Šta je novo?

Novi Minel - New Minel [ Stambeno poslovni kompleks ]

Renderi bi trebalo da se isprate i ispoštuju....
Na sajtu je samo pomenuta ventilisana fasada kao završna obrada.
Svako rešenje za fasadu ima svoje dobre i loše strane. Ali, šta god da se izabere i uradi dobro i kvalitetno, nema problema.
Baš me interesuje kako će sve ovo izgledati na kraju.
 
deka u akciji":3t3ec2qw je napisao(la):
Izvinjavam se svima, pisao sam samo komentare na nove postove, nisam obratio pažnju na sve prethodne a i slike.
Definitivno, bela čeona strana je verovatno demit. Tu od ventilisane fasade nema ništa. Možda će ventilisane fasade biti na neki nekim drugim delovima zgrade.
Na većini ovakvih projekata je to jedno mešano meso - malo demit fasade, šlajfna trespe (kompozita), pa šlajfna stolarije, pa demit u drugoj boji, pa veštački kamen, pa šlajfna svetlarnika. Jedan pačvork, dosta nesretni.
Ovde na renderu se ne vidi baš najsretnije da li je i šta je to narandžasto između belih naglašenih vertikala i horizontala, a pored prozora.
Po meni, to ne može da bude ventilisana fasada, jer se to ne radi baš tako, već mi pre liči na samo drugu fasadnu boju. Ali, ni od te narandžaste boje fasade ništa, jer je skela skinuta.
Ne bih voleo da ste u pravu u ovom slučaju. Ako se utvrdi da je to obična demit fasada biće to razočaranje što se mene tiče.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808541#p808541:1ts9wxb6 je napisao(la):
Babaroga » Sre Dec 30, 2020 12:07 pm[/url]":1ts9wxb6]
deka u akciji":1ts9wxb6 je napisao(la):
Izvinjavam se svima, pisao sam samo komentare na nove postove, nisam obratio pažnju na sve prethodne a i slike.
Definitivno, bela čeona strana je verovatno demit. Tu od ventilisane fasade nema ništa. Možda će ventilisane fasade biti na neki nekim drugim delovima zgrade.
Na većini ovakvih projekata je to jedno mešano meso - malo demit fasade, šlajfna trespe (kompozita), pa šlajfna stolarije, pa demit u drugoj boji, pa veštački kamen, pa šlajfna svetlarnika. Jedan pačvork, dosta nesretni.
Ovde na renderu se ne vidi baš najsretnije da li je i šta je to narandžasto između belih naglašenih vertikala i horizontala, a pored prozora.
Po meni, to ne može da bude ventilisana fasada, jer se to ne radi baš tako, već mi pre liči na samo drugu fasadnu boju. Ali, ni od te narandžaste boje fasade ništa, jer je skela skinuta.
Ne bih voleo da ste u pravu u ovom slučaju. Ako se utvrdi da je to obična demit fasada biće to razočaranje što se mene tiče.

Apsolutno !
Veliko razocarenje :gobb:
 
Dobar dan. Novi sam clan na forumu, skroro kupac u New Minel-u. Procesljao sam temu. Uglavnom sve sto me zanima sam nasao. Apsolutno se sve slazem sto se stolarije tice,moralo je kvalitetnije,plocice se svele na crnu,belu i 10 nijansi sive,sve mat. Nedoumica mi je parket, koji ce se zapravo staviti? Rekli su nam Tarkett, vidimo da iz Bosne stize,ali mene zanima koja je vrsta patketa? Ukoliko je lamelni onda je to-to koliko se raspitah u jednoj prodavnici. Da to negde znaci da ukoliko se vremenom osteti,nema hoblovanja? Steta bi bilo da ne postoji mogucnost. Samo 3 osnovne boje parketa sto je mozda ipak malo. Toliko novih,modernijih nijansi. Steta.
Da li ce neko ici do gradilista ko se zaista razume u ovu fasadu? Bas bi znacilo! Ako oni tu ventilisanu stave mestimicno,to nije to. Ako su stavili demit,ne znam kako ce kupci reagovati. Ne bi bilo fer nikako. Ako su do sad ispostovali sve(ne spominjem klasu i kvalitet) ovo je nesto sto ne sme da bude drugacije. Ne znam zasto se Vladimir ne oglasava i ne odgovara na pitanja, obzirom da je na novosadskom forumu veoma aktivan. Da ne kazem svakodnevno. ☺
Hvala vam na svim dosadasnjim informacijama! Zdravi i srecni bili, nadamo se lepsoj godini! Svako dobro! ☺
 
Inace sto se boja tice,narandzasta mi ne fali uopste! :lol: Belo-siva kombinacija je sasvim ok. :D I ventilisana fasada. :gobb:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808402#p808402:256pilc4 je napisao(la):
Babaroga » 29 Dec 2020 06:43 pm[/url]":256pilc4]
deka u akciji":256pilc4 je napisao(la):
Da, jeste.
Ono što piše u materijalizaciji je ono što je uros92 postavio.
Ali na fotografiji gde se vidi jugozapadna čeona strana, skele nema, nema nikakve podkonstrukcije ni bilo kakvih panela.
Samo u belo okrečen ceo taj zid.
Baš lepo i uredno...."bez ništa".
Nameće se sada i drugo pitanje. Da li se to odustalo od ugradnje završnog sloja kompozitnih panela i na ostalim delovima zgrade?
Ne znam da li oni osim estetskog efekta imaju i drugu svrhu, ali bi svakako trebalo da se isprate renderi

Ventilisana fasada ima funkciju da pruzi bolju termicku zastitu od demit fasade. Ne znam tacno kolika je razlika, zaista se ne razumem, ali secam se kako su mi nam ljudi iz Galensa, kad smo bili na razgovoru kod njih, pricali kako je to nesto mnogo bolje i skuplje i kako je to jedna od glavnih prednosti njihovog projekta.
 
Ventilisana fasada je značajno bolja od klasične demit fasade na koju smo navikli i viđamo često po gradu. Samo ime je došlo iz postojanja vetrenog sloja od nekoliko cm, on služi za sprečavanje nastanka buđi prilikom kondenzacije. Naravno pored boljih energetskih performansi koristi se jer je značajno dugotrajanija, ne prlja se kao demit jer je završna obrada kamena ploča, keramičke ploče, alu paneli, fiber cement... I na kraju sam izgled fasade je prijatniji i generalno luksuznije izgleda. Nadam se da sam pomogao.
 
Obracun za energetsku efikasnost je malo kompleksniji od samog izbora materijala.

Uskoro ce biti postavljeni na forumu preseci fasade u vidu detalja, sa predvidjenim termo blokom, samoventilirajucom fasadom sa kamenom vunom i zavrsnim materijalom, kao i ostala materijalizacija same zgrade i stanova.

Tu ce biti svi odgovori na nedoumice u vezi same materijalizacije kompleksa.

Lep pozdrav svima.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока[/quote]


Iz ovog posta Vladimira iz februara prosle godine spominje se iskljucivo samoventilirajuca fasada, termo blokovi i ostalo.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808841#p808841:c7bs3mzo je napisao(la):
Ada » Thu Dec 31, 2020 9:33 am[/url]":c7bs3mzo]Nedoumica mi je parket, koji ce se zapravo staviti? Rekli su nam Tarkett, vidimo da iz Bosne stize,ali mene zanima koja je vrsta patketa? Ukoliko je lamelni onda je to-to koliko se raspitah u jednoj prodavnici. Da to negde znaci da ukoliko se vremenom osteti,nema hoblovanja? Steta bi bilo da ne postoji mogucnost. Samo 3 osnovne boje parketa sto je mozda ipak malo. Toliko novih,modernijih nijansi. Steta.

Da li se neko razume u temu Tarkett vs Drvoprodex kvalitet parketa?

Takodje, tema ventilisane fasada je jako bitan element u kvalitetu celog projekta!
 
Postovanje!
Ima li neko novosti u vezi fasade?
 
Receno mi je da ce biti mesano demit+ventilisana kako gde, da ce biti neke keramike, da je narandzasta uklonjena zbog vizuelnog utiska i da ce fasada lepsa nego na renderu. Sam izgled sem te komunalne narandzaste ce biti slican renderu.
 
Uopste mi se ne svidja to odstupanje od rendera, i apsolutno ne razumem zbog kakvog vizuelnog utiska je uklonjena narandzasta boja (ili paneli). A i to njihovo: "fasada ce biti lepsa nego na renderu" uopste ne uliva poverenje. Nadam se da gresim.
 
"Fasadni omotač objekta „New Minel“ predstavlja savremenu kombinaciju više stilova i materijalizacije uz primese rustike.
Veći deo fasade čini ventilisana fasada na aluminijumskoj potkonstrukciji sa slojem kamene vune od d=10cm, vazdušnim slojem od d=3cm i završnim slojem od kompozitnih panela.
Značajan deo fasade zauzima i prirodna opeke, tamnih nijansi, koja daje dodatnu notu celokupnoj fasadi.
Terase objekta su ostakljene, kako bi pružile dodatno osvetljenje unutar stanova.
Kompletna fasada je predmet posebnog projekta i radi se shodno tehničkim uputstvima kao i prema elaboratu energetske efikasnosti. Fasada objekta „New Minel“ imaće visokokvalitetnu ambijentalnu rasvetu"


Ovo je copy paste sa zvaničnog sajta, gde se nigde ne spominje Demit! Biće da je "deka u akciji" bio u pravu, da će se raditi mešavina svega. Za one koji su stanove kaparisali u izgradnji da ne budem grub previše ali ovakve stvari predstavljaju razočarenje i nemoć. Kad stan kupuješ u toj fazi vodiš se renderima i obećanoj materijalizaciji ali se investitiori vešto ugovorima ogradjuju. Možda i grešim jer se špekulisalo i oko spratnosti pa se ispostavilo da nije bilo planiranih promena.
 
Koliko vidim pominje se koja fasada zauzima veci deo, a koja znacajniji deo fasade, ali nigde i sta je ostatak, a ostatak je izgleda demit (s tim da je ostatak ovde izgleda najveci deo).
 
Samo jedna napomena - ne mora da znači uopšte da je ventilisana fasada bolje rešenje od demita. Ako se demit uradi dobro i kvalitetno, to može da bude sasvim u redu. Veći je izbor boja za fasadu u slučaju demita, nego sa ventilisanom. A cena je bitno niža. Slično je i sa tom fasadnom ciglom.
Što se tiče ventilisane fasade, ako bude izvedena ovako kako piše u renderu, biće skroz u redu. Sve jedno da li su obloge alubond, kompozit/trespa, kamen, keramika. Ko će moći da proveri da li je to tako i izvedeno?
 
deka u akciji":3db6coq9 je napisao(la):
Veći je izbor boja za fasadu u slučaju demita, nego sa ventilisanom. A cena je bitno niža.

Da, verovatno je izbor boja bio presudan faktor, a radi se u beloj boji... :)
 
Danas sam imao prilike da vidim fasadu, ima promena ali na bolje ne na lošije.
I ona bočna strana tek treba da se uradi mislim na deo koji je u beloj boji gde smo videli da se nije pratio render.
Napravili su skuplju varijantu u odnosu na početnu jer će dodati neke estetske ploče i napraviće ekskluzivniji izgled zgrade na nekim delovima.
Mana je što sam lično i rekao izmena u samom toku gradnje i to pogotovo sa bojama što je jedan veliki minus.
Svakako promena je na bolje a to možete kod njih da odete i vidite.
Tačnije ko je kupac stana ima uvid u sve gore navedeno.
 
210115-new-minel-01.jpg

210115-new-minel-02.jpg

210115-new-minel-03.jpg

210115-new-minel-04.jpg

210115-new-minel-05.jpg

210115-new-minel-06.jpg

210115-new-minel-07.jpg

210115-new-minel-08.jpg

210115-new-minel-09.jpg

210115-new-minel-10.jpg

210115-new-minel-11.jpg

210115-new-minel-12.jpg
 
Вероватно ће оставити како јесте.
 
Zna li neko šta je objekat koji se gradi između dve zgrade ka brdu? Vidi se na jednoj od fotografija
 
U sedmici pred NG su mi rekli da je pri kraju projekat brda i da ce biti top, da su jako zadovoljni kako ce to ispasti, sa trim stazom i izlazom do vrha brda gde ce biti kapija za stanare. Za fasadu su mi naveli ovo sto sam gore napisao, ne deluje mi kao neki problem ako ispostuju navedeno, a verujem da hoce.
Prema meni kao kupcu su do sada bili vrlo korektni, u pogledu svih zelja za izgled stana, draft predugovora, davanje dodatnih informacija, konsultacija oko svega u stanu, ne mogu da gresim dusu. Cini mi se da ovde ima previse otrovnih komentara ljudi koji uopste ovde nisu kupili stan. Poredjenja odnosa Minela prema kupcima, i npr Exinga, TriNove, Plato Bezanija je besmisleno, na svim ovim lokacijama nisam mogao pregovarati ni oko cega, dok je Minel oblikovao unutrasnjost stana sve prema mom i zeninom ukusu.
 
Osecam se prozvano. :)
Izvinjenje za galens od mene ako su svim kupcima javili koje su izmene u odnosu na render i zasto su to uradiki.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=814135#p814135:3ng4os04 je napisao(la):
Maxim Tsigalko » Ned Jan 17, 2021 1:52 pm[/url]":3ng4os04]U sedmici pred NG su mi rekli da je pri kraju projekat brda i da ce biti top, da su jako zadovoljni kako ce to ispasti, sa trim stazom i izlazom do vrha brda gde ce biti kapija za stanare. Za fasadu su mi naveli ovo sto sam gore napisao, ne deluje mi kao neki problem ako ispostuju navedeno, a verujem da hoce.
Prema meni kao kupcu su do sada bili vrlo korektni, u pogledu svih zelja za izgled stana, draft predugovora, davanje dodatnih informacija, konsultacija oko svega u stanu, ne mogu da gresim dusu. Cini mi se da ovde ima previse otrovnih komentara ljudi koji uopste ovde nisu kupili stan. Poredjenja odnosa Minela prema kupcima, i npr Exinga, TriNove, Plato Bezanija je besmisleno, na svim ovim lokacijama nisam mogao pregovarati ni oko cega, dok je Minel oblikovao unutrasnjost stana sve prema mom i zeninom ukusu.
Da li ste doplatili nesto za te izmene, i mozeteli malo konkretnije reci, kog tipa su bile te izmene?
 
Glamočak » Pon Jan 11, 2021 9:32 pm"]Danas sam imao prilike da vidim fasadu, ima promena ali na bolje ne na lošije.
I ona bočna strana tek treba da se uradi mislim na deo koji je u beloj boji gde smo videli da se nije pratio render.
Napravili su skuplju varijantu u odnosu na početnu jer će dodati neke estetske ploče i napraviće ekskluzivniji izgled.

Sta estetske ploce konkretno znace za energetsku efikasnost? I po cemu su estetske ploce bolje od ventilirajuce fasade koja je bila planirana? Ne razumem se u to pa bi mi znacilo da mi odgovorite.
Takodje imam pitanje za vas, da li je kamena 10-ka bolja od ventilirajuce?
Inace, bela strana zgrade je zavrsena. To je to.
 
Vrh