Ovde mogu da pomognem
Namerno nisam stavljao verzije, relativno često izlaze nove, skoro sve programe možete naći na download.com-u ili guglanjem.
Ad Aware 2007 free - spyware remover
Auslogic Disk Defrag - defragmentator diska, veoma brz, na kraju daje procenat ubrzanja diska kao i kompletan report
Autoruns - monitoring i manipulacija aktivnim procesima u Win xp-u
AVG free antivirus - zauzima jako malo resursa i ne smara. Dobitna kombinacija je koristiti ga sa AdAwareom i Zone Alarmom - ja nisam imao neku infekciju vrednu pomena u ovom veku
Azureus - majka mara među torrent klijentima, jedina maan je što zauzme oko 70MB memorije
Comical - reader za stripove, čita sve stripove pakovane u cbr i cbz formatima, podsetite se martija misterije i alana forda
DosBox - fantatstičan emulator dos-a, nisam našao program ili igru koja neće da se pokrene pod njim. Komande su identične kao u dos-u. Imaćete opet onaj poznati osećaj da je neko ugasio svetlo kada ga startujete :lol:
Fine book ebook creator- program služi za pravljenje raznih e-knjiga, pravi exe fajl tako da se može nositi i koristiti svuda
Foxit pdf reader - zauzima samo par megabajta na disku i max 15mb memorije (čak i kada je otvoren pdf fajl od 130MB) što je smešno u odnosu na adobe koji uzme bar 110 MB na disku i užasno je spor
Gom player - čita sve formate audio i video fajlova, brz, odlična manipulacija titlovima, kodeke ima ugrađene u sebi a ako mu baš neki fali, sam zatražda ide na stranicu odakle se može skinuti odgovarajući kodek
HJ split file splitter - deli bilo koji fajl na više manjih, i vice versa - meni služi za seckanje i pakovanje filmova na flash disk i prenos na notebook gde ih gledam
Httrack website downloader - kompletan download sajta koji se onda može pogledati offline. Veoma konfigurabilan.
Opera - i dalje najmanji i najbrži web browser, možete jednostavnom drag and drop tehnikom da menjate bilo koji deo korisničkog interfejsa, dodajete i sklanjate opcije itd. Ugrađen download menadžer, podrška za torrent fajlove, widgeti (dodaci koje sada ima i vista - razne vrste satova, rokovnika, kalendara, vremenske prognoze sa kartama u realnom vremenu, konverteri si jedinica i valuta itd. - instalacija - skinete widget i strpate ga u odgovarajući folder). Speed dial - svaki put kada startujete operu i otvorite novi prozor, imate umanjene sličice 9 sajtova koje najčešće posećujete. Meni je beobuild na broju 5
Kliknem na njega i odmah me uloguje i prebaci na diskusije
. Ja je koristim deset godina, svaka preporuka. (firefox? hmm, probao, ima taj još mnogo griza da kusa
)
PDF redirect - služi za kreiranje pdf fajlova. Instalira se kao virtuelni štampač i omogućava jednostavno kreiranje pdf fajlova iz svakog programa koji omogućava štampanje. Ne ostavlja nikakve reklame. Omogućava lako pravljenje pdf-a od više slika. Od poznatijih programa, savršeno radi sa wordom, excelom, powerpointom, photoshopom i acdseejem.
pdf to word - obrnuta stvar, od pdf-ova pravi rtf fajl