Na ovoj slici je prolaz kroz stambenu kulu GENEX-a, koji je u stvari svetlarnik i međuprostor između dva ulaza zgrade.
Moram priznati da dugo nisam imao pojma da je taj prolaz svetlarnik, s obzirom na to da sam 2-3 puta u večernjim satima prolazio bajsom, pa mi nije palo na pamet da pogledam gore.
Međutim, jedne letnje večeri sam peške prošao kroz taj prolaz i od tada više ne smem tuda da prođem.
Naime, zašavši u prolaz samo sam osetio nekakvo strujanje / promaju iznad glave i mahinalno pogledao gore, očekujući da vidim plafon a ne svetlarnik.
Kada sam skontao da je to svetlarnik koji se proteže do vrha zgrade (30. sprata), nije mi bilo dobro. :mrgreen:
Znam da je neko duže vreme taj prolaz bio uzurpiran od strane vlasnika lokala u prizemlju (picerije), tako da se tuda nije moglo proći, jer je taj prostor služio kao magacin i pomoćna prostorija. U poslednje vreme je taj prolaz opet u funkciji, ali - hvala lepo.
Baš ću reći nekome ko nema fobiju od ovakvih detalja da fotka taj svetlarnik u GENEX-u (kao što je to urađeno na priloženim fotkama iznad).