Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Sinoć na ostružničkom mostu ogromna gužva. Prošao sam nešto posle 18h, izgubio sam nekih 15 min vremena u gužvi, da nisam vozio zaustavnom (nemoj da osuđujete) verovatno bih izgubio i pola sata.

Zna li se otprilike do kad su radovi na tom delu obilaznice?

Послато са SM-F721B помоћу Тапатока

Zna li se otprilike do kad su radovi na tom delu obilaznice?

Послато са SM-F721B помоћу Тапатока

Radovi na putu
22.09.2023.Radovi na državnom putu I A reda broj 1, deonica petlja Surčin jug - petlja Ostružnica, most preko reke Save kod Ostružnice

Od 14 časova 23.09.2023 izvodiće se radovi na rehabilitaciji desne kolovozne trake, na državnom putu I A reda broj 1, deonica petlja Surčin jug - petlja Ostružnica, zona pre mosta preko reke Save kod Ostružnice.

Režim saobraćaja:
smer: Novi Sad - Niš
Za saobraćaj biće zatvorene preticajna, vozna i zaustavna saobraćajna traka. Saobraćaj će se odvijati preticajnom trakom suprotnog smera.

smer: Niš - N.Sad
Dvosmeran saobraćaj, saobraćaj će se odvijati voznom saobraćajnom trakom. Preticajna traka je zatvorena i namenjena je saobraćaju Novi Sad -Beograd.

Radovi će biti obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
* 04.10.2023. Radovi na rehabilitaciji su završeni.
Zbog radova na zameni dilatacija na mostu br.7,desna strana privremena signalizacija se ne uklanja i dalje važi izmenjeni režim saobraćaja.
Normalizacija saobraćaja 06.10.2023.
Izvor: https://www.putevi-srbije.rs/index....ntar-o-stanju-na-putevima?view=category&id=29

Privremena Saobraćajna signalizacija u toj zoni dozvoljava vožnju zaustavnom dok traju radovi. Stara Mo je pisao već na tu temu. I ja tu vozim zaustavnom kada zakrče voznu. Ljudi ne gledaju signalizaciju.
Upravo. Kamioni uglavnom i voze samo zaustavnom ka NS (u ovom slučaju to je desna traka na tom delu, dok traju radovi)

Privremena Saobraćajna signalizacija u toj zoni dozvoljava vožnju zaustavnom dok traju radovi. Stara Mo je pisao već na tu temu. I ja tu vozim zaustavnom kada zakrče voznu. Ljudi ne gledaju signalizaciju.
To onda trenutni nije zaustavna, ako znak pokazuje da se njom vozi. već privremena vozna traka. Nema prekršaja

Ako je tako onda je OK, meni se učinilo da se kolega forumaš spontano uključio u zaustavnu kada ne bi trebalo :)

Jesi li siguran u to? Imaš dve trake koje se ulivaju u jednu, i neko je zarad još većeg kolapsa dozvolio vožnju trećom, zaustavnom?

Btw, mislim da se ovde govori o smeru ka Nišu. Ako je suprotan smer, ja se izvinjavam. :)

Зауставна трака је отворена за саобраћај тек од дела где се претицајна трака затвара.

Ako se nalazi ovaj znak (skretanje saobracajnih traka) dozovoljena je voznja zaustavnom u zoni izvodjenja radova. Na relaciji BG-NS gde najcesce vozim uvak je postavljen ovaj znak u zoni izvodjenja radova.

saobracajni-znakovi-obavestenja-112.jpg

Ako bi se nalazio ovaj znak (zatvaranje saobracajna trake) , onda nije dozovljeno.

saobracajni-znakovi-obavestenja-113.jpg

Tako je,i ja se vozam cesto tuda, pa sam primetio da se vecina nabije u voznu i klaj klaj iako ima taj znak. Predjem u zaustavnu i gas iako nije bas higijenski, Recimo,dok se nije izgradio Ostrusnicki most (novi deo) nije bilo tog znaka pa su vozili zaustavnom a bilo je i strucnjaka sto vole blic blic. Sve nesto naopako,ko ce ga znati...

Ako se nalazi ovaj znak (skretanje saobracajnih traka) dozovoljena je voznja zaustavnom u zoni izvodjenja radova. Na relaciji BG-NS gde najcesce vozim uvak je postavljen ovaj znak u zoni izvodjenja radova.

saobracajni-znakovi-obavestenja-112.jpg

Ako bi se nalazio ovaj znak (zatvaranje saobracajna trake) , onda nije dozovljeno.

saobracajni-znakovi-obavestenja-113.jpg
Тачно. Пре тог знака се не може возити зауставном.

Vlogzila objavio snimak petlje Avala a ja gledam ovu raskrsnicu i pitam se zasto se na petljama na kojima prostor evidentno nije problem trake nisu šire čime bi skretanje kamiona tj šlepera na levo manje ugrožavalo ove koji idu desno.

Avala.JPG

Tako je,i ja se vozam cesto tuda, pa sam primetio da se vecina nabije u voznu i klaj klaj iako ima taj znak. Predjem u zaustavnu i gas iako nije bas higijenski, Recimo,dok se nije izgradio Ostrusnicki most (novi deo) nije bilo tog znaka pa su vozili zaustavnom a bilo je i strucnjaka sto vole blic blic. Sve nesto naopako,ko ce ga znati...
A to što je zabranjeno preticati sa desne strane? Znači nema gas, nego maks. brzina po znaku ograničenja brzine... što u toj zoni sigurno nije 130km/h. A tako ljudi voze zaustavnom...

Opet se vraćamo na staro, izgradili autoput, jednom ogroman novac uložili u nekoj zoni, i kada imamo ogromno otkupljeno prenamenjeno zemljište zbog tunela Beli Potok, seljana bila seljana vraćena. U razumnom planiranju, Beogradu treba i nova i stara obilaznica, pri čemu stara sa 2+2 trake kao bulevar kroz uređenu privrednu zonu. A na ukrštanju sa Avalskim putem normalna petlja, za koju su već bile izgrađene rampe kao privremene saobraćajnice. Vidim i da se nisu osmelili ni da naprave nišu za stajalište autobusa u smeru Banjice nakon uloženiih desetina miliona... Ima li na svetu takvih rasipnika i antiplanera?

@ivan1973 Procitaj jos jednom,poenta je da se signalizacija uglavnom ne prati. U ovom pojedninacnom slucaju u zoni radova su su dve kolone od kojih se uglavnom desna krece brze ili se vozi naporedo,svakako ne moze da se jurca. Nikad ne vozm zaustavnom.

Vrh