovano da se "izduvaju" oni koji bi pravili ovakavah haos po Beogradu kad dodje Klintonka.Bolje je ovako inace da se ovo desilo prekosutra bilo bi i zrtava...
Jasno je kao dan da ima vise clanova LGBT opredeljenja da bi pevao drugu pesmu,on je bar jasan kao dan oko tih stvari.Kao sto rece ovaj molpre,tako bih ja njega menjao za 33 cvetkovica i.t.d...mastercat":vhkhb9pm je napisao(la):Pa kazem,kao gradonacelnik on stiti grad od rasturanja,kao politicar kaze "nemojte da nas bijete bicemo dobri evo sve cemo zabraniti samo zardinjere ne dirajte"vucko":vhkhb9pm je napisao(la):Jasno je ko je Djile,ali on je dao jedinu realnu izjavu dana(pazi kad ja to kazem).
Prekosutra nece smeti da se prave problemi jer ce imati dozvolu da ubiju i nasi specijalci a i americki.Dakle kao sto rekoh ovo danas je i organizovano da se "izduvaju" oni koji bi pravili ovakavah haos po Beogradu kad dodje Klintonka.Bolje je ovako inace da se ovo desilo prekosutra bilo bi i zrtava...
Sloboda nije božje sjeme pa da ti ga neko damastercat":17sbw3qu je napisao(la):Po tebi crnci bi i dalje trebali biti robov,pazi budale zahtevali svoja prava,dzaba im cekanje da se KKK smisli Uslovi se zahtevaju a ne cekaju ...
Mene interesuje tvoj argument zbog čega je neadekvatno?Матеја Бељан":gd9wh746 je napisao(la):Neadekvatno poredjenjemastercat":gd9wh746 je napisao(la):Po tebi crnci bi i dalje trebali biti robov,pazi budale zahtevali svoja prava,dzaba im cekanje da se KKK smisli Uslovi se zahtevaju a ne cekaju ...
ma to sam ja Delija...Skeletor sa SSC...;-))..i ko je bre stariji...pa ja imam samo 31 godinu...nisam bre stariji hahaha (mozda od tebe stariji)Delija":1nwyhjd4 je napisao(la):...zive od ovakvih pizdarija.stf":1nwyhjd4 je napisao(la):Sve u svemu, najdeblji kraj ce izvuci gej zajednica (a trebalo je da im pomogne), jer njihovi organizatori...
To mi rece jedan deklarisani peder,stariji forumas sa SSC-a koji je inace protiv parade...
Pametnome dosta.
Kao prvo, naravno da ima više članova! Ne misliš valjda da je svega hiljadu ljudi u gradu GLBT? U Beogradu ima bar 200.000 (dvesta hiljada) GLBT osoba. Ej, to je jedan čitav grad, kao Niš ili Novi Sad. I sad treba zatvarati oči pred time da ti ljudi postoje i da, eto, možda žele da imaju tu mogućnost da mirno naprave neko okupljanje, da skrenu pažnju na sebe i svoje eventualne probleme a da ih niko zbog toga ne oleši od batina? Ovi ljudi danas nisu goli igrali po ulicama, nisu u crnim kožnim SM odelima orgijali, iako se od ovakve manifestacije već godinama unazad stvara lažna slika među ljudima da je to takav skup. Zbog čega su onu bili trn u oku nekoj tamo šaci nenormalnih i neotesanih ljudi?vucko":5rds3yf3 je napisao(la):Jasno je kao dan da ima vise clanova LGBT opredeljenja da bi pevao drugu pesmu,on je bar jasan kao dan oko tih stvari.Kao sto rece ovaj molpre,tako bih ja njega menjao za 33 cvetkovica i.t.d...mastercat":5rds3yf3 je napisao(la):Pa kazem,kao gradonacelnik on stiti grad od rasturanja,kao politicar kaze "nemojte da nas bijete bicemo dobri evo sve cemo zabraniti samo zardinjere ne dirajte"vucko":5rds3yf3 je napisao(la):Jasno je ko je Djile,ali on je dao jedinu realnu izjavu dana(pazi kad ja to kazem).
Em iskren, em praktičan čovek!jovanovm":xuze8kic je napisao(la):e ovo se zove Beogradski pandur http://www.youtube.com/watch?v=tevNVjw6wfw #bgpride (pojačajte ton)
Samo zbog LGBT ? Samo zbog Kosova? Samo zbog bilo kog veceg derbija ? Samo zbog ratka,karadzica,pere mike i zike?JohnnyLee":1g92ju3v je napisao(la):da se zna, ja nemam ništa protiv LGBT populacije. proputavo sam skoro celu Evropu, susretao sam se sa njima, tako da nemam razloga da budem protiv njih. ALI MRZIM KADA LjUDI RUŠE BEOGRAD! makar i zbog njih.
znalo se da će do toga doći. i šta su državni organi uradili povodom toga da do nereda ne dođe? ništa.
što kaže moj ortak, ovo je bre Banana republika. mada su i one za nas zlatne
edit: pandur je maksimalno u pravu
Evo sege niotkuda. Ajde pogledaj snimak, ponovo proceni pa reci koliko je ljudi bilo na paradi.jovanovm":9nu9djat je napisao(la):Takođe, sve su indicije da je bilo negde oko 5 puta više ljudi na paradi nego huligana (nezavisno potvrđeno preko twittera, ne preko medija).
:laugh: Izvini! Stariji u odnosu na vecinu forumasa tamo.popaj":303fq6a8 je napisao(la):ma to sam ja Delija...Skeletor sa SSC...;-))..i ko je bre stariji...pa ja imam samo 31 godinu...nisam bre stariji hahaha (mozda od tebe stariji)Delija":303fq6a8 je napisao(la):...zive od ovakvih pizdarija.stf":303fq6a8 je napisao(la):Sve u svemu, najdeblji kraj ce izvuci gej zajednica (a trebalo je da im pomogne), jer njihovi organizatori...
To mi rece jedan deklarisani peder,stariji forumas sa SSC-a koji je inace protiv parade...
Pametnome dosta.
http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?pid=58247#p58247relja":2yko05bn je napisao(la):Vidim, neki skoro regustrovani članovi foruma BEOBUILD su se baš angažovali upravo na ovoj temi. OK, nema pravila protv toga...
Ja mislim da je ova parada glupost, ali da mi ne pada na pamet da bilo kome išta branim. Nit želim, nit imam prava.
I ja se slažem da je paradu u centru nemoguće obezbediti - neka lična iskustva sa pandurima iz devedesetih ko bi rekao da ću jednog dana priželjkivati da izlome omladinu na mrtvo.....OK, jedan manji deo omladine
Svakom zrelom i umerenom čoveku je jasno - pametniji je popustio.
Može se reći da organizatori dobili mnogo više ovim odustajanjem nego što se na prvi pogled čini - uspeli su da dobiju javnu podršku države (kakvu-takvu, ali tu podršku više niko ne može opozvati), zatim dela javnosti, kao i medija koji su upozoravajući na realne opasnisti posredno podigli svest o problemima homoseksualaca.
Da li je postojala namera organizatora od početka, ne znam, ali ljudi "sa strane" su postali zabrinuti ne zbog paradiranja homoseksualaca, već zbog huligana i njihove rešenosti da po svaku cenu naprave linč, a potom i neizbežne nerede, pljačku i sve što već ide u paketu. Možete vi misliti svašta loše o ovom narodu, ali velika većina, koja se btw protivi paradi, nije za linč i proganjanje, a i koliko vidim poslednjih dana, sazreva u svesti ljudi odakle u stvari svima nama stvarno preti opasnost.
Ove srBske patriJote, "navijači" ... misle da su sada kao nešto pobedili, sad su kao zadovoljni što neće biti parade. E pa, to je zabluda. Ispalo je da su oni ti koji su najveći ološ, da žele krv, linč i anarhiju, da prkose državi... a to je loš marketing kod ljudi "sa strane". Amerikanci to zovu "hearts and minds", mi zovemo podrška i simpatije. E to su izgubili, a ogranizatori parade to polako pridobijaju.
10.10.2010.relja":2yko05bn je napisao(la):Koje ste vi paljevine
Alo bre, pa dobićete tu vašu paradu, samo je pitanje vremena. Dobro, pa gde vi živite? Istovremeno i kukate na život u ovoj zemlji i ponašate se kao da ste se juče doselili u Srbiju.
OK, imamo problem, traži se rešenje.
1) krene parada uprkos tome što se zna šta će se desiti, i ubiju par ljudi. Jel to hoćete? Baš želite da neko pogine, trebaju vam mučenici? da li čitate vesti, da li ste svesni šta se u zaista spremalo?
2) mobiliše se ceo rezervni sastav MUP-a, rezervni sastav vojske, potroši se par miliona evra, uvede se policijski čas u Beogradu da bi 500 ljudi "iskoristilo svoje pravo na slobodu nečega" i tek ih onda svi zamrzeli. Da ne želite možda to?
3) ovo što se sada desilo - 1. runda je nerešena, budale misle da su "pobedile", ali se grdno varaju. Pa sam Dačić kaže da je parada odložena, zar vam to ništa ne govori?
A ja se baš trudim da ovaj forum ne bude prozvan GAYOBUILD, ali neće pa neće