Šta je novo?

Nove table za beogradske ulice

Јесте али имамо потпуно одсуство стандардизације свега у граду.

Screenshot_20240311-221857_Viber.jpg

Poslao mi drugar koji radi dostavu
Oduševilo se a tablu kao da je radio @stf lici ili neko po tom šablonu

@Placitum @Дошљак

Meni, koji se odlično snalazim u gradu, i jeste i nije bitno da postoje table sa nazivima ulica. Ako se zateknem u nekom delu grada gde nisam bio toliko često ili sam pak prvi put, potrebno (dovoljno) je da vidim jednu tablu sa nazivom ulice i da mogu da se orijentišem bez problema u kvartu. Najveći problem su mi novobeogradski unutarblokovski brojevi zgrada i nazivi, jer zna da bude zgrada do zgrade a različitim ulicama pripada i kada tražim neku određenu zgradu, a ne neki istureni objekat na vidnom i lakom za snalaženje mestu, moram dodatno da se napregnem da bih se snašao, čak i kada imam mapu ispred sebe.​

Да блокови умеју баш да буду конфузни, посебно изграђено у последњих 30 година са словима за улазе.

Lepo primećeno, međutim, da su ove interne saobraćajnice dobile sasvim opravdan status gradske ulice, ja sad ne bih bio u ulazu 'V', koji je Wolt-dostavljač iz Gvineje čitao 'B' jer je na ćirilici i hteo da mi isporuči tuđ suši:

20240315_103446.jpg

Ove dve i slične novobeogradske džade, dakle, treba da budu ulice.

Слично урадити и по другим "планским насељима" типа Коњарник, Миријево, Јерковић сл. где имамо интерне саобраћајнице попут улица. И са кругом КЦС.

Класични аматери. За туристе боље да стављају QR кодове на стубове.

20250512_203934.jpg

Pitaj se zašto je stub
Iza se vidi kućni broj na zgradi 85 kao i tabla ulična neko će fino uzme pare na ove table
Da kako su samo mogli da ih urade bez grba grada.Taman novi tender za to treba da se uradi dodavanje grba

Vrh