Šta je novo?

Pančevo

Ambassador":1uyd9rsp je napisao(la):
E sad, kad dirne Korbozjea.

Neko može da kaže da mu se ovo:
http://blog.subotica.com/wp-content/gallery/naivna-umetnost-kovacica/dsc00195.jpg
Više sviđa nego ovo:
http://homepages.uconn.edu/~mar08022/teaching/2205/Mondrian.jpg
Međutim, razlika je više nego očigledna.
Da, razlika je vise nego ocigledna, naravno. Ovo prvo je neki pokusaj da se nesto nacrta i naslika, neki prizor, neko znacenje, nesto sto nesto, ukratko predstavlja. Ovo drugo, medjutim, ne predstavlja nista; nema znacenje. Apstraktna umetnost ne moze biti umetnost u pravom smislu, jer je sustinski bez simbolike; a sustina umetnosti je simbolika. L'art pour l'art, art for art's sake - besmisleno.

Druga ocigledna razlika je u umecu slikara - za tvoj prvi primer potrebna je vestina iznad nivoa casa likovnog u 3. razredu osnovne. Za tvoj drugi primer dovoljno je znati koristiti lenjir.

Ono sto mogu reci u korist tvog drugog primera doduse je da sigurno predstavlja bolji izbor od prvog za tapete, ili ukrasni papir (zapravo ko stvorena je za ukrasni papir!). Moze se iskoristiti recimo i za saru na plocicama za kupatilo (ili fasadu zgrade ako ste u Portugaliji). Takva dela cesto imaju izuzetnu dekorativnu vrednost. I otprilike toliko i vrede. Kao jedna lepa plocica za kupatilo.

Inace druga slika (zgrade) koju su postavio odlicno ilustruje zasto je brutalisticka arhitektura losa. Na stranu to sto je estetski upitna, zgrada izgleda kao da je prosla nekakav pozar, ili da je stara ne znam koliko (a nije), sve zbog betona koji je uzasan izbor za fasadu.

S druge strane, ova zgrada:
Residencial_Alfama.jpg

i ako mnogo starija i u fazi poluraspada, i dalje uspeva da izgleda simpaticnije od svih brutalistickih ostvarenja. I, rekao bih, ljudskije. No, da ne spamujemo vise topik o Pancevu.

Hazard, posten covek ocekivao vise od tebe.
Prvo naivna umetnost pre svega ima vrednost u tome sto lokalni stanovnik bez skole iskreno i naivno docarava lokalni zivot (dakle takve slike nam pre svega sluze da nesto naucimo o njihovom zivotu, kao i o nacinu razmisljanja).
Drugo apstraktna umetnost nije uzimanje lenjira u ruke vec predstavlja fazu do koje se dolazi nakon apstrakovanja umetnickih dela, zivotnog iskustva, prica, motiva itd., u nesto novo, simbolicno. Ako ti nisi uspeo da dozivis Mondrijanovu sliku, to je apsolutno tvoj problem.
Sva velicina moderne umetnosti je u tome sto svaki posmatrac moze da je protumaci kako pozeli, sto uvodi jednu novinu: ulogu posmatraca u umetnosti. Iz tog razloga vise nema povratka na tradicionalnu umetnost jer je ona prevazidjena, sto ne znaci da se ona nipodastava ili da se smatra da ta umetnicka dela nemaju vrednost. Naprotiv.
Isto tako nema vise povratka na eklekticne stilove u arhitekturi jer su oni prevazidjeni. Medjutim ovde se ne govori o brutalizmu u kontekstu urbanizma (gde je doziveo promasaj), vec pre svega o arhitekturi. I to je takodje tema koja je puno vise od toga ''meni se nesto svidja ili ne''.

zhaba":hsyf8l9q je napisao(la):
Drugo apstraktna umetnost nije uzimanje lenjira u ruke vec predstavlja fazu do koje se dolazi nakon apstrakovanja umetnickih dela, zivotnog iskustva, prica, motiva itd., u nesto novo, simbolicno. Ako ti nisi uspeo da dozivis Mondrijanovu sliku, to je apsolutno tvoj problem.
Ha, ha, ha. Tipicna odbrana moderne umetnosti: ti to ne razumes, ti to ne mozes da shvatis, to je tvoj problem - drugim recima: ti si inferioran jer ne umes da shvatis genijalnost autora koji za umetnicko delo odlucio da proda 15 pravih crta na platnu.

Takve sare (kao ona slika gore) pravi drugarica moje keve na salveti ili blokcetu dok pije kafu. Takve sare crtao sam na margini svesaka kada mi je bilo dosadno na predavanjima. Razlika je u tome sto se nisam izdavao za umetnika pa nisam trazio od nekoga da to shvati kao neku genijalnost.

Taj argument - inferiornosti - je jedino sto odrzava takva 'umetnicka' dela u zivotu; jer, vecina se ljudi plasi da kaze ono sto o takvim stvarima zaista misli - da su to samo bezvredne sare na papiru, kvadratici koje bi svako mogao nacrtati, i da to nema nikakvu posebnu umetnicku vrednost. A plasi se jer bi onda bio oznacen od "intelektualne elite" (taj se termin dosta ofucao u poredjenju s proslim vremenima) kao neko glup, neinteligentan, i inferioran.

Interesantno je, doduse, kako vecina ljudi vrlo brzo kapira sliku nekog impresioniste, ili arhitekturu, recimo, Pariza, i vrlo brzo nalazi bar jedan deo kojim se moze diviti; a kako im je potrebno objasnjenje vrhunskih intelektualnih eksperta kako bi shvatili prednosti brutalizma ili genijalnost nekog apstraktnog umetnickog dela.

Takodje:

http://www.atimes.com/atimes/Front_Page/IA30Aa03.html

By inflicting sufficient ugliness upon us, the modern artists believe, they will wear down our capacity to see beauty. That, I think, is the point of putting dead animals into glass cases, or tanks of formaldehyde.
Vredi procitati ceo clanak - ima interesantan deo o 'apstraktnoj' muzici.

(btw, kada govorim o kockicama i linijama, mislim specificno na onu sliku gore i njoj slicne, npr. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/01/Black_Square.jpg - naravno postoje dela apstraktne umetnosti za koje je potrebno slikarsko umece i vestina, i to na visokom nivou)

Da zavrsim o umetnosti, citat jednog forumasa sa drugog foruma koji lepo objasnjava stvari:

http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=2180&st=0
Koliko li sam puta slušao i učestvovao u ovakvim raspravama...problem je uvek samo u jednom: što sagovornici nemaju isti odnos prema pojmu umetnost. Da, savremena umetnost je, sve od trenutka kada je proglašena smrt autora™, zastrašujuće nekomunikativna: autoreferentna je, autorefleksivna, nezainteresovana za mase™ čijom se sudbinom bavi...Kada savremenjaci kažu "umetnost", oni misle nešto sasvim suprotno od laika: za savremene umetnike art je performativno istraživanje savremenih ideoloških i drugih društvenih matrica, koje se ne može tretirati drugačije nego istim pojmovnim aparatom koji je tu umetnost stvorio, a za čije je usvajanje potrebno puno dobre volje i vremena koje konzumenti, na žalost, ili na sreću, nemaju. Ono što mase percipiraju kao lepotu, za njih je samo - ideološki grč cajtgajsta koji je habanjem svojih oštrih ivica stekao dekorativni status, dočim mase™ hoće nešto drugo - virtuoznost i samorazumljivost.
Generisao se tu jedan novi sukob koji će kad-tad rezultirati urušavanjem savremene umetničke scene: umetnost je postala ekskluzivno dostupna sloju ljudi koji, čak i ako tvrdi suprotno, sebe vidi kao duhovnu elitu čovečanstva, ekvivalentno istim onim procesima koji su liturgijski aspekt hrišćanstva od zajedničkog učešća u manifestaciji sabornog jedinstva pretvorili u okultni proces čija je jedina svrha potvrđivanja elitnog statusa onih koji ga sprovode u delo.
Sva velicina moderne umetnosti je u tome sto svaki posmatrac moze da je protumaci kako pozeli, sto uvodi jednu novinu: ulogu posmatraca u umetnosti.
I 'tradicionalna' dela umetnosti takodje imaju ulogu za posmatraca. Svako vece delo ima tonu interpretacija i shvatanja. Pa se opet ne svodi na 15 kockica.

Iz tog razloga vise nema povratka na tradicionalnu umetnost jer je ona prevazidjena, sto ne znaci da se ona nipodastava ili da se smatra da ta umetnicka dela nemaju vrednost. Naprotiv.
Isto tako nema vise povratka na eklekticne stilove u arhitekturi jer su oni prevazidjeni. Medjutim ovde se ne govori o brutalizmu u kontekstu urbanizma (gde je doziveo promasaj), vec pre svega o arhitekturi. I to je takodje tema koja je puno vise od toga ''meni se nesto svidja ili ne''.
Prevazidjenost? Sta je tacno prevazidjenost? Ko je odlucio o tome? To je kao kada bi rekli, dzez je prevazidjen jer je izmisljen tehno, dakle nema povratka i niko vise ne treba da svira dzez, niti da komponuje nove dzez kompozicije. Ideja 'prevazidjenosti', narocito u arhitekturi, forsira se od jedne strane 'intelektualne elite' koje smatra da je kadra da vecini namece svoj ukus. Sta vecina, ona koja ja ta koja ce morati da uziva u ostvarenjima arhitekata, misli, vidi se tamo gde je ona u prilici da samo kontrolise estetiku - npr. na izgradnji porodicnih kuca. Pogledajmo malo kako izgledaju kuce u npr. Americi, u bogatijim krajevima, pa cemo videti krajeve sa mnostvom velikih kuca i vila - i mislim na krajeve novije gradnje, kada je brutalizam odavno postao aktuelan - u kolonijalnom stilu, viktorijanskom stilu, neoklasicnom stilu, itd. Gle cuda, nema brutalistickih betonskih kocki. Pitam se zasto?

I zar nije isti taj brutalizam i u arhitekturi doziveo promasaj? Istina, arhitektura ima dve komponente - funkcionalnu i estetsku - a fakat je da brutalizam ne odgovora estetskom ukusu velike vecine ljudi. Brutalisticke zgrade mozda jesu funkcionalne, ali one su upravo to - gola funkcija. Gola gradjevina. To je Le Corbusier. Masine za stanovanje. Samo ime "brutalizam" dosta govori.

Na kraju, nemam ja nista protiv arhitekture koja se oslanja na ciste geometricke forme - ali brutalizam je neuspeli pokusaj takve arhitekture. Ali imam nesto protiv koncepta opste prevazidjenosti. Drugaciji stilovi arhitekture mogu kohabitirati, u istom periodu. to je i onako ono sto je realna situacija na terenu.

Добро, о укусима не вреди расправљати. То што ја волим брутализам, не значи да га сви воле (и свестан сам да сам у мањини). Само замисли Генекс прекривен стаклом, и сложићеш се да то није то.

Али, да не спамујемо више тему. Ово може да се одвоји у посебну.

@Hazard
Ne radi se o tome dal neko treba nesto da ukapira ili ne, vec da li mu neko delo izaziva emocije ili ne. I oba slucaja su OK!
A ovaj deo o inferiornosti SVAKA TI CAST, nemam pojma iz kog dela mog posta si to zakljucio?
Zakljucci su ti u stilu Milje Vujanovic: Avion Miraz (mirage) = Mir Azdaji!

Suvise smo izasli sa teme, Boki izvinjavam se za offtopic.

Opusteno. Sto se mene tice, Brutalizam otskace od predjasnje arhitekture. I cinjenica je da su komunisti ovim stilom hteli da pojeftine stanove, jendostavnim stilom gradnje, i to je veliki + ali je minus sto su spoljasnji izgled naspram drugih pa i te same gradjenvine narusili.

Mislim kada vidim knez mihajlovu jako se lepo osecam, ali kada vidim neke brutalsiticke gradjevine, nemam nikakve emocije, mozda malo negativne, sto i nije strasno kada ih ima vise na jednom mestu, nego kada strci u odnosu na druge zgrade. mislim ja se ne razumem u arhitekturu ali mi se ne svidjaju one zgrade koje su jednostavne i monotone.Eto npr onaj hotel u centru novoga sada. ja bih rekao da je iz brutalzima.Ali i ako nije, podjednako je ruzan zbog svega sto sam pre naveo. Mislim da treba uvesti zakon da se gradnja brutalizma zabrani, kao i kako da kazem staklarizma pomesanim s brutalizmaom.(ne znam kako da nazovem taj stil, a mislim na tri lista, i onu spodobu, tumor sto se gradi u Bg, nakacenu na onu vilu.)

I sto mi se jako svidja kod starih zgrada je to sto imaju visok plafon, 3- 3.5 metara, a visina plafona utice na psihu coveka.Sad jeste da su te zgrade, kuce teze za zagrevanje, odrzavanje, zidanje, ali se covek baz zbog njihovih izgleda, razmera bojle oseca.Pa je cena po meni opravdana.

I jos nesto vezano za brutalizam.Te zgrade su prihvatljive ali i tada u negativnom smislu samo onda kada su nove.Dok ove starije tipa knez mihajlova mogu da izgledaju lepo i kada imaju oronule fasade.

Picture003.jpg

nego sta mislite na ovu.Arhandjel je rekao da mu se svidjaju prozori ali nisam siguran da je na nju mislio. Inace od meen sve + za ovu zgradicu.

PS; Ja kr**** zaboravio da slikam tablu, da se vidi kako ce zgrada da izgleda.

Wile E. Coyote":2xgc7quc je napisao(la):
Добро, о укусима не вреди расправљати. То што ја волим брутализам, не значи да га сви воле (и свестан сам да сам у мањини). Само замисли Генекс прекривен стаклом, и сложићеш се да то није то.

Али, да не спамујемо више тему. Ово може да се одвоји у посебну.
Mozete da napravite temu ukusi arhitekture

A to za genex mislim kada bi imala staklo da onda ne bi imala tu kupolu.

zhaba":nvle3w1o je napisao(la):
@Hazard
Ne radi se o tome dal neko treba nesto da ukapira ili ne, vec da li mu neko delo izaziva emocije ili ne. I oba slucaja su OK!
A ovaj deo o inferiornosti SVAKA TI CAST, nemam pojma iz kog dela mog posta si to zakljucio?
Zakljucci su ti u stilu Milje Vujanovic: Avion Miraz (mirage) = Mir Azdaji!

Suvise smo izasli sa teme, Boki izvinjavam se za offtopic.
zakljucio sam iz dela da je to "moj problem" ako ja nisam ukapirao onu sliku koju smatram za bezvredno delo papira. To je dosta drugacija od ovoga sto si sad rekao, da nekome neko delo izaziva emocije a nekom ne, i da su oba slucaja OK. I bila je reakcija delom na Ambasadorovu opasku, da "neko moze da kaze" da mu se ono prvo vise svidja, ali da je "razlika vise nego ocigledna" sto implicira nesto ne bas lepo i pohvalno o onom kome se vise svidja prva slika (naivna umetnost). I sto je opet drugacije od stava da nekome jedno izaziva emocije, a nekome drugo, i da je to ok.

@BOKI SMOKI

I jos nesto vezano za brutalizam.Te zgrade su prihvatljive ali i tada u negativnom smislu samo onda kada su nove.Dok ove starije tipa knez mihajlova mogu da izgledaju lepo i kada imaju oronule fasade.
bravo, upravo to. Brutalisticka ostvarenja uzasno lose stare. I mnogo brzo imas utisak da je zgrada u losem stanju. I mnogo brze zgrada izgleda sto bi rekli englezi "dated", tj. da je prevazidjena, kao kad gledas neki niskobudzetni sci-fi film iz 60ih ili 70ih.

Požar u Pančevačkoj pivari

PANČEVO, 22. jul 2010. (TV Pančevo) - Požar u Pančevačkoj pivari, u silosima u kojima se nekada vršila fermentacija piva, izbio je u preopodnevnim časovima. Sat vremena nakon dojave, pančevački vatrogasci, uspeli su da posle 11 sati ugase vatru. Povređenih nije bilo.

Požar u Pančevačkoj pivari, u Ulici Stevana Šupljikca (Kotež II) izbio je u nekom od nekadašnjih silosa za fermentaciju piva pošto ova pivara ne radi već skoro dve godine. Dojava o požaru je u pančevačku Vatrogasnu brigadu stigla oko 10 časova a vatra je u potpunosti ugašena oko 11 sati i 10 minuta.

U intervenciji je učestvovalo 4 vozila Vattogasne brigade iz Pančeva. Požar koji je zahvatio veliki deo oplate nekoliko silosa bio je skoro sasvim ugašen već za pola sata - do pola 11. Ali, oko 11 časova ponovo se na jednom mestu pojavio novi plamen, tako da su vatrogasci u potpunosti požar sanirali oko 11 sati i 10 minuta.

Prema za sada dostupnim podacima, gorela je oplata silosa sa kojih je, kako se moglo videti, skinuta izolacija. Kako je izjavio za TV Pančevo Saša Dimitrijević, šef Odseka Službe za zaštitu i spasavanje MUP-a Srbije, prema ranijim inspekcijskim kontrolama, silosi su bili prazni. Dimitrijević je rekao i da nije bilo opasnosti za okolinu. U krugu nekadašnje Pivare nalazilo se uglavnom samo obezbezđenje. Pančevačka policija je ekipi TV Pančevo dopustila sve vreme snimanje i u krugu fabrike, ali je ubrzo stiglo "naređenje", kako nam je preneto, od izvršne direktorke Milke Caković, da se svi novinari izbace iz kruga Pivare.

Pančevačka pivara radila je do jeseni 2008. godine. Tada su Ujedinjene srpske pviare, koje su nastale spajanjem Efesa i Heinekena, saopštile da sa radom prestaje pivara u Pančevu, uz objašnjenje sa su kapaciteti pivara u Srbiji veći od potreba tržišta. Proizvodnja čuvenog pančevačkog piva "Wekfert" tada je prebačena u Zaječar. Time je konačno prekinuta tradicija proizvodnje piva u Pančevu. Najstarija pivara na Balkanu, baš u Pančevu, počela je da radi 1722. godine. Jedan od njenih vlasnika u 20. veku bio je i Đorđe Vajfert. U privatizaciji je 2003. godine prodata firmi "Efes Pilsen" iz Turske koji je kasnije svoj kapital praktično prepustio firmi Heineken.

"Stara pivara" u kojoj se još od 1722. pravilo pvio i koja se nalazi Tamišu (Kej Radoja Dakića) u potpunosti je izgorela u aprilu 2005. godine.
[video]http://www.youtube.com/watch?v=zKT7UaKkvU8&feature=player_embedded[/video]

[video]http://www.youtube.com/watch?v=I7xNfuXwH3U&feature=player_embedded#![/video]

Боки, видех кад сам ишао прошле недеље за Вршац на Новосељанском путу на станицама АТП-а број 5. Је ли то АТП реорганизовао линије?

Wile E. Coyote":1k7dbxv3 je napisao(la):
Боки, видех кад сам ишао прошле недеље за Вршац на Новосељанском путу на станицама АТП-а број 5. Је ли то АТП реорганизовао линије?
posle 5 popodne idu na sat a pre toga na pola sigurno zbog kraceg dana. Do skoro smo imali muku jel se nadvoznjak urusio pa su svi isli kroz kudeljaarski nasip. Sada je obnovljen, i Beograd ce dati 20 miliona evra za alsfaltiranje kudeljarskog nasipa jer su videli kako je bilo lose kada je novoseljanski bio zatvoren.

Mislis 20 miliona dinara?Da je asfaltiranje 20 miliona eura to bi bio najunosniji posao na svetu :D

@BOKI SMOKI
Ako pogledas svoj prvi post kojim si i otvorio ovu temu , puno zabušavaš.... ha , ha :)
Beograd i ovako mnoge oči posmatraju što se vidi i po temama .
Nad Pančevom bar na ovom forumu tvoj pogled nam omogučava da vidimo šta se dešava , ali nekako u poslednje vreme žmurš tj mnog više posvecuješ vreme BGDu - starom zavodniku .
O Pančevu i susednim nj. mestima u najširem smislu ima dosta toga da se napiše i uslika jer ni sam BGD ne bi bio to što je bez sredina i regiona sa koima se dodiruje pa eto ....
pozdrav ;)

boca-ica":2m6hcay0 je napisao(la):
@BOKI SMOKI
Ako pogledas svoj prvi post kojim si i otvorio ovu temu , puno zabušavaš.... ha , ha :)
Beograd i ovako mnoge oči posmatraju što se vidi i po temama .
Nad Pančevom bar na ovom forumu tvoj pogled nam omogučava da vidimo šta se dešava , ali nekako u poslednje vreme žmurš tj mnog više posvecuješ vreme BGDu - starom zavodniku .
O Pančevu i susednim nj. mestima u najširem smislu ima dosta toga da se napiše i uslika jer ni sam BGD ne bi bio to što je bez sredina i regiona sa koima se dodiruje pa eto ....
pozdrav ;)
Znam, potrudicu se, lenj sam priznajem.

Vidimo se uskoro sa novim informacijama i slikama. pozzz

Tamis-Kapija-1.jpg

Tamis Kapija je skoro gotova, samo je ostalo rpizemlje d a se uradi. A sad unitra ne znam kako, ali su koliko sam skontao na sajtu neki stanovi sredjeni. Slikao bih ali mi se taj dan ispraznile baterije, a slikao sam zgrade za 3d Pancevo sto sam prestao pa sad kao opet poceo.

No po svemu sudeci bice jos ovih tamis kapija posto se ova vec zove 1 a samo je ona sagradjena.

Tako su pukli sa tom tamiš kapijom.... Ortak koji živi blizu tu mi je pričao da neverovatno koliko stanova je ostalo neprodato, baš zato što veštački drže neku cenu.... prvo je bila oko 1400, a sad su spustili na 950 (valjda) al samo za stanove sa unutrašnje strane, ne ove što gledaju na reku....

praguc":1848g0hj je napisao(la):
Tako su pukli sa tom tamiš kapijom.... Ortak koji živi blizu tu mi je pričao da neverovatno koliko stanova je ostalo neprodato, baš zato što veštački drže neku cenu.... prvo je bila oko 1400, a sad su spustili na 950 (valjda) al samo za stanove sa unutrašnje strane, ne ove što gledaju na reku....
Ta firma koja gradi TK je bila pod istragom jer je kansila sa radovima i moge ostale objekte ostavila nezavrsenim. Tacnije mislim da je jos pod istragom. Potrazicu sutra na netu, idem da spavam jos malo.

Ti sto gledaju na reku trebali bi biltijeftiniji zbog komaraca.

Pogled na reku (blizina reke zapravo/100nak metara jos kada tamis poplavi je 85m) + komarci = pogled na groblje.

BOKI SMOKI":2hmnwlix je napisao(la):
Ti sto gledaju na reku trebali bi biltijeftiniji zbog komaraca. .
:laugh: + za ovo.
DA, to bi definitivno trebalo da vazi za Srbiju. Posto jedino kod nas komarci umiru od starosti.

a ovog leta su bili neki mali tigrasti. Mogli su da prodju kroz mrezu.

Sloba je stlano zaprasivao, ali tada su bili ratovi, pa se jandicak sazalio da nas jos ne i bombarduju komarci.Sada nema rata, ali ima komaraca.

Pa, pare za pravi otrov su otisle za Most na Adi.

Pre nedelju dana su svuda po Pancevu gde je lezeci policajac stavili treptajuca svetla, sto ocenjujem kao vrlo pozitivno i kao veliki pomak. Trepereca svetla su sa obe strane. :kk:

stf":34x8wg1b je napisao(la):
Pa, pare za pravi otrov su otisle za Most na Adi.
Generalno gledano, i da stalno zaprasuju, ovakva blizina reke ce uticati da ljudi koji zive u obliznjim zgradama, uvek budu u pripravnosti manje vise zbog komaraca. Ne znam mozda gresim.

Poznati beogradski rok sastav „Van Gog” nastupiće u četvrtak, 14. oktobra, od 21 sat, u pančevačkom Klubu vojske. Ovaj koncert je deo velike turneje „Van Goga”, kojom taj sastav promoviše album „Lavirint” u čitavom regionu.

Organizatori koncerta iz marketinške agencije „Bard” kažu da svi zaljubljenici u muziku „Van Goga” mogu da očekuju vrhunsku svirku u Klubu vojske, uz odličnu produkciju, svetlosne efekte i ozvučenje na zavidnom nivou.

Prema rečima Gorana Đurđevića, prvog čoveka „Barda”, u prodaji će najverovatnije biti i izvestan broj VIP ulaznica, koje će najvernijim fanovima „Van Goga” omogućiti da se upoznaju sa Zvonimirom Đukićem Đuletom i ostalim članovima benda i da provedu dvadesetak minuta u razgovoru i druženju s njima. Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni Kluba vojske, svakog dana od 9 do 20 sati. Dodatne informacije se mogu dobiti na telefon 064/6129-368.

Agencija „Bard” i „Pančevac” nagradiće četvoro naših najbržih čitalaca koji se u petak, 8. oktobra, tačno u podne, jave na telefon redakcije 301-150 (pritisnuti taster 4) po jednom majicom s logom benda „Van Gog”. Dva čitaoca koji se istog dana u 12.30 budu javili na navedeni telefon osvojiće po dve karte za koncert.

D. K.

www.pancevac.eu

Vrh