Šta je novo?

Novi Minel - New Minel [ Stambeno poslovni kompleks ]

31.10.2024.

20241031_150552.jpg
20241031_150624.jpg

Da li neko ima infomraciju kolike su trenutne cene kvadrata u LameliN i kakav je plan otplate kod investiora ?

Da li neko ima infomraciju kolike su trenutne cene kvadrata u LameliN i kakav je plan otplate kod investiora ?

Od 3150 do 4240 + pdv

Za nekreditne kupce pet rata po 20%, prate fazu izgradnje
Za kreditne 20% odmah, 80% kada zgrada dostigne 80% izgrađenosti

Kada sam istraživao tržište i pitao prodaju zbog čega je tolika cena u Lameli N, dobio sam odgovor da je skuplje izgraditi zgradu od 22. sprata kao i to da planiraju da ta lamela bude malčice luksuznija a imaće i svog portira. Kada sam čuo cenu zaista se nisam više udubljivao u materiju ali generalno sam primetio da su u tom rangu cene za ceo taj potez kod Bloka 64 i Tošinog Bunara. Svakako moje lično iskustvo sa Galens prodajom je pozitivno, šteta što su cene takve kakve jesu.

Primetio sam još nešto a to je da pogotovo na potezu od Soul64 do West65, koga god da sam zvao, su me svi pitali da li kupujem stan kao investiciju ili za život, kada bih odgovorio život, obično bi mi predložili neki drugi projekat u blizini (npr. New Minel kada sam zvao za Pupovu Palatu).

Primetio sam još nešto a to je da pogotovo na potezu od Soul64 do West65, koga god da sam zvao, su me svi pitali da li kupujem stan kao investiciju ili za život, kada bih odgovorio život, obično bi mi predložili neki drugi projekat u blizini (npr. New Minel kada sam zvao za Pupovu Palatu).

sta li je ideja? ovi kao investicioni ocekuju odma kesh i da nece mnogo da ih smaraju oko kvaliteta?

sta li je ideja? ovi kao investicioni ocekuju odma kesh i da nece mnogo da ih smaraju oko kvaliteta?
Pretpostavljam jer za zivot je bitniji odnos cene/m2 nego da li imas portira u zgradi, teretanu i bazen i druge stvari koje bi se mogle navesti kao benefit investicionog stana i nesto sto moze da ti donese vecu zaradu na Bookingu :)

Pa onda daju ljudima savet da izaberu druge projekte koji imaju bolji odnos cene/m2, jer npr Soul koji se krece od 4000-5000 EUR/m2 dok imas projekte odmah pored koji su jeftiniji za po 1000-2000 EUR/m2 ali nemaju te stvari integrisane vec se ipak mora preci ulica ili prosetati 10 minuta :D

Meni su iz City Experta isto naglasili da je New Minel visa srednja klasa a da za premium ipak treba gledati projekte kao Soul64 / TheOne kulu itd, to je bilo kada sam gledao prosle godine i pravio odluku za stan.
Meni je najvise upadalo u oci da za 3000+ eur/m2 u New Minelu ne dobijas cak ni klimu po svakoj sobi vec na dnevnu + 2 sobe ti daju 2 klime samo, to mi stvarno nije imalo smisla da se u toliku cenu ne mogu ubaciti klime u svaku sobu.

dobro to sada za cene ko sta dobije, ovo je beograd.
za 3000e u bloku 30 mozes dobijes i stan bez klime

elem, cudan mi taj trip kao mnogo smo fini eto idi kupuj tamo
koji biznis zeli da odbije musteriju sem ako ne zeli da se bakce

dobro to sada za cene ko sta dobije, ovo je beograd.
za 3000e u bloku 30 mozes dobijes i stan bez klime

elem, cudan mi taj trip kao mnogo smo fini eto idi kupuj tamo
koji biznis zeli da odbije musteriju sem ako ne zeli da se bakce
Pa ono opet, da li ti je bitniji portir i teretana u zgradi ili da imas 10-15 kvadrata vise za porodicu zbog cene razlike m2?
Slazem se da je cudan pristup prema potencijalnoj musteriji, ali ne treba ni misliti da dolazi to iz zle namere po meni.

Verovatno i ima toga da ce manje da se investicioni kupci cimaju oko kvaliteta zavrsnih radova naspram ljudi koji bi ziveli tu, baktanje sa bankom za odobravanje kredita itd itd.

Stvara se jedno nakaradno mišljenje da u luksuznim zgradama ljudi ne treba da žive nego samo investitori da kupuju stanove. Pod jedan, ima ljudi koji mogu da priušte sebi da žive u takvim zgradama a pod dva tamo gde investitori većim delom kupuju ima više prolaznih stanara, erbienbijeva itd. Tu nema luksuznog života, samim tim apsurd je praviti takve zgrade i stanove sa gore navedenim očekivanjima.

Sto se tice klime, to je skroz tacno i realan problem. Dodao bih i da ne dozvoljavaju modifikacije na stanovima manjim od 80m2, tako da u ovom slucaju nisam imao ni opciju da doplatim za jos jednu klimu

Da li je neko od kupaca u predugovoru imao definisane penale za probijanje roka izgradnje?

Koliko ce ovaj frankestajn od zgrade da ide u visinu na kraju? Trenutno su otprilike na 20. spratu i deluje mi kao da su dostigli visinu brda pored.

Vrh