Šta je novo?

Novi Minel - New Minel [ Stambeno poslovni kompleks ]

samo_pitam":3v0mnk14 je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=712016#p712016 je napisao(la):
vladimirNS » Sre Feb 26, 2020 3:34 pm[/url]":3v0mnk14]
samo_pitam":3v0mnk14 je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=593715#p593715 je napisao(la):
vladimirNS » Pon Jan 07, 2019 8:26 pm[/url]":3v0mnk14]Pozdravljam forumase, ja sam Vladimir, direktor prodaje i marketinga kompanije Galens invest koja gradi kompleks New Minel residence and office.
Stojim Vam na raspolaganju za sva pitanja u vezi samog projekta i izgradnje.

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Da li mozemo dobiti odgovor da li je energetski razred C ili B?

Hvala unapred.
Dobar dan svima.

Idejnim projektom je bilo predvidjeno da objekat bude u B energetskoj efikasnosti. Nakon uradjenog kompletnog projekta i ENEF projekta, proracunom se doslo do C razreda sto se kupcima i govori kada dodju na razgovor.
Unos podataka na sajt je bio u fazi idejnog projekta i nije naknadno ispravljeno, sto je definitivno nas propust bez pogresne namere.

Izvinjavam se svima zbog pogresne informacije na sajtu, u procesu je ispravljanja.

Srdacan pozdrav dragim forumasima.


Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Hvala na brzom odgovoru.

Može li malo objasnjenje posto mi bas nije najjasnije to u vezi energetskog razreda.

Jeste li inicijalno planirali druge materijale ili jaču izolaciju pa je u medjuvremenu došlo do promene ili energetetski razred ne zavisi od toga?
Materijali koji su prvobitno planirani i koji ce se ugradjivati su premium kvaliteta i renomiranih proizvodjaca. Zelja nam je bila da bude B razred, proracun je pokazao C. Sve ostale informacije mozete dobiti od naseg sektora prodaje.

Srdacan pozdrav.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
 
Sto se tice energetskog razreda, nije mi jasno kako su toliko promasili, ali jasno je da ce kvalitet izolacije biti losiji nego kod konkurencije koja ima B poput 3Nove, Exinga, Wellporta, A bloka itd. Cak bi se moglo reci da jedva i upadaju u ovaj C razred, mnogo su blize D nego B. Slican je razred kao u Zemunskim kapijama. A to zavisi od izolacije. Tako da da, tu su izgleda resili da ustede.
Ono sto je problem je cinjenica da je jedno obecano u planovima a drugo ce biti u realizaciji sto se tog razreda tice. Nadam se da za ostatak opreme i radova nece biti tako. Svakako nije dobra reklama.
 
Maxim Tsigalko":6mc9gylx je napisao(la):
Sto se tice energetskog razreda, nije mi jasno kako su toliko promasili, ali jasno je da ce kvalitet izolacije biti losiji nego kod konkurencije koja ima B poput 3Nove, Exinga, Wellporta, A bloka itd. Cak bi se moglo reci da jedva i upadaju u ovaj C razred, mnogo su blize D nego B. Slican je razred kao u Zemunskim kapijama. A to zavisi od izolacije. Tako da da, tu su izgleda resili da ustede.
Ono sto je problem je cinjenica da je jedno obecano u planovima a drugo ce biti u realizaciji sto se tog razreda tice. Nadam se da za ostatak opreme i radova nece biti tako. Svakako nije dobra reklama.
Obracun za energetsku efikasnost je malo kompleksniji od samog izbora materijala.

Uskoro ce biti postavljeni na forumu preseci fasade u vidu detalja, sa predvidjenim termo blokom, samoventilirajucom fasadom sa kamenom vunom i zavrsnim materijalom, kao i ostala materijalizacija same zgrade i stanova.

Tu ce biti svi odgovori na nedoumice u vezi same materijalizacije kompleksa.

Lep pozdrav svima.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
 
Evo par nekih mojih zapazanja, nadam se da ce pomoci obicnom coveku i razjasniti mu neke pojmove pri kupovini novogradnje. Ovo je uopstena prica o investitorima, projektantima, materijalima, novogradnjama i nema veze ni sa jednim pojedinacem i firmom. Svaki investitor nakon kupovine lokacije, angazuje projektni biro (svoj ili tudji) da mu uradi idejni i glavni projekat zgrade koju gradi. U ovim projektima se vidi arhitektura zgrade i odabir svih materijala koji ce biti korisceni, na osnovu toga projektant sa licencom za energetsku efikasnost izradjuje elaborat energetske efikasnosti, racuna gubitke kroz omotac zgrade, godisnje potrebe zgrade za energijom i dobija energetski razred. Posto investitori placaju projektni biro, investitor moze da kaze da nije zadovoljan elaboratom i recimo energetskim razredom C, i da se upotrebe bolji materijali za izolaciju i bolja pvc/alu stolarija i da vrati projekat dok se to ne ispuni.
Zasto investitori to ne rade? Pa razlozi su vrlo jednostavni, prvi je taj sto po zakonu trenutno u Srbiji, nove zgrade moraju minimum da ispune C razred, zasto bi on ispunjavao nesto drugo vise sto mu se ne trazi? Drugi razlog je sto ako hoce bolji prozor, mora da plati 150 evra vise po prozoru (vise komora, bolji sistem, itd), 350 stanova puta 150 evra po prozoru puta 5 prozora po stanu u proseku 262500 evra, po jednoj lameli, za 5 lamela milion i trista hiljada evra (opa bato).
Proizvodna cena kvadrata novogradnji na Novom Beogradu je 750 do 1300 evra u zavisnosti od toga koliko je investitor platio zemljiste i od toga koliko ga deru izvodjaci radova, dobavljaci opreme, projektovanje zgrade je daleko manji trosak za investitora. Znaci 350 stanova puta 60m2 prosecna povrsina stana puta 1300 evra po m2 je 27 miliona evra, a prodajna cena kvadrata na Novom Beogradu je od 1900 do 3000 evra, 350 stanova puta 60m2 puta 2200evra po m2 jednako 46 miliona evra (malo li je?). Investitor da bi usao u projektno finansiranje sa bilo kojom bankom, treba mu u startu da ima 20% do 30% vrednosti investicije na racunu, i treba da vrati i banci odredjenu lovu od te (2% godisnje ili kako se dogovori, dal mu je ujak direktor banke, itd), ostalo mu je sve cista zarada. I sad on kaze, situacija je takva da stanovi na Novom Beogradu (a i svuda okolo) idu kao alva, prodace se sigurno bez obzira dal mu je klasa B ili C, a on je bolji za 300 hiljada do milion i po evra u zavisnosti dal gradi jednu ili 5 lamela, samo na racun toga sto je izbegao klasu B.
Znaci kao i obicno, u pitanju je igra ogromnih brojeva, u kojem korisnici uvek moraju da prihvate sta im se nudi u toj situaciji. Bato cepio si cenu stana 2200 evra jer ti trziste odgovara, odrzavanje ti je 0.7 evra po m2, pa moras nesto i da ponudis za tu lovu. Napravio si 20 zgrada u zadnjih 10 godina i ne znas kako se postize klasa B? Planirao si jedno, a ispalo je drugo, hm... zanimljivo. Pa ja sam odradio preko 200 elaborata energetske efikasnosti, kad mi investitor kaze evo ti zgrada, hocu Klasu B, ja kazem za 15 min dobijas sta treba da ugradis, ko se bavi time nije to raketna nauka. Znaci struka postoji, ali struka radi ono sto joj se naredi. Hoces lepu zgradu arhitektonski, hoces prozracne stanove sa velikim brojem prozora, e pa onda ces da imas klasu C bato, ili ulozi milion, pa ce biti B. Mi kao Srbija smo jos uvek jako daleko od price koliko trosimo energije generalno, tako da investicija u energetsku efikasnost ce doci kod nas za 30 godina.
Kada se uradi elaborat energetske efikasnosti, pristupa se dimenzionisanju sistema grejanja, klimatizacije i ventilacije, i racunaju se gubici toplote za svaki stan pojedinacno i za odabrani sistem. Moj savet Vam je nemojte se brinuti za klasu C, ako je grejanje dobro isprojektovano, i ako se ugrade ti materijali, toplotni komfor ce vam biti odlican, brinite se za to sto vam za dva stana na Novom Beogradu za istu cenu, nude dva totalno razlicita kvaliteta (procitajte na netu sta je sertifikat ukupnog kvaliteta stana). Obisao sam preko 100 stanova u novogradnji, u protekle 2 godine, retko koji prodavac zna da mi izlista vendor listu ko ce sta ugraditi, to nam dovoljno govori u kakvom ekosistemu zivimo i koja je hiperprodukcija svega.
Na zalost prosecan kupac stana danas ne zna 1. Da je kvalitet gradnje manje vise isti u svim novogradnjama, a da na Novom Beogradu placa samo lokaciju, ako misli da ce dobiti nesto vise na NBG nego u Zemunu i Mirjevu, u teskoj je zabludi, u velikoj vecini slucajeva dobija samo lokaciju. 2. ne zna da kvalitet granje i ne mora da ima mnogo veze sa ukupnim kvalitetom stana koji dobija. 3. Ne zna da 10cm izolacija od proizvodjaca A nije isti kao 10cm od proizvodjaca B, sto se pri izvodjenju radova mnogo fuseri. 4. Ne zna sta su luks stanovi, prodaju mu se pod znacima navoda luks stanovi za 3000 evra koji nemaju centralizovan sistem klimatizacije, ventilacije, grejanja, sanitarne vode itd, ja sam bio u Italiji i Portugalu, ljudi regulisu nivo vlaznosti u prostoriji na daljinski, lik ima plazmu u velicini zida izlazi mu miris mediterana iz nekih ovlazivaca vazduha, o cemu mi pricamo.
 
Gospodin Zemunac To Be, sve lepo objasnio. Sto kaze nemoj mi reci da ne znas kako se postize razred B a tolike zgrade si sagradio. :)
Ima tu i pozitivnih stvari da ne mracimo mnogo. Verujem da ce se iskupiti ovim propustom na drugoj strani, je l tako gospodine Vladimire? :)
Lepo se napreduje sa projektom a i vremenski uslovi idu na ruku.
Prijatan vikend svima
 
Bio sam zainteresovan za stan u New Minelu, ali kada sam zatrazio da mi posalju tehnicki opis, dobio sam bukvalno jednu stranicu, sa nekoliko sturo nabacanih podataka. Ne znam da li je to slucaj za sve objekte, i divim se ljudima koji kupuju, a da ne znaju sta kupuju, ali po meni je to malo neozbiljno.
 
Evo i mene, mi smo bili na razgovoru, ima jos stanova ali cene su nerealne.
Da li moze neko da se javi sa iskustvima ako je uspeo da pregovara nizu cenu, moze i pp?
Trenutno je npr 4.sprat 2200 a 5.sprat 2300, ne razumem zasto bi bila razlika od 100 evra izmedju ova dva konkretna sprata?
 
Ta razlika je na ime bonusa za dodatni kardio trening kad ne radi lift
 
Smartica":eqrhgfq2 je napisao(la):
Evo i mene, mi smo bili na razgovoru, ima jos stanova ali cene su nerealne.
Da li moze neko da se javi sa iskustvima ako je uspeo da pregovara nizu cenu, moze i pp?
Trenutno je npr 4.sprat 2200 a 5.sprat 2300, ne razumem zasto bi bila razlika od 100 evra izmedju ova dva konkretna sprata?

Kako faza gradnje bude odmicala ponuda stanova ce biti sve manja a cena sve veca. Klasicna prica sa svim novogradnjama na Nbg, nista novo.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
FA7B6261-A71D-484A-874C-FA6BB5412429.jpeg
6FBA787C-F4E1-43FE-8911-40F9DA651A0C.jpeg


Evo i ja se nakon godina praćenja priključih ovom fenomenalnom forumu!

Novi Minel se gradi punom parom!
Napredak je vidljiv svakog dana, a na gradilištu je kao u košnici!
 
Odlicne slike, taman da kupci koji su kupili stan na severnoj strani zgrade (do padine) ukapiraju da ce zivot provesti gledajuci u brdo udaljeno 10 metara. Posle ce da bude "ali na maketi je izgledalo skroz drugacije..."
 
Ko misli da ovde kupi stan obavezno da pazari i garažno mesto!
Preko dana je horor za parkiranje!
 
Napredak gradilišta New Minel u Beogradu, na Tošinom bunaru, tokom februara 2020. godine.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PFFtnSEpu0o[/youtube]
 
Nisu predvideli slobodna parking mesta, a garazna mesta su 13 i 17 hiljada ako se ne varam, sto dosta povecava cenu stana, narocito ako imate 2 automobila.
 
Proračun energetske efikasnosti za New Minel je rađen prema važećem pravilniku o energetskoj efikasnosti, koji nalaže da svi novi objekti moraju biti minimum C kategorije. Takođe pravilnik nalaže i minimalno potrebne debljine izolacija za zidove, podove, krov i ostale elemente termičkog omotača. Što se tiče prozora, njihov kvalitet takođe utiče na proračun, međutim tu ima više faktora. Prozor mora da pruža optimum između toplotne provodljivosti toplote iz unutrašnjosti ka spolašnjosti koju treba da spreči i propuštanja sunčevog zračenja iz spoljašnjosti ka unutrašnjosti koja pomaže zagrevanju objekta. Projektom za New Minel su predviđeni prozori koji pružaju optimum ovih odnosa i time povoljno utiču na energetsku efikasnost.
Energetsku efikasnost zgrade određuje godišnja potrebna energija, odnosno parametri QH,nd,rel (%) i QH,nd (kWh/m2a). Energetskom razredu “B” odgovaraju vrednosti QH,nd,rel (%) ≤ 50, i QH,nd (kWh/m2a) ≤ 30. Kao što možete videti u izvodu iz ELABORATE ENERGETSKE EFIKASNOSTI stambenog dela objekta New Minel (predhodna objava je bila za poslovni deo objekta), vrednosti za QH,nd,rel i QH,nd su: QH,nd,rel = 53,29% i QH,nd = 31,97 kWh/m2a. Ove vrednosti određuju Energetski razred C objekata u kompleksu New Minel.
Primećujete da smo proračunom dobili vrednosti koje su neznatno veće od zahtevanih za Energetski razred B.
Jednostavnim poigravanjem određenim parametrima u proračunu, odnosno njihovom nepravilnom upotrebom mogli smo dobiti „lažnu B kategoriju“.
Proračunom smo računali da grejni dan traje od 0 do 24h. Ukoliko se u proračunu uzme da grejni dan za snabdevanje toplotnom energijom za grejanje stambenih i poslovnih prostorija koje se nalaze u stambenim zgradama, traje od 6 do 22h, a nedeljom od 7 do 22h (vreme kada JKP Beogradske elektrane vrše isporuku toplotne energije), dobija se za isti objekt Energetski razred B. Sledeće, faktor zasenčenja za staklene površine se mora računati umanjen (kao što se dešava na uvučenim lođama, zasenčenje od susednih lamela, zelenila i slično), a projektant može računati kao da je objekat slobodnostojeći na praznom prostoru i da nikad neće biti zasenčenja.
Navedeni faktori u velikoj meri utiču na konačni proračun i podložni su manipulaciji.

Kompanija Galens Invest se ne bavi mahinacijama I “marketinškim trikovima”, već je uvek krajnje iskrena prema svojim komitentima.

Prvi proracun koji je poslat na forumu je proracun za poslovni deo objekta. U ovom prilogu je i za stambeni deo.

Za sva dodatna pitanja I pojašnjenja, možete se obratiti našoj službi prodaje.
ff540e5c3ec47638a70a3e7e176d3470.jpg
d2f78976f015406b8621aa21fd7819c3.jpg


Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
 
Dugo pratim forum, još iz vremena kada sam krenuo da prvi put ulažem u nekretnine i po drugi put imam želju da nešto i napišem. Kako vidim sve "veliki" stručnjaci iznose svoje mišljenje.
Lično sam kupio stan u NewMinelu a pored njih imam 14 stanova za rentu na Novom Beogradu. Sve je novogradnja od 2014 pa na više.
Prvo kada komentarišete energetske razrede, potrebno je i vrlo jednostavno uzeti preseke materijala i iolacije i pogledajte kako ja volim da kažem "performanse". Pa tek onda stavite komentar koji direktno gađa poentu, primeri:
- Zašto je 2cm više staklene vune u odnosu na tog i tog?
- Zašto koristite profile za stakla sa 3 komore a savaada sa 4 ili 2 ?
Od Abloka gde imam 3 stana i oatalih novogradnji New Minel sam odabrao zbog transparentnosti i otvorenisti prema krajnjem kupcu. Mi smo dobili sve papire na uvid pa čak i "škakljive" o analizama samog zemljišta.
Pored toga spremni su da izađu u susret maksimalno da se stan organizuje i postavi po željama kupca:
- Parket gde hocemo
- Granitne plocice svuda po stanu ako hocemo umesto parketa
- Izmene enterijera
- Postavka klime po želji

Veliki broj opcija koje ja lično nigde nisam imao ili su tražene nadoknade.
A pre svih Galens je i izvođač i investitor, što nije slučaj sa većinom. Meni je to jako bitna stavka i uz to zidaju što u Srbiji što u regionu. Stabilnost !

Toliko od mene na ovoj temi a sada kao što rekoh na početku odoh da iskomentarišem "prvu" želju za kometarom.
 
Имате 14 станова у новоградњи на Нбг од тога 3 у А блоку, да ли сте размишљали да то и није баш паметна инвестиција уложити сигурно више од 2 милиона евра и надати се у најбољем случају заради од тек пар хиљада евра месечно, годишња инфлација је сигурно једно 5% , што значи да само по том мерилу без 100К годишње нема покривања исте, а где су тек амортизација итд.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714264#p714264:cv5ocyek je napisao(la):
Assad84 » Sre Mar 04, 2020 10:26 pm[/url]":cv5ocyek]Имате 14 станова у новоградњи на Нбг од тога 3 у А блоку, да ли сте размишљали да то и није баш паметна инвестиција уложити сигурно више од 2 милиона евра и надати се у најбољем случају заради од тек пар хиљада евра месечно, годишња инфлација је сигурно једно 5% , што значи да само по том мерилу без 100К годишње нема покривања исте, а где су тек амортизација итд.
Hvala na savetu ali imam svoju kalkulaciju.
14 stanova (svaki ima 1 garažno mesto)
Prosek m2: 60
Ukupan zbir svih kupljenih: 1625000 €
Ukupni prihod od rente mesečni (okvirno): 9000€
Porez godišnji( prijavljene ljude da žive): 4200€
Godišnji prihod od rente(u proseku): 100.000€
Povraćaj investicije za 16-17godina, mene zadovoljava a ostavljam deci.

Kako je u pitanju višak novca koji se stvara kroz godine rada i ne opterećuje ništa drugo. Meni je prihvatiljivo.

Svakako da ne skrećemo sa teme.
Galens je dobar izbor a to je opet subjektivno i moje mišljenje koje sam imao želju da podelim.
Svako dobro svima gde god kupili i hvala na kompletnom forumu jer sam mnogo načuo:)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714237#p714237:2e9g704u je napisao(la):
OzAzO » 04 Mar 2020 09:27 pm[/url]":2e9g704u]
Od Abloka gde imam 3 stana i oatalih novogradnji New Minel sam odabrao zbog transparentnosti i otvorenisti prema krajnjem kupcu. Mi smo dobili sve papire na uvid pa čak i "škakljive" o analizama samog zemljišta.

Drago mi je sto ste vi dobili sve papire na uvid, ja nisam dobio nista, samo jedan sturi Email sa par podataka. Verovatno je trebalo da budem uporniji, ali tu sam vec odustao, jer mi je delovalo neozbiljno. Mada, to nije jedini razlog za odustajanje, mogao bih da navedem jos nekoliko zamerki bez problema. Pretpostavljam da je drugacije kada birate stan za sebe i kada birate stan za izdavanje, gledaju se neki sasvim drugi kriterijumi. Recimo, ovo mozda nije sjajna lokacija za porodicu, ali ce zbog blizine Airport City-a sigurno uvek biti zainteresovanih za rentu.
 
Zbog takvih primera. Gde ljudi masovno kupuju stanove radi rentiranja na dan zivot u "elitnim" Beogradskim naseljima je postao neizdrziv. Komsiluk se izgubio, vecina stanova je postala j.... Zao mi je sto to moram da napisem (izvinjavam se na izrazu) Plasim se samo da se to isto ne dogodi i New Minel naselju...

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714393#p714393:122lvv3b je napisao(la):
Morrrisss » Čet Mar 05, 2020 11:07 am[/url]":122lvv3b]Zbog takvih primera. Gde ljudi masovno kupuju stanove radi rentiranja na dan zivot u "elitnim" Beogradskim naseljima je postao neizdrziv. Komsiluk se izgubio, vecina stanova je postala j.... Zao mi je sto to moram da napisem (izvinjavam se na izrazu) Plasim se samo da se to isto ne dogodi i New Minel naselju...

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Najbolje da ljudi ne kupuju stanove, sve da se sruši i budu livade stanove da dodeljuje država i eto rešenja.
Rast ekonomije neke države uslovljen je podizanjem infrastrukture tako da je jedno sa drugim uslovljeno. Nema vecih plata, stranaca, investicija itd.. bez infrastrukture. Na taj način dolazi do zidanja modertnih blokova zgrada. Posmatraj to sa vedrije strane.
Zanimljiv podatak jeste da svaki stan koji izdajem, dugoročan je zakup od strane stranih lica gde uredno placam pdv.
Benefit imam lični, država ima svoj benefit kao i sam zakupac.
Svaki taj stranac ima platu 1500€ i na više. Deo tog novca ostavlja u Srbiji i u našem platnom prometu. Možda u pekari tvog komšije jede svaki dan i tvoj komšija je bogatiji.
Nije sve crno ili belo, sve je satkano iz mnogo detalja.
Iskreno stara gradnja iz perioda komunizma što se tiče zelenih površina i prostora između zgrada meni je lično najlepša. Ali kada bi se te zgrade održavale, krečila fasada na 5 ili 10 godina, čistili ulazi, kada bi se navijačke grupe držale pod kontrolom, svetla menjala u led bilo bi savršeno do tada da ne pričamo o toj temu (izuzetak retkim slučajevima.).
Moji roditelji žive u staroj gradnji na NBG a ja ću lično živeti u NewMinelu, kupio sam stan za sebe ali i za rentu.
Svidela mi se blizina škole, urabistički plan gde je predviđena kula do 155metara kao u Westu što podiže dugoročno cenu kvadrata, Bežanija je blizu jer se pravi izlaz preko brda, poznajem taj kraj jako dobro ili ti meni dovoljno da se osećam prijatno sa porodicom :gobb:

Da nam je više rada a manje pametovanja. I svako u svoju čorbu da gleda :violina:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714433#p714433:2l51xewk je napisao(la):
OzAzO » Čet Mar 05, 2020 1:36 pm[/url]":2l51xewk]
Rast ekonomije neke države uslovljen je podizanjem infrastrukture tako da je jedno sa drugim uslovljeno. Nema vecih plata, stranaca, investicija itd.. bez infrastrukture. Na taj način dolazi do zidanja modertnih blokova zgrada.

mali off topic, plus pravi iskljucivo izvoz, nikako neke zgrade.

ti stranci sto zive u tvojim stanovima su tu da bi izneli pare iz srbije.

nikako obrnuto.

zasto nisi pazario u kuli stan bas me interesuje (ocigledno da pare nisu problem)?
 
Vrh