Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Da li će se sređivati i trotoari, uključujući i nadvožnjak, zato što je na nekim mestima u lošem stanju, negde je i malo ulegao, ali nije celom dužinom u lošem stanju?
 
Pa za sad nisu pipali trotoar ni ovde ni u obližnjoj Marka Čelebonovića koju su radili pre par nedelja.Za trotoar na nadvožnjaku ću im pisati da zakrpe rupe.
 
Inače primetio sam da su na ivičnjacima na puno mesta oko stajališta i pešačkih prelaza pred radove crtali neke zelene i crvene linije,a opazio sam da su sad to uradili i u Nikole Dobrovića.Verovatno će i tu ulicu uskoro da rade,a bilo je i vreme s obzirom na to koliko je propala u poslednjih godinu-dve dana.
 
Радиће и Николе Добровића

обнова улица на бежанијској коси.JPG
 
Кад кликнеш на линију у Николе Добровића на том сајту видећеш да се радови односе на уградњу каблова(видео сам данас неколико паркираних багерчића од неке приватне фирме на тротоару у смеру ка блоку 65),али свакако је у плану обнова коловоза невезано за те радове.
 
Eto bejah kukao kako se ne radi po Vračaru, pa se uradila Krunska i ovaj deo Mileševske . Osećam se posmatranim :LOL:. Pa ako je tako sve pohvale,pa makar bilo i presporo (a ne sme biti tamo gde se stvaraju velike gužve). No, eto treba nastaviti dok još vreme dozvoljava. Valjalo bi srediti i Cara Nikolaja onaj deo kod parka od onihnovih zgrada kolotrazi su ostali od teskih kamiona žešći. Aj sa srećom.
 
Nama sirotinji na Karaburmi i Mirijevu ništa ne sređuju. Dragoslava Srejovića dalje kao da je ratno stanje. Džaba piši beokomu....samo dođu sa onim instant asfaltom i od rupe naprave skakaonicu
I nama kod Olimpa isto tako, mogu da potvrdim da bar 14 godina nije presvučen asfalt kod mene, ali zato posle svih "krpljenja" se toliko raspao i pravi je primer - seci uši, pa dupe zakrpi.
 
Nama sirotinji na Karaburmi i Mirijevu ništa ne sređuju. Dragoslava Srejovića dalje kao da je ratno stanje. Džaba piši beokomu....samo dođu sa onim instant asfaltom i od rupe naprave skakaonicu
Ni Mirijevski bulevar nije u boljem stanju, pogotovo stari deo od Višnjičke do početka nove deonice...
 
Jel se neko od vas obraćao nadležnoj opštini da bi predložio obnovu tih deonica?Pitam čisto ovako.
 
Ja jesam preko beokoma i dobio odgovor da je sanacija planirana ... to sam dobio 2019 :D

Ovim saobraćajnicama je potreba detaljna rekonstrukcija, a obzirom da to nisu lokalne uličice već primarne ulice kojima se dolazi u Mirijevo, smatram da nadležne službe treba same da uvide da je stanje jako devastirano. Nisu u pitanju udarne rupe koje prijaviš da ih što pre zakrpe.
 
Nama sirotinji na Karaburmi i Mirijevu ništa ne sređuju. Dragoslava Srejovića dalje kao da je ratno stanje. Džaba piši beokomu....samo dođu sa onim instant asfaltom i od rupe naprave skakaonicu
Bome ono što ja prolazim (Vojvode Micka, Pera Ćetkovića, Marijane Gregoran) To sve taze asvalt. Šta ništa? Živela Srbija i njen doživotni precednik.

Inače vama su pred izbore te ulice sredili, ovde na Vračaru i ovaj deo Zvezdare ni jedna ulica nije urađena poslednjih 10 godina minimum. O sporednim da ne govorim.
 
Na Plavom mostu iz pravca Medaka stoji znak da preko 3.5 tona može samo u levu traku. Nisam to pre primetio.

Šta je problem? Popušta ?
 
На иницијативу грађана завршени су радови на реконструкцији интерблоковске саобраћајнице на потезу између Улица Дурмиторска и Вишеградска. Активности су реализвоане у складу са датим обећањем становницима овог блока, а подразумевале су замену и поправку асфалтa испред стамбених улаза Вишеградска 6 и 6 А и Дурмиторска 3 и 3 А, као и новог, уређеног платоа за пешаке.

Станари овог блока у протеклом периоду упутили су иницијативу за решавање инфраструктурног проблема председнику општине Савски венац Милошу Видовићу који се одмах одазвао, изашао на терен и разговарао са грађанима. Заједно се дошло до договора који је резултирао новим асфалтним прилазом згради што ће олакшати свакодневни живот грађана овог дела Савског венца.

Уређени прилазни колски пут између зграда и пешачки плато умногоме олакшавају свакодневни живот грађана овог дела Савског венца. Акција реконструкције интерблоковских саобраћајница на Савском венцу је континуирана пракса Општине која је финансирала извођење овог пројекта. Грађани редовно дају своје предлоге, сугестије и иницијативе које локације је потребно уредити, а председник и руководство Општине показују спремност за проналажење најбољих решења који неизоставно дају допринос да се Савски венац континуирано гради и напредује.

Од кључне је важности да Општина непрестано сарађује са својим суграђанима и наставља да излази у сусрет њиховим иницијативама, јер само заједно можемо да радимо на подизању квалитета живота на Савском венцу изјавио је председник Видовић и додао да све реализоване акције у протеклих годину дана, као и оне које су у плану, неизоставно дају све јачи допринос да се општина Савски венац све више развија и својим грађанима обезбеђује уређеније место за боравак. Општина наставља да слуша потребе својих суграђана и улаже напоре у заједничко решавање проблема на терену у циљу прављења стратешког плана за што бољу реализацију нових, а свакодневна комуникација, међусобна подршка и поверење остаће приоритети у раду Савског венца.​

durmitorska 1.jpg


durmitorska 2.jpg


durmitorska 3.jpg


durmitorska 4.jpg


izvor: FB Savski venac
 
U Krunskoj posadili razno zelenilo koje izgleda fenomenalno a tek ce kada ruze budu procvale. Bru ki ca. Steta sto sam razlupao telefon pa nemate priliku da to i vidite, prosetajte zdravo je. Evo jedna prednjom.
IMG_20221210_085216.jpg
 
Пусти зеленило на острву. Најважнији је асфалт. Да се дуго задржи и да кола немају оштећења.
 
Vrh