Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

(In)Famozna sveze rekonstruisana Ulica Brace Jerkovic. Barustina nastala zacepljenim odvodom, blizu ugla sa Pive Karamatijevica, i dalje stoji i puni se vodom koja prska prolaznike kad god padne kisa ili Cistoca pere ulicu
Pogledajte prilog 135460
Grešiš, odvod nije začepljen, jer zapravo ni ne postoji. Idi*ti su zaboravili slivnike u krugu od 100nak metara.
 
Setili su se da srede srednju i desnu traku u Bulevaru Mihajla Pupina u smeru ka Omladinskih brigada kod kružnog toka.
Screenshot_20220510_010653.jpg
 
Jel ovo beton kao podloga za asfalt? Dugo nisam video da rade na taj način.
 
Tako deluje.
Mada ja sam mišljenja da kaldrma na betonskoj / asfaltnoj podlozi ne može da izdrži motorni saobraćaj (osim ako se ne napraci čvrsta veza između kocki i podloge).
 
Да ли је неко овде успео да наплати штету на возилу настало немаром управљача пута? Штета је настала због затравњености у иначе уској али двосмерној улици.
 
Koliko je ceo ovaj deo oko V gimnazije i Palilulske pijace sada lepši. Sređen stadion Tašmajdan, bazen, V gimnazija, Palilulska pijaca i sad kao šlag na tortu granit i ako Bog da kaldrma u Ilije Garašanina.
 
I da srede deo od Majora Ilića do Takovske, i da srede šine u Starine Novaka, i onaj prolaz između zgrada koji vodi ka 27. marta, i da uklone bašte kafića... ;)
 
Jel ovo beton kao podloga za asfalt? Dugo nisam video da rade na taj način.
Beton je podloga za kaldrmu, ista firma po istom principu je rekonstruisala kracu ulicu u Mladenovcu. Nakon betona ide sitan pesak "kec" u koga se bukvalno usadjuju kocke koje posle sabijaju valjkom i fuguju emulzijom. Naravno isfusareno za medalju, neravno i veoma bucno s obzirom da se ulica nalazi u samom centru grada ispred opstine. Posle jace kise prethodnog dana voda je prodrla u podlogu i izbacila pesak na povrsinu. Promasena i debelo naplacena investicija...
 
Koliko sam pre bio protiv ovih stubića, toliko mi sada ne smetaju toliko. Na semaforima su zgodni za pridržavanje, a na 95% lokacija se mogu izbeći i preći preko oborenog dela za pešake.

Naravno, postoje mesta gde imamo i ivičnjak i krivinu i kanal (kod Delta sitija), ali nadležne zabole ona stvar da učine neku korisnu stvar osim ako ih neko baš ne pritisne.
delta siti stubici bici staza.jpg

Samo se malo zagledajte u ovu sliku - bukvalno milion stvari koje se moraju srediti.
 
Treba da izdignu prelaz da bude u ravni sa trotoarom kako bi kola usporila, a ne da bicikliste teraju okolo kroz pesadijski poligon.

Sent from my SM-G981U1 using Tapatalk
 
Ne pomaže uzdignuće kolovoza u usporavanju kola. Ne mali broj pita sam video kako kola najnormalnije, bez usporavanja prelaze.
 
Може то да се искомбинује са тракама за успоравање и додатним успоривачима тзв. лежећим полицајцима.
 
Vrh