Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Па кад нема инжењера на терену да координишу радове. А чишћење ових ивичњак-сливника је лакше од класичних шахти са решетком.

Odavno smo u kamenom dobu jer nam je potreban neko ko će postaviti pitanja pri razgovoru za posao za fizikalca: "Koja reka protiče ispod Savskog mosta?" i "Koliki procenat alkohola imaju pivo, rakija i loza?". Na prvo odgovor treba da bude pozitivan a na drugo negativan. Tada nam se ne bi dešavalo da imamo radnika koji ne primeti da izmeðu dva šuplja ivičnjaka treba da ide šuplji a ne puni.​

Prizrenska:

Prizrenska.jpg

@Sergio

Ja sam ovako shvatio signalizaciju. Neka me neko ispravi ako gresim:
  • Desna traka – Služi isključivo za skretanje desno na kraju ulice. Ne dozvoljava parkiranje i zaustavljenje desno jer je rezervisano za taksiste.
  • Srednja traka – Omogućava skretanje desno na kraju ulice, ali ne dozvoljava promenu trake u desno. Sa druge strane, dozvoljava prelazak u levu traku, ali ne i skretanje levo na kraju ulice.
  • Leva traka – Dozvoljava parkiranje na levoj strani i skretanje levo i desno na kraju ulice, ali ne dozvoljava prelazak u desnu traku.

Kola sve veca a trake sve manje.
Cudi me kako eksperti jos nisu patentirali u jednosmernim ulicama naizmenicno kretanje, tako bi na papiru “dobili” traku odnosno smer viska

Prizrenska:

Prizrenska.jpg

@Sergio

Ja sam ovako shvatio signalizaciju. Neka me neko ispravi ako gresim:
  • Desna traka – Služi isključivo za skretanje desno na kraju ulice. Ne dozvoljava parkiranje i zaustavljenje desno jer je rezervisano za taksiste.
  • Srednja traka – Omogućava skretanje desno na kraju ulice, ali ne dozvoljava promenu trake u desno. Sa druge strane, dozvoljava prelazak u levu traku, ali ne i skretanje levo na kraju ulice.
  • Leva traka – Dozvoljava parkiranje na levoj strani i skretanje levo i desno na kraju ulice, ali ne dozvoljava prelazak u desnu traku.
Да ли је оваква сигнализација у складу са нашом регулативом?

Ima li uopšte mesta za skretanje iz dve trake desno u Balkansku? Ta ulica je jednosmerna, sa parkiranim vozilima sa obe strane?

Ma ovo se neko zezao. Nema teorije da je ovako.

Edit: Jedino što mi pada na pamet je da se odnosi na sledeću raskrsnicu. Znači desna je samo za desno. Srednja je za levo i samo ka Slaviji, a leva je samo za levo i posle za skretanje i ka Slaviji i ka Trgu.

Samo da kažem da ovo treba da bude jasno one sekunde kada se čovek iz bilo kojeg grada u Evropi prvi put nađe ovde i ne zna šta se nalazi na kraju ulice.
Nakon 15 minuta mi i dalje nije jasno šta se htelo...
Na ispitu regulisanje saobraćaja na saobraćajnom ne puštaju vas na pismenom delu ispita za mnogo sitnije greščice u projektovanju signalizacije.

Да, те сам виђао у литератури, али ове са дуплим стрелицама не.

Eво из правилника
1738709019372.gif

Meni liči na ovo, ali voleo bih da neko upućeniji objasni. Ne sećam se da sam video ovakvu signalizaciju, ovo sam išao na neku logiku.
Jedino što mi pada na pamet je da se odnosi na sledeću raskrsnicu. Znači desna je samo za desno. Srednja je za levo i samo ka Slaviji, a leva je samo za levo i posle za skretanje i ka Slaviji i ka Trgu.

Vrh