Ne znam da li ima veze sa tim, ali danas iz nekog razloga nikad manja guzva pred mostom sa Nbg.Puštena prizrenska 3 trake
Да ли је оваква сигнализација у складу са нашом регулативом?Prizrenska:
@Sergio
Ja sam ovako shvatio signalizaciju. Neka me neko ispravi ako gresim:
- Desna traka – Služi isključivo za skretanje desno na kraju ulice. Ne dozvoljava parkiranje i zaustavljenje desno jer je rezervisano za taksiste.
- Srednja traka – Omogućava skretanje desno na kraju ulice, ali ne dozvoljava promenu trake u desno. Sa druge strane, dozvoljava prelazak u levu traku, ali ne i skretanje levo na kraju ulice.
- Leva traka – Dozvoljava parkiranje na levoj strani i skretanje levo i desno na kraju ulice, ali ne dozvoljava prelazak u desnu traku.
Из три траке.Ima li uopšte mesta za skretanje iz dve trake desno u Balkansku? Ta ulica je jednosmerna, sa parkiranim vozilima sa obe strane?
Да ли је оваква сигнализација у складу са нашом регулативом?
Da citiram sam sebe, setih se jednog legendarnog snimka sa istogna saobraćajnom ne puštaju vas na pismenom delu ispita za mnogo sitnije greščice u projektovanju signalizacije.
Jedino što mi pada na pamet je da se odnosi na sledeću raskrsnicu. Znači desna je samo za desno. Srednja je za levo i samo ka Slaviji, a leva je samo za levo i posle za skretanje i ka Slaviji i ka Trgu.