Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Već su krenuli da rade Terazije, zatvoreno skretanja za levo.

20250208_153218.JPG

Baš tako. Inače ne znam šta je sa tim mestom zadnjih godina, tu je ranije prolazilo još više linija JGPa (pre Vesićevog sakaćenja) pa nije toliko tonulo i propadalo. Fazon ne sećam se nikakvih rupa i čestih radova tu sve do početka ove decenije.

Verovatno loše rade podlogu, nikad ne urade lepo i do kraja, pa se stalno javljaju isti problemi.

Jel neko zna sta se desava sa obelezavanjem ulica? Cini mi se da su nekad farbali pesacke i linije na kolovozu skoro svake godine. Ovo sada se po pravilu nista ne vidi. Secam se da su farbali i u ono najgore vreme sankcija i ratova. Nekad doduse ne bas cele zebre, ali se znalo gde su. Sada ni to.
Ne mogu da poverujem da se nema za para to. Nadam se da pre namestaju posao za neke burazere. Jer im je to pravilo. Prvo sve raz...bes da bi posle kao neki privatnik sredio.

Не знам за град, али Батајницу и Земун су у последње две године појачали по том питању. Три-четири пута годишње освежавају. Нажалост, квалитет и даље лош тако да после месец дана буде све исто.

Fotografisati i prijavljivati nadležnima. Ja radim preko twitter naloga servisnog centra prijavi_problem. Tako sam dosta stvari rešio, uključujući i pešačke prelaze.​

Звучи нереално да ће до маја месеца да заврше експропријацију у земунском делу Тошиног бунара и да крену с радовима, али волео бих да је тако.

Zna li neko sta se rusi u ulici Gospodara Vucica kad se krene od pumpe kod ats-a par placeva ka cvetkovoj pijaci? Nisam dobro zapazio, ali mislim da je tu iza tih kuca sto se ruse napravljena zgrada na novoj regulaciji, i na mestu tih kuca treba da bude ulica. Da li ce konacno rusiti celu tu stranu? Ili ce da grade nesto tu i ako je to po planu ostavljeno za siru ulicu?

Skinuli su razdelno ostrvo (onaj trougao) na skretanju iz Brankove dole ka okretnici i Narodnog fronta. Ne znam šta planiraju, na televiziji kažu da se proširuje ulica. Da neće i tu kružni tok? 😎

O super, sad će biti možda i kamikaza, koji će reći, evo samo ja tu levo ka mostu...

Nejasno je bilo. Rekli su da se proširuje ulica i uređuje razdelno ostrvo zbog potreba javnog prevoza. Pretpostavljam da smanjuju ostrvo da bi moglo da se skreće u Narodnog fronta kad busevi blokiraju okretnicu. Ali čudno mi je što su celo skinuli.

Ставио сам слике радова у теми "Зелени венац".

Skinuli su razdelno ostrvo (onaj trougao) na skretanju iz Brankove dole ka okretnici i Narodnog fronta. Ne znam šta planiraju, na televiziji kažu da se proširuje ulica. Da neće i tu kružni tok? 😎
Ево ово се ради

Радови на Зеленом венцу
08/03/2025
Одељење за динамички режим саобраћаја

FacebookTwitter
Почев од суботе, 8. марта 2025. године, ЈКП "Београд пут", ће изводити радове на деоници од Улице Зелени венац до Улице Рељине, у трајању од 10 дана.
Изводе се радови на уређењу коловозних површина и разделних острва на раскрсницама са Улицом Зелени венац и са окретницом Зелени венац, са циљем повећања капацитета улице за потребе возила јавног градског превоза.
Радови се изводе у постојећој регулацији улице, због чега ће током њиховог трајања саобраћај функционисати неометано.
https://bgsaobracaj.rs/vest/4296/radovi-na-zelenom-vencu

Радови ће за сад бити у делу који сам означио стрелицама.
радови зелени венац-рељина.JPG

Ja sada znam isto što sam znao i pre objašnjenja, ništa više od toga da su radovi na poboljšanju kapaciteta ulica zbog gradskog prevoza. Ovo nije kritika na tvoj račun, nego na sistem informisanja i radove na terenu.​

Vrh