Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Pa ima kamera na samom početku Makedonske usmerena ka Trgu, ali sumnjam da je ikada upotrebljena za bilo kakvo kažnjavanje za npr. stajanje na stanici sa sva 4 pod nosom kameri, ili kad pojedinci parkiraju S klasu malo ispred stanice i sednu da jedu u Moonu (da ne imenujem ko, ali to je redovna pojava)...

Što se parkinga tiče i najavljenog ukidanja onog kod Politike, kapiram da računaju na podzemni parking kod Skupštine koji grade već 2.-3. godina i boga pitaj kada će biti završen.
Ako je to jedna od onih Huawei, što ih ima na svakom ćošku, te nisu za snimanje prekršaja. Za prekršaje mora drugačija oprema da bude.

APP, a ako ne prođe, vrći 50 parking mesta, šta 50, odma crtaj tu 100 pm ! :)
Prodat je i plac na kom Parking servis ima parkiralište "Politika", uskoro ide tu jedna velelepna zgrada, znači, sam centar grada 100 pm će biti izgubljeno i to je ok, treba da nas destimulišu da koristimo kola i da idemo metroom ! Bravo !
Jad je prodat plac garaze imas nesto opipljivije
@Vinča307 visok ivicnjak je tu da vozila niskopodna bus trola bude u nivou trotara
Druga stvar da se ne parkiraju
To sto ljudi vole da stoje na ivucnjaku da ga pokupis retrovizorom druga stvar
A blookada utora saoicevih kolima tu su beli blejaci da to sprecavaju kao

Jad je prodat plac garaze imas nesto opipljivije
@Vinča307 visok ivicnjak je tu da vozila niskopodna bus trola bude u nivou trotara
Druga stvar da se ne parkiraju
To sto ljudi vole da stoje na ivucnjaku da ga pokupis retrovizorom druga stvar
A blookada utora saoicevih kolima tu su beli blejaci da to sprecavaju kao
Nije garaža nego objekat sa privremenom dozvolom tzv. -Fast park. Novi vlasnici verovatno cekaju papire, a to moze da potraje dok ne podmazu gde treba. Novi vlasnici su Jevreji, ne treba ti nikakva "opipljiva" informacija sa foruma koja vec javno nije dostupna u katastru, parcela 2327/1 pa kucaj u knwebu:) Poz

Ne znam da li me osećaj vara ili što se trenutno krećem u koloni ali osećaj da neznanog junaka koju su radili nije toliko talasasta kao ostale ulice što su obnovljene skorije🤔
Bukvalno je svaka nova ulica talasasta...skoro sam spominjao to negde.
Neverovatno da ne umeju više ni te stvari da urade kako treba...
...da ne spominjem spoj sa tramvajskim šinama...tu su bukvalno krateri posle jedne sezone..!

Znam, i ja sam to pisao na temi o Drajzerovoj kad su je pustili. Zato me sad ovde čudi što nemam taj osećaj ali kao što rekoh vozim u koloni pa se možda ne oseća.

Videću kad bude manja gužva i kad bude moglo normalnije da se vozi.

Update iz Jovana Subotica.
Juče raskopali i sipali šljunak neki i otišli. Kiša raznela po celoj ulici, rupa još veća sada jer su autobusi lepo utisnuli i okolni asfalt.
20251128_091545.jpg

Радови у Цетињској улици трајаће десетак дана и изводиће се већим делом под саобраћајем, осим у току завршног асфалтирања, када ће саобраћај бити обустављен.
После тога почиње успостављање новог режима саобраћаја у Булевару деспота Стефана, на деоници од Цетињске до Улице браће Југовића. То подразумева асфалтирање коловоза и постављање нове саобраћајне сигнализације.
Од тада ће у Булевару деспота Стефана, у смеру од раскрснице са Цетињском ка раскрсници са Улицом браће Југовића, возилима бити на располагању три саобраћајне траке – једна за возила јавног превоза и две за путничка возила.
Биће укинуто, како се најављује из Секретаријата, паркиралиште са десне стране на деоници од Скадарске до Улице браће Југовића и формираће се саобраћајна трака. У супротном смеру, саобраћај ће се од раскрснице Булевара деспота Стефана и Скадарске ка раскрсници Булевара деспота Стефана и Цетињске одвијати у једној траци за сва возила јавног превоза и путничка.
Завршетак инфраструктурних радова у Булевару деспота Стефана планиран је за 20. децембар.

Nova praksa je ozvaničena:

1. Bez ikakvih analiza menjamo smerove i režime
2. Pratimo situaciju narednih dana
3. Rešavamo problem koji smo mogli da uočimo da smo uradili najosnovniju analizu
4. Prebacujemo problem na sledeću tačku
5. Tačka 1

Neverovatno da ne umeju više ni te stvari da urade kako treba...
...da ne spominjem spoj sa tramvajskim šinama...tu su bukvalno krateri posle jedne sezone..!

Pominjao je i Kovač zašto je tako, Beograd put ne koristi adekvatnu opremu za asfaltiranje pa zato dobijamo talasastu podlogu. Neka neko stručniji objasni, koliko se sećam pominjao je neku lasersku opremu koja obezbeđuje da se dobije kvalitetna podloga, to koriste Štrabag i te ozbiljnije firme.

Значи Београд постаје први европски град у овом веку који од добре и доказане праксе укидања паркинга у центру прави штетан потез јер иста користи за проширење колских саобраћајница а што за последицу има лошији конфор за све грађане, укључујући и саме возаче заправо, јер ће се само десити већа количина кола у датој улици.

Pominjao je i Kovač zašto je tako, Beograd put ne koristi adekvatnu opremu za asfaltiranje pa zato dobijamo talasastu podlogu. Neka neko stručniji objasni, koliko se sećam pominjao je neku lasersku opremu koja obezbeđuje da se dobije kvalitetna podloga, to koriste Štrabag i te ozbiljnije firme.
Pre 10 godina i ranije sigurno nisu koristili lasere.

Jedan je odgovor i to je reč 2025. godine - ĆACI

Vozio sam se busom pre neki dan ka Opštini i na ovom potezu su stavili celom dužinom strelice i to žutu za pravo i belu za desno. Celom dužinom do pred samu raskrsnicu je puna i isprekidana žuta.

Meni je logično da takva kombinacija stoji samo pred raskrsnicu, gde prestaje puna žuta linija (kao što je bilo i do sada).

Proveriću ponovo kada budem išao tuda, a bacite i vi koji tuda prolazite pogled

bmp smera ka kt.png

Za sada nema kolotraga i truckanja kao što je bilo pre kada točak pređe preko rupetina.

Više kola u centru, a manje parking mesta, pitam se šta može poći po zlu...
Zapravo je ova izmena sa Makedonskom dobra. Stvara se koridor samo za JPP do Trga, a linija 65 i 77 se značajno ubrzavaju. Po meni, pozitivna izmena.
Mislim da tek kad se skloni ćacilned će se videti kako funkcioniše.

Za Makedonsku ovo može da bude dobro, ali ne i za 65 i 77, a ni za trole, jer će Svetogorska koja će biti usporena, bez obzira na sve ono što se bude (u)radilo sa Cetinjskom. Nakon Cetinjske će morati da se uradi nešto sa raskrsnicom iste sa Bulevarom despota Stefana, pa onda još neka druga raskrsnica... Neće hteti ljudi da idu preko Dorćola da bi došli do Trga republike, već obrnuto. A sve te novonastale egzibicije mogu da se lako preliju na trasu 41, a moguće i da dobijemo veće zagušenje raskrsnice Takovske i Svetogorske / Ilije Garašanina.

Ovo ne znači da ću nužno biti u pravu, više dođe kao neko razmišljanje naglas.​

Biće haos jer pri poslednjim rekonstrukcijama i radovima, i raskrsnica Cetinjske i Makedonske, i Cetinjske i Despota Stefana, su rađene da idejom da će Cetinjska do DS biti jednosmerna.

Ove ponavljačke morončine idu kontra svim onim retkim dobrim ustanovljenim pravilima što su se održavala u Beogradu kroz decenije. A sve to jer ne smeju odnosno neće da sklone svoj ćaci šljam sa trga ispred Skupštine.

Данас-29.11.2025. објављена је јавна набавка односно документација за увид за изградњу и реконструкцију дела улице Владимира Поповића.

Пројектом је предвиђена реконструкција постојећег дела улице Владимира Поповића од раскрснице са Милентија Поповића (попречни део те улице) до пројектованог кружног тока и изградња наставка тј потпуно новог дела ове улице према Булевару Михајла Пупина тј до садашњег/постојећег кружног тока.

Радови реконструкције ће се обављати од постојеће раскрснице са Милентија Поповића до краја дела где је постојећа аутобуска окретнице линије 35, а од те окретнице следе радови изградње кружног тока и због његове изградње мораће се издигнути трамвајске шине које ће пролазити кроз исти. Унутрашњи пречник кружнг тока ће бити 33м, спољњи пречник 55м, три коловозне траке у кружном току ће бити ширине 11 метара х 2. Пешачке стазе ће бити ширине од 2,4 до 5,0 м, а бициклистичке једносмерне стазе ширине 1,1м.
Све имате овде https://nabavke.beoland.com/?view=article&id=3558:28-25&catid=96&highlight=WzI4LDI1XQ== , а ево и неколико цртежа саобраћајнице која ће се реконструисати и градити.

Јавна набавка
јавна набавка.JPG

Орто-фото дела саобраћајнице, са црвеним линијама сам упоквирио будуће радове
орто-фото.JPG

Цртеж саобраћајнице, ово ће се г/радити

саобраћајница.JPG

Објекти за рушење на траси са легенда технологије рушења објеката
објекти за рушење на траси.JPG

технологија рушења_машине.JPG
легенда технологије рушења.JPG

Саобраћајна сигнализација са легендом
саобраћајна сигнализација.JPG