Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Jeste ta. Blokiraju tu najbližu traku za pravo. :) Možda sam napisao kao da postoji samo jedna za pravo, ali ne, to je ta raskrsnica. Pre je bio normalan semafor, čekaš do pola i svi prođu kad se raščiste ovi što idu za pravo. Ne znam šta su poludeli svuda s ovim "zaštićenim" levim i gde treba i gde ne treba.

A naročito je tu bila gužva dok su radili BMP jer su svi koji su se zeznuli tu morali polukružno, a semafor za levo traje 10-ak sekundi.

Ja sam se bahatio iz desne trake skrenuo ka garaži.

Jeste ta. Blokiraju tu najbližu traku za pravo. :) Možda sam napisao kao da postoji samo jedna za pravo, ali ne, to je ta raskrsnica. Pre je bio normalan semafor, čekaš do pola i svi prođu kad se raščiste ovi što idu za pravo. Ne znam šta su poludeli svuda s ovim "zaštićenim" levim i gde treba i gde ne treba.​
Zato što ne žele da im se ponovi slučaj sa Bulevara heroja sa Košara.​

Ako po sa savetima koji se daju iz trake za pravo moze da se skrene levo onda i ovaj iz trake za skretanje moze da stane u ceka da se ukljuci semafor za pravo i blokira ostale. Zapravo mogu i jedni drugi da prodju kroz crveno ako nema nikoga iz suprotnog smera. Kada je guzva moze i preko ostrva polukruzno ako nije visok ivicnjak i blato, a za skretanja udesno moze preko trotoara pun gas i na sledecem semaforu preko pesackog da se skrene

20251109_122438.jpg

20251109_122454.jpg

Dakle nije mi se učinilo pre neki dan kako su produžili rad zelenog svetla za skretanje levo kod te raskrsnice. Kao i danas.
Sjajno.
Hvala brainiac na informaciji.
Eto da ih ovde pohvalim što su najzad sredili rad semafora na toj raskrsnici. Apel urodio plodom.

Pitanje je kojoj službi se obratiti, a opis je sledeći.
Uzgred nadam se da pišem na pravom mestu.

Na bloku 70a u ulici dr.Agostina Neta između Delta autocentra i Tehnomanije, pravi se gužva non stop jer nema dovoljno prostora da se napravi polukružno okretanje, manji automobili uspevaju ali svi ostali i masa kamiona koji izlaze iz gradilišta Delta autocentra, prave zakrčenje dok manevrišu.

To je vrlo učestala situacija jer masa ljudi koja ulaze u Agostina Neta idu ili u Tehnomaniju ili u ulicu koja vodi do Sakure ili Lastavice.

Jedan od problema je i što smo imali već nekoliko češanja parkiranih automobila na tom potezu.

Da budem iskren nisam baš ni načisto kako to rešiti jer izlaz sa parkinga i ulica ka Sakuri nisu u pravcu, da li samo ukloniti ostrvo po sred ulice i omogućiti direktno skretanje u levo ili poništiti parking mesta na delu gde se ljudi okreću?

Neka sugestija.

1763381058113.png

@serbianac
Ja sam mišljenja da je sada pravi trenutak za tako nešto, obzirom da su u toku radovi na okretnici u Agostina Neta i preusmerenje linije gradskog prevoza, pa samim tim već dobija na važnosti u određenom smislu.

I kao jedino rešenje vidim da se preseče razdelno ostrvo i napravi direktno skretanje u tu internu saobraćajnicu. Ja bih se najpre obratio Sekretarijatu za saobraćaj, mada ne bi bilo loše pisati i Sekretarijatu za gradski prevoz, obzirom da će tu negde biti i stajalište. I jedni i drugi imaju zajednički šalter u 27. marta 43 - 45, preko puta Sekretarijata za urbanizam / Poštanske štedionice.​

Poslednja izmena:
Zar ne bi bilo malo cudno da tu ima skretanje i da bude tako blizu tako velike raskrsnice?

Vrh