Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Levo iz Makedonske u Dečansku je bilo samo za bus i taxi (mada su svi praktikovali, posebno ako je iz nekog razloga zatvorena Vlajkovićeva, a dešavalo se). Pravo ka Trgu Rep. je isto bila žuta strelica, ali ne znam za ovaj period u zadnja 2 meseca kako su pustili kružni tok da li su dozvolili svima da mogu pravo…

Jovana Subotica u Zemunu. Ulica radjena pre 3 godine kompletno, dva puta pucala cev. Ovde se vec bila napravila velika rupa, sanirali kao pre 2 meseca. Sada se pojavila jos veća, ispod se vidi da je podloga nestala, pitanje dana kada ce neki bus od jedne od 7-8 linija koji prolaze da udje unutra.
20251123_131653.jpg
20251123_131638.jpg

Prođem sa 77-icom kroz Nušićevu i to sa strane na putu ka Terazijskom tunelu. Opasnost sam primetio što je u isto vreme zeleno svetlo i 77ici i celokupnom saobraćaju što ide ka Makedonskoj pravo i ka Dečanskoj levo.
Vozač je slučajnom greškom stao na stanicu Makedonska #311 (stara), pustio da izađu putnici i odmah izveo bez poteškoća skretanje levo ka Nušićevoj. Presekao dve trake ali ništa strašno. Stao je naknadno i na novoj stanici Makedonska za 65 i 77 ali su putnici objasnili njemu za novi režim.
Kvalitet novog asfalta je solidan.

Zašto je to opasnost? Ovi što skreću samo sačekaju na pola da prođe bus ili taksi. Ne verujem da će u isto vreme da prolazi veliki broj vozila ka tunelu. Jesi primetio kakav je ulazak iz Nušićeve u tunel? Jel nema problema od ivičnjaka u Dečanskoj?

Људи, сад сам прошао Македонском...Шта су они урадили...

Не могу то ни да срочим. Видећете сутра кад град колабрира.

Један детаљ је фантастичан. На новом асфалту су мењали и префарбавали траке, што значи да су већ дивљи пројекат у ходу мењали и дошли до надреалног решења.

Gde su menjali prefarbavali? Jedva čekam ovih dana da vidim u praksi kako će da funkcioniše. Nadam se da će značiti za 65 i 77.

Zašto je to opasnost? Ovi što skreću samo sačekaju na pola da prođe bus ili taksi. Ne verujem da će u isto vreme da prolazi veliki broj vozila ka tunelu. Jesi primetio kakav je ulazak iz Nušićeve u tunel? Jel nema problema od ivičnjaka u Dečanskoj?
Iz Nušićeve u tunel je ok, malo se oštrije skrene desno posle semafora (na onom mestu gde se skreće ka Kosovskoj) ka centru raskrsnice. Nema problema sa ivičnjacima u Dečanskoj. Jako malo mesta imaju pešaci na trotoaru zbog debelih stubova. Kakva genijalnost sa tim stubovima, šta misle s tim?! Ćaci stubovi!

65 i 77 će bolje raditi ne sumnjam, ali ostale linije AJOJ. A tek što jedino može Cetinjskom da se ide za automobile.

Poslednja izmena:
A je l stajalište u Nušićevoj ima nadstresnicu ili ne? To je bas prometno stajalište, dosta ljudi čeka 65 ili 77 za Nbg, pa mi je bezveze da tako prometna stanica nema nadstresnicu. S druge strane, kapiram da je usko i nema dovoljno mesta?

A je l stajalište u Nušićevoj ima nadstresnicu ili ne? To je bas prometno stajalište, dosta ljudi čeka 65 ili 77 za Nbg, pa mi je bezveze da tako prometna stanica nema nadstresnicu. S druge strane, kapiram da je usko i nema dovoljno mesta?
Nema na toj stanici, ionako imam strah od nadstrešnica...
Svestan sam da je prometna stanica, i jeste malo šteta što nema zaklon neki. Kad bi se sklonili stubovi, onda bi mogli staviti neki zaklon.

Gde su menjali prefarbavali? Jedva čekam ovih dana da vidim u praksi kako će da funkcioniše. Nadam se da će značiti za 65 i 77.
Prefarbali su tačno u nivou garaže kod Politike.

Inače, kao što smo i pretpostavili, novi režim niko ne šljivi ni 2%. Svi voze i Makedonskom, a bogme i Nušićevom ka tunelu. Vrhunac ludila su panduri koji su nonšalantno vozili Nušićevom ka tunelu iako piše da je ulica jednosmerna, osim za vozila GSP-a.

Takođe, uzevši u obzir stanje naših trola, šta će se desiti kad se neka pokvari i blokira traku ka Trgu, a stubići po sred ulice?

Screenshot 2025-11-24 at 10.14.41.png

Синоћ се неки овде паркирао, Аутобус и тролејбус су га једва заобишли и ушли у траку са оним стубићима

И више није могуће колима кроз Македонску ка Тргу. Деспота Стефана је од јутрос неупотребљива у смеру ка тунелу.

Ово је ћаци режим саобраћаја у центру као трајно стање.

Prošao sam pre pola sata Makedonskom i Cetinjskom. Na ćošku kod autobuske stanice u Makedonskoj stoje dva Komunalna policajca - Beli i skreću ove što hoće da nastave pravo od Radio Beograda ka Trgu. Dole u Cetinjskoj svaki treći je skrenuo levo kod Prve ekonomske škole, kako bi verovatno otišao na Dorćol. Tu je inače zabranjeno skretanje levo. Može samo pravo ka pijaci i desno ka BDS. Stanica u Nušićevoj je smešna. Nigde obeležja. Stoji se na uzanom trotoaru. Kao 90-ih godina - Devize, devize...

Vrh