Mislim da je Direktor u pravu, ko zna ko je ovo crtkao i naravno, placeno mu je, ali ``stara verzija`` je vec gravirana na sve table drzavnih institucija, otstampana na svim administrativnim papirima, tako da ne verujem da ce ponovo nesto da menjaju.
Vracar je takodje u pravu, jer je i u 19. veku, grb vec zaostao po stilizaciji, ako je uporedimo sa nemanjickim orlom, par vekova pre toga, koji je i za danasnje graficke tendencije napredan. Mislim da bi se i moj kolega Deep0dark slozio sa tim. Stoga sam ja narpavio stilizaciju nemanjickog grba, koji je mogao opet da postane drzavni grb, da je bilo vise pameti, a manje kompleksasa.....
Takodje, i ovaj iz 19 beka je mogao da se prilagodi vremenu. Evo mog predloga, bio je na predhodnoj strani:
Da se vratim na tablice. Vec sam vise puta napomenuo da tablica moye biti nacionalno personalizovana, a da je to graficki efektno. Tablice bez ikakvog obelezja potsecaju na seriski broj na bloku motora. Tablice moraju da odaju utisak o drzavi koja je sigurna, ima identitet i zna sta zeli.
Od svih evropskih fontova na tablicama, italijanski je najlezerniji, pa sam njega i upotrebio. A ti je i nenapadni drzavni simbol, u istoj EU plavoj boji, da bi se izbeglo sarenilo.
Iako smatram da je kombinacija 3 slova-3 broja najlaksa za pamcenje, ipak je mnogo bolji moj sledeci predlog.
Npr. na ovom predlogu sam resio problem registarskog podrucja, protiv kojeg se neki bune. Naime, svako registarsko podrucje bi imalo svoj dvocifreni broj, i time bismo izbegli gluposti sa kukicama na nasim slovima.