Šta je novo?

Novi Dorćol [ Stambeno poslovni kompleks | 100 000 m²]

Imali smo na NBG podzemne ali su bili toliko lose odradjeni, mislim da je bila u pitanju neka DS burazerska kombina, da su propali u roku od par godina i na kraju su zapečaćeni. Slična priča je bila i sa onim i***** stajalistima (ne znam kako da objasnim) na biciklistickim stazama koje su vise prepreka i izazov da prodjes kroz njih nego sto imaju neku upotrebnu vrednost, vrv ponovo neka kombina za otimanje para iz budzeta posto to nigde diljem svijeta nisam video.
 
Realno, da se srusi postojeca kucica i da se izgradi neka mnogo vece povrsine koja bi imala ulazna dupla vrata i 10ak kontejnera unutra. Ovako je reseno u Central Gardenu (2 velike zatvorene prostorije sa po 10ak kontejnera) i to mi deluje kao najgospodskije resenje, u nedostatku mogucnosti za podzemne. Pretpostavljam da ne bi kostalo vise od 20 hiljada evra da se ovako nesto napravi i u Novom Dorcolu, sa slike deluje da ima prostora
Isto je u airport city-ju
 
Nisam siguran kako je u BNV ali u par zgrada u kojima smo ziveli kako i Istocnoj i u Zapadnoj Evropi gde su bile novije zgrade, deo za djubre je u okviru posebnog ulaza u stambenoj zgradi. Moze se uci samo na kljuc ili tag, dosta je prostrano i svuda se radilo sortiranje otpada. To sad zahteva drasticno drugaciiju higijenu u odlaganju otpada u odnosu na Beograd od strane samih stanara ali u isto vreme resava se problem prebiranja otpada od strane lica koje skupljaju sekundarne sirovine. I nikad se nigde nikakav miris nije osecao. U novijim zgradam u Dubajiu smo imali tunele za djubre na svakom spratu. Ne znam sasto je u Beogradu toliki problem sa djubretom pogotovo kada se radi o velikim stambenim kompleksima i gde u svetu postoje razlicita resenja. Da znam i da se centar Pariza v kao i Njujork dave u djubretu ali ovde pricamo o velikom kompleksu gde imate mogucnosti da postavite neke standarde kroz vec poznata resenja. Lux nije samo po ceni, valjda....
 
Podzemni kontejneri su postavljeni u delu kompleksa blize platnari, koji koriste stanari iz D5 i D6. Ne znam zasto isto ne urade i sa druge strane za lamele D1-D4.
 
Pre neki dan popricao sam sa majstor koji radi na izgradnji faze 2, a kako tvrdi radio je i na fazi 1. Kaze da faza 2 ima bolji beton tj kvalitetniji (kaze bolje hemikalije), ali da faza 1 ima bolju fasadu i keramiku po stanovima...sta mislite?
Pozdrav iz D5
 
Mislim da ne treba skupljati informacije od "majstora" koje sretneš usput.
Osim toga, očigledno da je majstor ozbiljan univerzalac koji se razume u recepturu betona, kvalitet fasadnih materijala i keramičkih pločica... ne bi me iznenadilo da počne da radi za NASA-u ili sličnu organizaciju.
Ne trošite vreme na ovakve stvari, život će vam biti lepši.
 
novi-dorcol-221018-01.jpg

novi-dorcol-221018-02.jpg

novi-dorcol-221018-03.jpg

novi-dorcol-221018-04.jpg

novi-dorcol-221018-05.jpg

novi-dorcol-221018-06.jpg
novi-dorcol-221018-07.jpg

novi-dorcol-221018-08.jpg

novi-dorcol-221018-09.jpg

novi-dorcol-221018-10.jpg
 
Neverovatno, pritom uveliko se paralelno radi u unutrašnjosti objekta.
 
Mi smo trenutno NJemačka za njih :)
 
Tačno tako, sve se pomera na zapad. Kod njih je kriza prisutna već neko vreme.
Sreća pa je baza radnika velika ali i među njima ima raznih mešetara.
 
Prolazio sam pre neki dan pored ovog gradilišta pa sam primetio da su zgrade u drugoj fazi nekoliko spratova izdignute iznad prve faze (verovatno zbog dobre prodaje pa trpaj što više), tako da će kupci penthouse apartmana imati priliku da na svojim skupo plaćenim terasama "uživaju" u pogledima komšija od nekoliko spratova iznad. Prosto neverovatno.

Na ovom renderu se dobro vidi situacija.

phase-2.jpg
 
Ja sam obilazio gradilište faze A , penthouse nije imao privatnost ni od komsija iz A faze, sada sa ovim soliterima je tek pitanje…radnici su tada bili Uzbeci, samo par poslovodja Srba… ne cudi me da smo sada sa Turcima…mene ne impresionira trenutno ni jedan projekat u gradu…zakeralo, te skupo, te loš projekat, te loša gradnja, te loša lokacija😂 samo neka se zida i neka se obrće lova, dok nam ne dodje neki Neron
 
Da li je neko bio danas na prodajnom danu?
Pretpostavljam da je bio neki popust ili nesto?
 
Vrh