Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Dimitrijala verovatno zahteva ozbiljniju intervenciju po pitanju podzemnih voda jer znam za više zgrada u neposrednom okruženju, pa čak i jednu u Preševskoj koja je uzbrdo od same Dimitrijale gde je podrum/garaža često pod vodom

Verovatno je to delom i zbog neadekvatne hidroizolacije. S druge strane, Bulbulderski potok teče tuda, pa normalno da će i biti više vode.

da da, mislio sam na potok koji verovatno na nekim delovima više a na nekim manje ispira podlogu i dovodi do pojave rupa

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=829487#p829487:353fma6t je napisao(la):
ChemiR » Pon Mar 08, 2021 12:36 pm[/url]":353fma6t]Радови у Стевана Дукића на Карабурми.
file.php

zanimljivo je da su u Stevana Dukića raskopali pa vratili ove stare kamene ivičnjake. Mogli su i rasvetu da urade kad već sve kopaju. U paralelnoj Kamčatskoj ulici prošle godine su komplet zamenili rasvetu sa kablovima.

А могли су и цеви за воду да замене, ако се не варам ту су и даље азбестне цеви? Редовно се дешавају хаварије.

Bulbuderski potok je kao i Vračarski ucevljen, ne ide nigde "slobodno". Dimitrija Tucovića ima kriminalan trotoar koji je posebno problematičan dole od Trpkovića do malo pred gradske jer se tu najviše parkiraju nelegalno. Opasno je voziti bicikl Dimitrijalom a skoro je i nemoguće jer su slivnici u pravcu kretanja pa je najlakši način da pogineš da uletiš u slivnik prednjim točkom i sletiš pred trolu ili neki autobus.

Takođe, Dimitrijala je formalno pod zonom ali je zapravo "ničija zemlja" pa ni saobraćajci ne dižu niti parking servis ne diže vozila, sve u svemu neprijateljski teren za pešake, kolica za decu a invalide u kolicima vidim samo jer jadnici čekaju prevoz na stanicama.

Svevana Dukića danas. Tik kada sam postavio video sam da nije lepo fokusirana :(

.
a28d8f68b7e35f7353f7c354bab65690.jpg

Stari ivičnjaci repostavljeni

1c12e28329a0c1e7b13366160d9a3f1b.jpg

Počela rekonstrukcija trotoara u Ljubice Luković, u Zvezdarskoj Šumi.
327c438455a8216cad5eaf85f29d0afd.jpg

Sent from my Redmi 6 using Tapatalk

Данас су у Бранковој секли асфалт, ваљда за оне сензоре за паметне семафоре.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=840682#p840682:1ngubmvx je napisao(la):
Вожд » 11 Apr 2021 16:40[/url]":1ngubmvx]
Бањички венац.
file.php
Ovo bi trebalo da je Goleška.

Некадашњи пролаз између Генерала Саве Грујића и Вељка Лукића Курјака.

Од скоро се зове Голешка, да, али пошто још увек нигде табле нема, онда описно, некадашњи макадамски пут између ове две улице.

Stevana Dukića , završeno asfaltiranje kolovoza

74720a412835787d461b6c77535c64a7.jpg

A masine uredno parkirane na zeleno ostrvo na Staroj okretnici :D
dfc37d6a2bc045ccb75c199071fe5b4e.jpg

Mene zanima kad planiraju da rade Dragoslava Srejovića i Jovanke Radaković od Beograd puta do Mirijeva. Ono je sramota nazvati ulicom, rupetina do rupetine.

Sent from my Pixel 4a (5G) using Tapatalk

Prošao sam biciklom tuda skoro i samo što nisam poginuo 3 puta a bio je dan i lepo vreme. Nešto su se utišali sa najavama o rekonstrukciji i proširenju koje su najavljivali ranijih godina.

Videh danas u Zemunu sčime i kako krpe manje rupe po kolovozu.(Glavna) :shock:
Iza kamiončica ide peške jedan radnik i po više ili manje punu lopatu nekog ,,crno obojeno ,, kamenje ubaci u rupu i odma dalje....
Nigde valjka, valjčića pa ni ,, taplkalice,, kolko ugaze automobilski točkovi nskon minut-dva .... ugaženo....
Jbg... važno da je ko-opravljeno ....
dodše bolje i tako nego da rupe ispunjavaju starim novinama :laugh:

Biće ovo zanimljivo videti kako će kola preko ovog novog skvera ili šta već voziti kad budu ulazili/izlazili iz garaže jer ova bela vrata na prvoj slicu su od dvorišta u kome okolni stanari parkiraju svoja vozila. Da vidimo koliko će im trebati da skinu ove stubiće :D

Super da se radi ovaj skver a i Njegoševa da bude popločana, pretpostavljam da je na ovo uticalo planirano uređenje Kalenić pijace. Red je da se taj kraj uredi. :kk:

Vrh