Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Obnova ulice Vojislava Ilića.
Radove izvodi Beograd put, prema rečima vozača 29 I faza radova traje do 3.6.2025. Pretpostavlja da je I faza zamena desne strane ulice sa dve kolovozne trake do Gospodara Vučića. Koje su ostale faze nije znao da mi kaže. Za vreme radova saobraćaju zamenski autobusi a stanice od Bregalničke do ATŠ su ukinute, sa desne strane gledano od grada a sa leve strane normalno staju. Nisam video obaveštenje na stanici, ljudi čekaju normalno a vozači neki staju a neki ne s obzirom na to da putnici pretrčavaju dve trake pod radovima. Vozila saobraćaju levom stranom ulice, sa po jednom trakom u oba smera. Trake su dosta uske i vozači autobusa imaju dosta problema da se provuku između signalizacije. Pošto autobusi staju regularno na stanicama ka gradu i na taj način zaustavljaju kompletan saobraćaj u toj traci, potez u smeru Gospodara Vučića - Žička je za izbegavanje.
Menja se samo habajući sloj, od raskrsnice ulica Grčića Milenka i Vojsilava Ilića do rakrsnice ulica Gospodara Vučića i Vojsilava Ilića.

Krenulo je afaltiranje od raskrsnice sa Grčića Milenka

Bitumen

Pogledajte prilog 240234
Slivnici i šahtovi se ne menjaju
Kamioni sa vrelim asfaltom
Skidanje habajućeg sloja oko šahtova.

Inače sam prebrojao tri grebalice a s obzirom na to da je nedelja iznenađen sam dinamikom radova.

Update Obnova ulice Vojislava Ilića.

Elem, slivnici i šahtovi se, ipak mejaju:
20250602_163515.jpg

20250602_163452.jpg

prefabrikovani elementi

Tempo je, za razliku od juče, žalostan i daj Bože da ova strana ulice bude završena do sledećeg utorka a ne do sutra, kako bi trebalo.

U poslednje vreme dosta farbaju signalizaciju. Ali ono sto sam primetio da dok vozim nocu pogotovu kad je kisa da jedva primecujem trake ili ne uopste. I to na skorije radjenim deonicama.

Update Obnova ulice Vojislava Ilića.

Saobraćaj je pušten na sveže asafltiranu stranu. Nedostaje još jedan sloj asfalta
20250604_070317.jpg

problem sa slivnicima koji su (trenutno) iznad nivoa asfalta
20250604_070325.jpg

je rešen nasipanjem asfalta oko njih. Sad postoji blagi prelaz i vozila ne oštećuju pneumatike
20250604_201723.jpg

sada su na redu radovi na drugoj strani, od Gospodara Vučića do Grića Milenka, verujem po obimu identični kao na suprotnoj strani.
20250604_202036.jpg

Vojislava Ilića, levi i desni znak se ne podudaraju, jedan pokazuje devijaciju ss leva na desno, drugi sa desna na levo 😂.
Predpostavljam da je tako i sa druge strane jer je jedan vozač vozio u kontra smeru iz pravca Žičke.
Skinut je asfalt u smeri ka žičkoj, ima baš dosta mašina i krenuo je finišer.
IMG_20250606_091816.jpg

Nadam se da će desetine šahtova dobro iznivelisati jer je svaki skoro ulegao i ulicom je bilo užasno proći. Onoliko šahtova na tako kratkoj deonici nisam video odavno…ulica je prioritetna za rad. Piše da će uraditi i raskrsnicu za Prvomajskom i Novogradskom što je takođe za pohvalu.

Да ће се на том регистру наћи 90% фирми које су изводиле радове по граду, али ће власт болети уво.

Vrh