Šta je novo?

Obeležja Srbije (Grb, zastava, himna...)

Србија је била окупирана. То што се могла истицаи застава - мачку о реп. Туђа застава, а конкретно Трећег Рајха је била главна, као и реална окупациона власт. А разни квислинзи, покушај окупатора да објасни како те заправо није окупирао. Али авај!

Дакле, врло једноставно се доказује да туђа власт никада није добра. Историјских примера што на својој кожи осетисмо има сијасет, а ниједан позитиван.

Него, да прокоментаришем ово друго, што тебе више секира. Застава је само изговор да скренеш тему на оно што тебе боли. Елем, равноправно друштво је плод унутрашњег стања сваког појединца који то друштво чини. Махање било каквом заставом не ту ништа не решава - поготову је гротекстна слика СНС паразита када ките све са заставом показујући свој патритизам или шта већ.

Али откуд нама таква власт? Па из нас су и изникли, јер смо ми такви исти - то су све наши другари из клупа, из улице, из зграде. Ако хоћемо другачије друштво, па прво сами себе морамо да исправимо. Па кад у томе успемо, онда можемо да помогнемо и другима који то још нису успели - да то учине.

И за крај: национализам нема никакву конотацију, Ако би га поредили са великом машинеријом, нацинализам нити носи ту машину , нити таква да машина без њега (национализма) не може да ради у принципу. Може, али, нациализам треба гладати као осигурач, који не трпи оптерећење, и који није погонски склоп, али служи да се све не распадне.

А остало типа: шовинизам, нацизам и сличне негативно појаве то је друга прича, и треба појаве називати својим именом.

Србија је била окупирана.

Ne bez kvisliške vlasti. Baš kao što je i ova danas, koja ne radi za dobrobit naroda, dok je tebi stalo do znamenja, a pozivaš se na nacionalizam kao integrirajući/vezivni faktor baš kao i oni.. samo je, eto tako, tvoj nacionalizam dobar a njihov, vlašću motivisano, utilitarističko pozivanje na.

Ostaloj polemici nema mesta jer je sve dalje spin i razvodnjavanje o kojem mi se ne razgovara.

Него, да прокоментаришем ово друго, што тебе више секира. Застава је само изговор да скренеш тему на оно што тебе боли.

Nema šta mene kod tebe da boli. Sam sam ti repocirao na obe teme i kod lupetaranja da i nema potrebe uvesti vozove za Zagreb i tehnički unaprediti prugu jer i onako "niko neće na tu stranu" ... da me nešto boli izbegavao bih te. Kao što mene izbegavaju neke matore drtine, tj par njih koji su tobože na istoj strani politickog spektra, svakodnevno prosipaju mudrosti a ne trpe nikog da im išta odgovori, dožive to kao smrtno zameranje. Ne bi im u koži. Kako s takvom ozlojeđenošću ići kroz život dan po dan?

Ja kao što vidiš pričam sa svima i nikad nikoga nisam blokirao. Tako da ne laskaj sebi da možeš da mi naneseš bol. 😀 Nemaš ti te kapacitete. Ima samo jedan član koji ovde učinkovito spušta druge muškarce al to nisi ti. Mada i to mi ne stvara bol nego radost.

Вероватно ћеш се зачудити, али:
1. Неко ко себе назива националистом, може то да не буде, већ да то изјављује због својих циљева како би се допао групи људи која себе сматра национално опредељеном
2. Свако ко носи или истиче националне симболе, може и да не буде националиста уопште.
3. Бити нациналиста нипошто не значи да човек мора да буде симаптизер/члан/активиста актуелне секте која је сад на власти.

20250725_192458.jpg

Vrh