Šta je novo?

Pančevo

Штета... Али, ко те пита. Ако су дозволили она срања по центру оно неуклапање и по габаритима и по форми, шта онда очекивати за Котеж
Pritom 97 stambenih jedinica se gradi, a nekada je tu verovatno živela jedna porodica cela i to je to. Biće čupavo iz Ružine kad završe, to je realno jednosmerna ulica.

Opa autobusku izmestaju iz centra
Ko pravi to grad ili pantransport
A sportsku dvornu svi zaboravili
Mene je zaintrigirala formulacija "Grad Pančevo putem privrednog društva Pantransport".
Nisam iz struke, pa ne znam šta to znači u praksi, ali bi lepo bilo da neko rastumači ako se razume.
Navodno će na mestu sadašnje autobuske da nikne tržni centar, to su gradski abrovi.

Jedina korist od lokacije nove autobuske je blizina štajge, za ostale namene je sasvim besmisleno.

A za Halu Bagremar je bilo sijaset potencijalnih rešenja i investitora, na kraju ništa ne bi. Niti je iko pominje.

Možda nekom bude interesantno.

Konkretno:

“Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, gradiće se nova stanica Pančevo Banat, pa modernizovana linija treba da bude dvokolosečna od stanice Pančevo Glavna do nove stanice Pančevo Banat, a jednokolosečna linija od te stanice do državne granice sa Rumunijom.

Izgradnja nove stanice Pančevo Banat, koja se uvodi da bi zadovoljila potrebe tamošnje industrije, planirana je posle čvora gde se obilaznica pruge Beli Potok - Vinča - Pančevo Glavna priključuje na prugu prema Vršcu. Predviđena je i rekonstrukcija koloseka i perona na svim stanicama, rekonstrukcija železničkog trougla prema Zrenjaninu, sanacija i zamena mostova i propusta po potrebi i adekvatno osvetljenje na Pančevačkom mostu za signalizaciju plovnih puteva.”

Ово је новост што се тиче израде пројеката до сада:

Napomenuto je da je za sve postojeće objekte (stanice i druge), potrebno izvršiti pregled konstruktivnih uslova i ispitivanja nosivosti.

Navodno će na mestu sadašnje autobuske da nikne tržni centar, to su gradski abrovi.
Treba da se šutiramo u d*pe ako tako bude, jer jedino drugo što može da se desi na toj lokaciji je - još jedan stambeni monstrum. A Pančevu je svakako potreban shopping mall. Lokacija je idealna za to. Aviv razbija s poslovanjem, jasno je da je vreme da se modni brendovi presele u neki shopping mall, a da u Avivu ostanu Uradi Sam i slične radnje, koje priliče retail parku ...

Vrh